Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Αναγνωρίζουμε τον καίριο ρόλο μας για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και επιδιώκουμε όλες οι πτυχές και οι τομείς των δραστηριοτήτων μας να έχουν θετικό αντίκτυπο. Συνδυάζουμε το σύγχρονο ψηφιακό προφίλ με το ανθρώπινο πρόσωπο, στην προσπάθειά μας να προσθέτουμε αξία στους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία μας.

Οι κοινωνικές επιδόσεις μας με μια ματιά

Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και την εξέλιξή τους

Η Eurobank παρέχει ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των εργαζομένων, εξασφαλίζει ευκαιρίες εξέλιξης, αναγνωρίζει τις υψηλές επιδόσεις και ενθαρρύνει την καινοτομία.

Ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων

Έχουμε δεσμευτεί να δίνουμε ίσες ευκαιρίες και να προωθούμε την ισότητα των φύλων. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ισόρροπη εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα.

 • 31% γυναίκες στο ΔΣ.
 • 38% γυναίκες σε επίπεδο διοίκησης.
 • 57% του συνόλου των εργαζομένων είναι γυναίκες.
 • 45% προσλήψεις γυναικών το 2020.
 • 30% των προαγωγών της ανώτερης διοίκησης αφορούσαν γυναίκες.

Ευελιξία στον χώρο εργασίας

Καθώς είχαμε ήδη υιοθετήσει ψηφιακές τεχνολογίες, ανταποκριθήκαμε αμέσως στην πανδημία COVID-19 και προσφέραμε στους ανθρώπους μας την επιλογή να εργάζονται από απόσταση.

Κεντροποιημένες υπηρεσίες:

 • 80% των ανθρώπων μας εργάστηκε από απόσταση τουλάχιστον μία φορά.
 • 60% εργαζόταν από απόσταση καθημερινά.

Δίκτυο καταστημάτων:

 • 30% των ανθρώπων μας εργάστηκε από απόσταση τουλάχιστον μία φορά.
 • 20% εργαζόταν από απόσταση καθημερινά (κατά μέσο όρο).

Προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων

Το μοντέλο μάθησής μας έχει στόχο να βοηθήσει τους εργαζομένους να αποκτήσουν νέα γνώση και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Γι’ αυτό, υιοθετούμε διεθνείς εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης.

Κάθε χρόνο, πάνω από το 80% των εργαζομένων μας συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης, που κατά μέσο όρο ισοδυναμούν με 4-5 ημέρες ανά εργαζόμενο.

Ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Επιλέγουμε τους ανθρώπους μας αξιοκρατικά, με βάση το συνολικό τους προφίλ, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους.

Η αξιολόγηση της απόδοσης αποτελεί βασικό στοιχείο της εξέλιξης των εργαζομένων. Συνάδει με τις αρχές μας και είναι συνδεδεμένη με τους επιχειρηματικούς στόχους μας. Οι εργαζόμενοί μας λαμβάνουν ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο και coaching, για να αξιοποιήσουν ευκαιρίες μάθησης και επαγγελματικής εξέλιξης.

Οι προαγωγές συνδέονται με την απόδοση. Προκειμένου να περιοριστεί η εξουσία της διοίκησης και να ενισχυθεί η διαφάνεια, όλες οι προαγωγές συζητούνται στις Επιτροπές Εξέλιξης.

Εθελοντισμός

Με γνώμονα τις αξίες μας, το 2018, δημιουργήσαμε την ομάδα εθελοντών Team Up στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοί μας και τα μέλη των οικογενειών τους. Σήμερα αριθμεί 726 μέλη και 440 ώρες εθελοντισμού.

Οι εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες βασίζονται στις αξίες μας, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και τις ιδέες και προτάσεις των εθελοντών μας.

Για την έμπρακτη προώθηση του εταιρικού εθελοντισμού, παρέχουμε σε κάθε εθελοντή τη δυνατότητα μίας ημέρας άδεια τον χρόνο.

Μάθετε πώς συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις μαζί με τους ανθρώπους μας.

Στηρίζουμε την κοινωνία

Πιστοί στη δέσμευσή μας να δημιουργούμε αξία και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόζουμε με συνέπεια μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών. Το 2020 δαπανήσαμε πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ σε δράσεις ΕΚΕ.

