Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International ενισχύουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Αξιοποιούμε την παρουσία της Eurobank στη ΝΑ Ευρώπη, για να τις διευκολύνουμε να διεισδύουν σε νέες αγορές και να προσελκύουν αγοραστές από το εξωτερικό. Με αποστολές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενισχύουμε την εξαγωγική δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με 3 από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς φορείς της Ελλάδας και άλλους φορείς.

Στηρίζουμε τους  Έλληνες εξαγωγείς

Με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International φέρνουμε σε επαφή ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με εισαγωγείς από το εξωτερικό.

Κάθε Επιχειρηματική Αποστολή περιλαμβάνει:

 • Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις σε μορφή Partenariat με στόχο τη δημιουργία win-win συνεργασιών.

 • Επιχειρηματικά φόρουμ συνεργασίας, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της χώρας φιλοξενίας, η επιχειρηματική κοινότητα και δημοσιογράφοι.

Υλοποιούμε το Πρόγραμμα Go International σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς και άλλους φορείς της Ελλάδας, όπως:

 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ)

 • Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

 • Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ)

 • Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

 • Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Από το 2010 έχουμε πραγματοποιήσει 8 Επιχειρηματικές Αποστολές Go International: Βουκουρέστι, Ρουμανία 2010, Λευκωσία, Κύπρος 2011, Βελιγράδι, Σερβία 2011, Βουκουρέστι, Ρουμανία 2012, Μόσχα, Ρωσία 2013, Αθήνα, Ελλάδα 2016, Κρήτη, Ελλάδα 2017 και Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 2018.

Σε 13.000 και πλέον Β2Β συναντήσεις έχουμε φέρει σε επαφή:

 • 740 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
 • 1.070 αγοραστές από 37 χώρες του εξωτερικού – Ρωσία, Κίνα, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Αυστρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο, Πολωνία, Ιράκ, Κροατία, Ουγγαρία, Ιορδανία, Βοσνία, Σλοβενία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Λίβανο, Αίγυπτο, Συρία, ΗΠΑ, Φιλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελβετία, Βουλγαρία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Μαρόκο, Ν. Αφρική.

Go in Thessaloniki 2018

Για το 2018, επιλέξαμε τη Θεσσαλονίκη για να φιλοξενήσει την 8η Επιχειρηματική Αποστολή του Προγράμματος, από 12 έως 14 Νοεμβρίου. Η Θεσσαλονίκη είναι η επιχειρηματική και εμπορική μητρόπολη του Βορρά, καθώς και ένας από τους σημαντικότερους κόμβους εμπορίου και μεταφορών στην ΝΑ Ευρώπη.

Στο Go in Thessaloniki 2018 συμμετείχαν κορυφαία ξένα τραπεζικά στελέχη από 14 τραπεζικούς ομίλους, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.
Πραγματοποιήθηκαν 3.000 και πλέον Β2Β συναντήσεις. Εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν επιλεγμένους δυνητικούς συνεργάτες/αγοραστές από χώρες του εξωτερικού στους κλάδους αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών.

Μάθετε περισσότερα για την επιχειρηματική αποστολή Go in Thessaloniki 2018.

Go in Crete 2017

Η 7η Επιχειρηματική Αποστολή του Προγράμματος Go International φιλοξενήθηκε στην Κρήτη στις 25 και 26 Μαΐου 2017.

Στο Go in Crete 2017 συμμετείχαν στελέχη και επιχειρήσεις από 22 χώρες του εξωτερικού και περισσότεροι από 100 Έλληνες εξαγωγείς.

Πραγματοποιήθηκαν 2.430 και πλέον Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, στους κλάδους αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, και φυσικών καλλυντικών.

Μάθετε περισσότερα για την επιχειρηματική αποστολή Go in Crete 2017.

Go in Athens 2016

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε η 6η Επιχειρηματική Αποστολή του Προγράμματος Go International από 21 έως 23 Μαρτίου 2016. 

Στο Go in Athens 2016 συμμετείχαν πάνω από 50 αγοραστές από 11 χώρες του εξωτερικού και περισσότεροι από 100 Έλληνες εξαγωγείς.

Πραγματοποιήθηκαν 1.400 και πλέον Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, στους κλάδους αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, και καλλυντικών.

Μάθετε περισσότερα για την επιχειρηματική αποστολή Go in Athens 2016.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Με το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Go International συμβάλλουμε σε μια εθνική στρατηγική για τις ελληνικές εξαγωγές. Πιστεύουμε πως:

 • «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή αλυσίδα εξωστρέφειας που να διαπερνά τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τις μεταφορές, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την επίσημη πολιτεία».

 • «Είναι η κατάλληλη ώρα να αναλάβουν οι τράπεζες δυναμικές πρωτοβουλίες, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και της αδράνειας».

 • «Μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα».

Και συνεχίζουμε

Δημιουργούμε όλο και περισσότερες προϋποθέσεις για να ενισχύουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Τις βοηθάμε να:

 • Διεισδύουν σε αγορές του εξωτερικού με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International.

 • Δικτυώνονται διεθνώς και να ενημερώνονται μέσα από το Exportgate.gr.