Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Ενισχύουμε το πρόγραμμα υποτροφιών του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (Center for Talented Youth Greece – CTY Greece), που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες να λάβουν υποτροφία για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που διαφέρουν και εμπνέουν. Το CTY Greece δημιουργήθηκε το 2013 από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και ξεχωρίζει για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας του.

Υποτροφίες σε ταλαντούχους μαθητές

Με τη δωρεά μας βοηθάμε το CTY Greece να επιβραβεύσει με υποτροφίες χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα και την Κύπρο για να παρακολουθήσουν θερινά προγράμματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή των μαθητών που λαμβάνουν υποτροφίες γίνεται από το CTY Greece, με βάση τις ακαδημαϊκές ικανότητές τους και τη βαθμολογία τους στις εξετάσεις που διοργανώνει.

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές να καλλιεργήσουν τα έμφυτα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

Τι έχει πετύχει το CTY Greece μέχρι σήμερα

Από το 2013 έως το 2023:

  • Περισσότεροι από 7.500 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και τα προγράμματα του CTY Greece (ημερήσια, Σαββατοκύριακα, online και θερινά).
  • Περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο από το 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.
  • Περισσότεροι από 2.678 δάσκαλοι και καθηγητές από 200 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν λάβει μέρος σε επιμορφωτικά εργαστήρια.

Το CTY Greece

Το CTY Greece δημιουργήθηκε το 2013 από τη συνεργασία του Κολλεγίου Ανατόλια με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές που διακρίνονται για τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Το CTY διεθνώς

Κάθε χρόνο, πάνω από 30.000 χαρισματικά παιδιά παρακολουθούν τα προγράμματα του φορέα CTY διεθνώς.

Στους αποφοίτους συγκαταλέγονται ο Mark Zuckenberg, συνιδρυτής του Facebook, ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, επιστήμονες, ερευνητές, ρομποτιστές, καλλιτέχνες κ.ά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Το CTY Greece προσφέρει διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα – θερινά, Σαββατοκύριακου και online – τα οποία απευθύνονται σε μαθητές διαφορετικών ηλικιών που έχουν περάσει τις εξετάσεις που διοργανώνει.

Ειδικότερα, τα 4 θερινά προγράμματα προσφέρουν σε μαθητές από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου την ευκαιρία να συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου μαθήματα, μαζί με συνομήλικούς τους που έχουν ανάλογες ικανότητες και μοιράζονται την ίδια αγάπη για μάθηση.

Όλα τα διαθέσιμα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών τομέων.

Τα μαθήματα των προγραμμάτων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου διδάσκονται στα Αγγλικά.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα και τις υποτροφίες του CTY Greece.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Κεντρική αξία μας είναι να επενδύουμε στα ταλέντα και τις έμφυτες κλίσεις των νέων και να στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Πιστεύουμε πως:

  • «Η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών του οργανισμού που υπηρετούμε».
  • «Πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
  • «Η Παιδεία και ειδικότερα το επίπεδο και η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να είναι διαχρονικά μείζων εθνικός στόχος και η πιο σημαντική εθνική μας επένδυση για το μέλλον».

Στηρίζουμε έμπρακτα την αριστεία και ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων για περισσότερη γνώση και μόρφωση. Και μέσα από τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας χτίζουμε δεσμούς εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.

Και συνεχίζουμε

Ως Μεγάλος Δωρητής, στηρίζουμε το πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece, που προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές για να παρακολουθούν τα θερινά προγράμματα.

Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής για τις εξετάσεις.