Ανταπόκριση στην πανδημία COVID-19

Ανταποκρινόμενοι στην πανδημία COVID-19 και τις πρωτοφανείς προκλήσεις που έφερε στην κοινωνία μας, αναλάβαμε ειδικές πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και την κοινότητά μας:

 • Προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, με πάνω από 60% να εργάζεται από απόσταση.
 • Στηρίξαμε το εθνικό σύστημα υγείας με δωρεές ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών στο Υπουργείο Υγείας και νοσοκομειακές κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό.
 • Είμαστε στο πλευρό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με αναστολές πληρωμών.
 • Καταγράψαμε ρεκόρ δεκαετίας στην πιστωτική επέκταση, με επιχειρηματικά δάνεια ύψους 6,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
 • Αξιοποιούμε πλήρως προηγμένα ψηφιακά κανάλια συναλλαγών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
 • Ενημερώνουμε τους πελάτες μας για όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους και να βελτιώσουμε την εμπειρία τους, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλειά τους.

Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη

Κάθε χρόνο, ενισχύουμε πολυάριθμους οργανισμούς και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και υποστηρίζουν κυρίως παιδιά αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για αυτό είμαστε στο πλευρό:

 • Της νέας γενιάς.
 • Της τοπικής κοινότητας.
 • Των ένστολων.

Μάθετε πώς στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη.

Από το 2004, συνεργαζόμαστε με την εκστρατεία Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους (Fashion Targets Breast Cancer) και έχουμε εκδώσει την EuroLine Style Mastercard, την πρώτη πιστωτική κάρτα αποκλειστικά για γυναίκες.

Το 2000 η Eurobank προχώρησε στην έκδοση της κάρτας Euroline και καταβάλλει το 0,20% επί της συνολικής αξίας των συναλλαγών που διενεργούν οι κάτοχοι της κάρτας Euroline στο σωματείο Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού-ΠΝΟΗ.

Στηρίζουμε τη νεολαία

Δημιουργήσαμε το Eurobank Youth Project, με προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για νέους, από τα 18 μέχρι το σημείο των μεγάλων αποφάσεων για τη ζωή τους.

Μέσω του προγράμματος, μπορούν να αξιοποιήσουν μοναδικά προνόμια, εκπτώσεις και διαφορετικές ψηφιακές υπηρεσίες για τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές τους.

Προάγουμε την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Για εμάς, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι έννοιες που διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα μιας χώρας. Μέσα από διάφορες δωρεές, συμβάλλουμε στην προώθηση των αξιών που προάγουν την εικόνα της Ελλάδας.

Παιδεία και αριστεία

Η στήριξη της παιδείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης μας. Οι πρωτοβουλίες μας επιβραβεύουν την αριστεία και ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να αναζητήσει περισσότερη γνώση και μόρφωση:

 • Πρόγραμμα ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία – Από το 2003 κάθε χρόνο επιβραβεύουμε τους αριστούχους απόφοιτους που πρωτεύουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 • Πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece – Χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα υποτροφιών, έτσι ώστε χαρισματικοί και ταλαντούχοι μαθητές να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που εμπνέουν.

Αθλητισμός

Ο αθλητισμός αντιπροσωπεύει σημαντικές αξίες. Γι’ αυτό προσφέρουμε χορηγίες σε Έλληνες αθλητές και ελληνικές ομάδες των οποίων οι προσπάθειες αποτελούν πολύτιμα παραδείγματα ήθους, επιμονής, προσήλωσης, δέσμευσης και αυτοπειθαρχίας.

 • Επίσημος χορηγός – Όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ από το 2001. Πρόκειται για τη μακροβιότερη συνεργασία στον ελληνικό αθλητισμό και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
 • Χρυσός Χορηγός – Στηρίζουμε τους αθλητές ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή στην προσπάθειά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, στην κατηγορία 470.
 • Χάλκινος Χορηγός – Στηρίζουμε τη χρυσή ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου στη νέα αγωνιστική της προσπάθεια στην κατηγορία Nacra 17.

Πολιτισμός

Ο πολιτισμός και οι τέχνες αποτελούν προτεραιότητα για την Eurobank, καθώς πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε δυναμικής κοινωνίας.

Με τις χορηγίες μας στον πολιτισμό αναδεικνύουμε πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας. Συνεργαζόμαστε με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 2020 δωρίσαμε 1,24 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή είχε αναλάβει την οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να ενισχύσουν την υγιή επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Οικοσύστημα startup επιχειρήσεων

Με το egg – enter•grow•go παρέχουμε στους νέους επιχειρηματίες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας.

