Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Οι καθημερινές μας επιλογές καθορίζουν το πώς θα είναι ο κόσμος μας αύριο. Μέσα από την εθελοντική ομάδα TeamUp και την ομάδα προσφοράς WeShare των εργαζομένων μας, επιλέγουμε να αναλαμβάνουμε πολύπλευρη δράση για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους.

Μειώνουμε τη σπατάλη τροφίμων

Συγκεντρώνουμε και προσφέρουμε αδιάθετα φρούτα και λαχανικά από τις λαϊκές αγορές σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολία να εξασφαλίσουν τρόφιμα.

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», συμμετέχουμε στο πρόγραμμα διάσωσης προϊόντων από λαϊκές αγορές «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Μέσα από την προσφορά των αδιάθετων προϊόντων από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων σε κοινωφελείς φορείς, το πρόγραμμα στοχεύει να:

  • Καταπολεμήσει τον υποσιτισμό.
  • Μειώσει τη σπατάλη του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα.

Προστατεύουμε τη φύση

Μαζεύουμε απορρίμματα από ακτές και δασικές εκτάσεις, και συμμετέχουμε σε δενδροφυτεύσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4All, συμμετέχουμε σε δράσεις δενδροφύτευσης και καθαρισμού δασικών εκτάσεων σε πυρόπληκτες περιοχές, όπως η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, η Βόρεια Εύβοια και η Αττική.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, υλοποιούμε δράσεις για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Προσφέρουμε εκπαιδευτικά εφόδια

Προσφέρουμε σχολικά είδη, βιβλία και εξοπλισμό σε ιδρύματα, σχολεία και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης με αποδέκτες:

  • Οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
  • Κοινωφελή ιδρύματα, όπως η Στέγη Ανηλίκων Περισσού, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, το ίδρυμα Κόκκορη κ.ά.
  • Σχολεία περιοχών που αντιμετωπίζουν έκτακτες συνθήκες, όπως στη Βόρεια Εύβοια, ή βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως το νησί του Αγίου Ευστρατίου και το Διδυμότειχο.

Σε συνεργασία με τους εθελοντές μας, η στήριξή μας φτάνει σε ανθρώπους ή οργανώσεις που γνωρίζουμε προσωπικά ότι βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. Στόχος είναι να καλύψουμε ανάγκες που είναι λιγότερο γνωστές στο κοινό κι έτσι να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία μας.

Συμμετέχουμε όλοι

Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή όλων σε σημαντικές δράσεις και στηρίζουμε τις ομάδες των εργαζομένων μας:

  • TeamUp – Η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της Eurobank λειτουργεί από το 2018. Διοργανώνει δράσεις που βελτιώνουν τον αντίκτυπο της Eurobank στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ευημερία. Το 2022 οι άνθρωποί μας συμμετείχαν σε πάνω από 10 δράσεις και πρόσφεραν πάνω από 4.000 ώρες εθελοντικής εργασίας.
  • WeShare – Η ομάδα προσφοράς των εργαζομένων ξεκίνησε τη δράση της με πρωτοβουλία εργαζομένων της Eurobank το 2015. Σκοπός της ήταν να συντονιστούν μεμονωμένες προσπάθειες και να επιτευχθεί αποτέλεσμα με μεγαλύτερο αντίκτυπο για την κοινωνία και το περιβάλλον. Σήμερα αριθμεί πάνω από 2.000 μέλη.