Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία πληρωμής των επιταγών τους για επιπλέον 60 ημέρες. Η νέα παράταση ισχύει αυτόματα για τις επιταγές με ημερομηνία έκδοσης από 23.03.2020 μέχρι και 31.05.2020 που έχουν ήδη δηλωθεί σε αναστολή, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α' 75/30.03.2020.

Δείτε με ποια άλλα μέτρα στηρίζουμε την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού με νέο πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Νέα παράταση προθεσμίας πληρωμής επιταγών

Η νέα παράταση των 60 ημερών ισχύει για επιταγές που πληρούν και τις 3 προϋποθέσεις:

  1. Έχουν εκδοθεί από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.
  2. Έχουν προθεσμία εμφάνισης και ημερομηνία έκδοσης από 23.03.2020 μέχρι και 31.05.2020.
  3. Έχουν ήδη δηλωθεί σε αναστολή, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α' 75/30.03.2020.

Δεν θα εφαρμοστεί σε επιταγές με αρχική ημερομηνία λήξης από 01.06.2020 και μετά. 

Δείτε αναλυτικά τι ορίζει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α' 75/30.03.2020 και οι τροποποιήσεις που έγιναν σύμφωνα με το ΦΕΚ Α 104/ 30.05.2020, άρθρο 38

Έλεγχος ημερομηνίας πληρωμής στο ταμείο

Η τουριστική επιχείρηση δεν χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια για να παρατείνει εκ νέου την προθεσμία πληρωμής των επιταγών της που έχουν ήδη δηλώσει σε αναστολή.

Θα πραγματοποιείται έλεγχος της επιταγής στο ταμείο κατά την εκτέλεση της συναλλαγής. Εφόσον η επιταγή εντάσσεται στη νέα ρύθμιση, ως νέα ημερομηνία πληρωμής θα λαμβάνεται υπόψη η παρατεταμένη κατά 60 ημέρες.

Εάν η ημερομηνία εμφάνισης είναι πριν από τη νέα ημερομηνία, η κατάθεση/εξόφληση της επιταγής θα είναι δυνατή εφόσον συμφωνήσουν ο εκδότης και ο κομιστής της επιταγής.

Παρακολουθήστε τις επιταγές σας με e-Banking

Για να ελέγχετε τις επιταγές που έχετε δηλώσει να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους, συνδεθείτε στο e-Banking.

Εάν συνδέεστε στο νέο e-Banking:

Στην Αρχική σελίδα επιλέξτε τον λογαριασμό σας που συνδέεται με το καρνέ επιταγών σας.

Για να δείτε την κατάσταση, το ποσό και άλλα στοιχεία των επιταγών που έχετε εκδώσει, επιλέξτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του λογαριασμού σας:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ > ΚΑΡΝΕ ΕΠΙΤΑΓΩΝ > Προβολή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα αναζήτησης για να εντοπίσετε τις επιταγές που σας ενδιαφέρουν.

Εάν συνδέεστε στο παλιό e-Banking:

Για να δείτε την κατάσταση, το ποσό και άλλα στοιχεία των επιταγών που έχετε εκδώσει, επιλέξτε:

Ταμειακή Διαχείριση > Επιταγές > Κατάσταση Εκδοθεισών Επιταγών

Δεν έχετε κωδικούς e-Banking;

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή έχετε ατομική επιχείρηση, αποκτήστε online κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Αρκεί να είστε πελάτης μας, να έχετε δηλώσει τον αριθμό κινητού σας και να έχετε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Eurobank στο όνομά σας. Οι κωδικοί σας εκδίδονται online εκείνη τη στιγμή.

Δείτε βήμα-βήμα πώς αποκτάτε online κωδικούς e-Banking.

Εάν είστε νομικό πρόσωπο, για να αποκτήσετε κωδικούς e-Banking για επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το στέλεχος της τράπεζας που σας εξυπηρετεί.

Για την ασφάλεια όλων μας, σας ενημερώνουμε ότι στα καταστήματά μας εφαρμόζουμε ελεγχόμενη πρόσβαση. Δείτε τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων μας.