Βοηθάμε τις startup και τις νέες επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα, με ευκαιρίες για κατάλληλη χρηματοδότηση, mentoring, εμπορική δράση, δικτύωση και εξωστρέφεια.

Την περίοδο 2013-2020:

 • 1000 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 245 startup.
 • 130 startup έγιναν επιχειρήσεις.
 • 40 επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους από την Eurobank (συνολικά πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ).
 • 30 εταιρείες άντλησαν equity funding (πάνω από 10,2 εκατ. ευρώ).
 • 87 εταιρείες είχαν συνολικά έσοδα πάνω από 9,5 εκατ. ευρώ.

Υλοποιούμε το egg – enter•grow•go σε συνεργασία με το Corallia, έναν φορέα που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης σε ελληνικούς καινοτόμους συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters).

Εξωστρέφεια

Η Eurobank εστιάζει στη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Έχουμε υλοποιήσει το Exportgate, τη βραβευμένη διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου που βοηθάει τους εισαγωγείς και τους εξαγωγείς να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους με:

 • Ενημέρωση για νέες τάσεις και εξελίξεις.
 • Πρόσβαση στο διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Trade Club Alliance.

Χάρη στην παρουσία της Eurobank στην ΝΑ Ευρώπη, βοηθάμε επίσης τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις εξαγωγικές δυνατότητές τους με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International.

Για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Επιχειρηματική αριστεία

Το 2016, σε συνεργασία με την Grant Thornton, θεσπίσαμε τα βραβεία Growth Awards με τα οποία επιβραβεύουμε την επιχειρηματική αριστεία και στηρίζουμε την ανάπτυξη υγιών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Τα βραβεία απονέμονται σε επιχειρήσεις που συνδυάζουν υψηλές οικονομικές επιδόσεις, επιτυχημένη επιχειρηματική ιστορία και τη δυναμική να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας.

Καινοτομία

Το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank παρακολουθεί και αξιολογεί όλες τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις της ψηφιακής εποχής και του Financial Technology (FinTech) προκειμένου να εντοπίζει ευκαιρίες, βέλτιστες πρακτικές, νέες τεχνολογίες, και προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη.

Με σκοπό να ενθαρρύνει την ανοιχτή συνεργατική καινοτομία με το οικοσύστημα startup επιχειρήσεων, διοργανώνει το Beyond Hackathon, έναν ετήσιο περιφερειακό διαγωνισμό που αναδεικνύει καινοτόμες λύσεις FinTech.

Χρηματοπιστωτική ένταξη

Στηρίζουμε τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, ειδικά ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με μικροπιστώσεις μέσω του προγράμματος EaSI-AFI.

Προωθούμε τον ψηφιακό γραμματισμό και την ένταξη

Με στόχο την παροχή ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών, η ψηφιακή στρατηγική μας δίνει έμφαση στις δυνατότητες και την εκπαίδευση των πελατών μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να απολαμβάνουν βελτιωμένη εμπειρία πελάτη μέσα από τα ψηφιακά κανάλια.

Δείτε πώς δίνουμε προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και ευάλωτους συμπολίτες μας με ενέργειες που προωθούν τον ψηφιακό γραμματισμό τους.

Digital Academy for Business

Το Digital Academy for Business είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα με στόχο να στηρίξουμε τον ψηφιακό γραμματισμό των πελατών μας και να τους βοηθήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησής τους.

Δίνουμε στους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες πρόσβαση σε διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους, όπως σεμινάρια, εργαστήρια, webinar, προγράμματα κατάρτισης κ.λπ.

Ένταξη

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη κάθε μέλος της κοινωνίας μας να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές ψηφιακές υπηρεσίες. Γι’ αυτό προωθούμε την ένταξη μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες:

 • Το 2020 δωρίσαμε tablet στο Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε οι νεαροί μαθητές να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.
 • Ξεκινήσαμε τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους και ψηφιακά αναλφάβητους πελάτες μας να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά κανάλια.
 • Παρέχουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από το e-Banking, το mobile banking, τα ΑΤΜ και το V-Banking.
 • Καθιστούμε το δίκτυο καταστημάτων μας προσβάσιμο για άτομα με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες.