Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

H κρίση που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού (Covid-19) έχει επηρεάσει πολλούς συμπολίτες μας. Στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους ιδιώτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αυτήν την εποχή, λαμβάνουμε μέτρα που τους διευκολύνουν στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Διευκολύνσεις στην αποπληρωμή δανείων

Η κρίση που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δοκιμάζει πολλούς συμπολίτες μας. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση σας και θέλουμε να σας στηρίξουμε με ουσιαστικό τρόπο.

Για να σας διευκολύνουμε να αντεπεξέλθετε στις δανειακές υποχρεώσεις σας τη δύσκολη αυτήν περίοδο, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσης για 3 μήνες. Συγκεκριμένα:

Αναστολή πληρωμής δόσης για 3 μήνες

Οι ιδιώτες που πλήττονται από την κρίση μπορούν να ζητήσουν από την τράπεζα την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής έως 3 δόσεων του δανείου τους.

Οι τόκοι των δόσεων κατά την περίοδο της αναστολής θα προστεθούν στο κεφάλαιο στη λήξη της περιόδου, θα επιμεριστούν στην υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου σας και η δόση σας θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως.

Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Εάν στο διάστημα από 01.01.2020 έως και 31.03.2020 έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές, σας ενημερώνουμε ότι οι τόκοι αυτών θα κεφαλαιοποιηθούν. 

Το επιτόκιο και η διάρκεια του δανείου δεν θα αλλάξουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναστολής δόσης, θα λάβετε δοσολόγιο που θα σας ενημερώνει για την αναπροσαρμοσμένη δόση του δανείου σας.

Για ιδιώτες

Στα μέτρα στήριξης για την αναστολή πληρωμής δόσης μπορούν να ενταχθούν ιδιώτες που έχουν λάβει:

  • Στεγαστικά δάνεια
  • Καταναλωτικά δάνεια
  • Δάνεια αυτοκινήτου
  • Ανοιχτή γραμμή ή δικαίωμα υπερανάληψης

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Για να ενταχθείτε στα μέτρα στήριξης για την αναστολή πληρωμής δόσης, θα πρέπει να είστε ενήμεροι ή με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 90 ημερών (3 μηνιαίες δόσεις) στις 31.03.2020.

Επιπλέον, πρέπει να πληροίτε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είστε δικαιούχοι του κρατικού επιδόματος των 800€, οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς σας.
  • Να ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνταξιούχοι ή επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς σας.

Εφόσον πληροίτε κάποια από αυτές τις προϋποθέσεις, μπορείτε να ενταχθείτε στα μέτρα στήριξης για την αναστολή πληρωμής δόσης, ακόμη κι αν υπάγεστε στον Ν.3869/2010 ή τον Ν.4605/2019.

Μέλη της οικογένειας θεωρούνται ενδεικτικά ο/η σύζυγος, πρόσωπο με το οποίο έχει συναφθεί σύμφωνο συμβίωσης, παιδί ή γονέας.

Υποβολή αίτησης χωρίς έξοδα

Η υποβολή αίτησης για αναστολή πληρωμής δόσης γίνεται χωρίς έξοδα.