Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Συμμετέχουμε στη φύτευση 100 εκατ. δέντρων μέσα από την παγκόσμια πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition της Mastercard®, ως η μοναδική ελληνική τράπεζα. Υλοποιούμε ενέργειες που επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Δίνουμε κίνητρα στους πελάτες μας για τη χρήση καρτών Eurobank Mastercard, ώστε να τους ευαισθητοποιήσουμε σε αυτόν τον κοινό στόχο.

Παγκόσμια πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Το Priceless Planet Coalition είναι μια δράση παγκόσμιας δυναμικής με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία συμμετέχουν τραπεζικά ιδρύματα και οργανισμοί απ’ όλον τον κόσμο.

Είμαστε η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει στο Priceless Planet Coalition.

100 εκατ. δέντρα μέσα σε 5 χρόνια

Σκοπός της δράσης είναι να φυτευτούν 100 εκατ. δέντρα μέσα σε 5 χρόνια σε όλον τον κόσμο. Η φύτευση δέντρων γίνεται σε περιοχές όπου είναι επιστημονικά εξακριβωμένο ότι θα επηρεάσει θετικά την πορεία της κλιματικής αλλαγής.

Με το Priceless Planet Coalition, οι περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και τοπικών κοινοτήτων θα συντονιστούν σε μία κοινή πρωτοβουλία. Έτσι θα καταφέρουν να ενισχύσουν τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεών τους.

Οργανισμοί και καταναλωτές μαζί για τον πλανήτη μας

Μέσα από συνέργειες οργανισμών και με την ουσιαστική συμβολή των καταναλωτών, μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε σε αυτό που οι επιστήμονες ορίζουν ως τη μεγαλύτερη κρίση του πλανήτη.

Οι συνεργάτες της πρωτοβουλίας συμμετέχουν με παράλληλες, διαφορετικές δράσεις μικρής κλίμακας, που καταλήγουν σε μία μεγαλύτερη δράση με κοινό όραμα και στόχο: την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι καταναλωτές αφυπνίζονται και ευαισθητοποιούνται για το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο όμως, αποκτούν μια νέα, φιλική στάση ζωής προς το περιβάλλον. Έτσι έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν εύκολα, γρήγορα και απλά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Διεθνής σύμπραξη με συντονιστή τη Mastercard

Το Priceless Planet Coalition ενώνει τις προσπάθειες εμπόρων, τραπεζών, πόλεων και καταναλωτών σε συνεργασία με ειδικούς δασολόγους. Στόχος είναι να επενδύσουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την αποκατάσταση των δασών.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία χωρίζονται σε 3 κατηγορίες με ξεχωριστές αρμοδιότητες, ανάλογα με το πεδίο δράσης τους.

Mastercard

Είναι ο συντονιστής και διαχειριστής της σύμπραξης. Διορίζει ένα ανεξάρτητο επιστημονικό συμβούλιο για να καθοδηγεί την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Η Mastercard® δεσμεύεται για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων. Στα έργα περιλαμβάνονται η πλατφόρμα δωρεών, ο πίνακας εντοπισμού των δέντρων, η συνεργασία με τη σουηδική FinTech εταιρεία Doconomy κ.λπ.

Coalition Partners

Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και άλλοι συνεργάτες συμβάλλουν με ενέργειες που εμπλέκουν τους πελάτες τους. Στόχος τους είναι να τους ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ενημερώνουν για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει η λειτουργία τους και ενθαρρύνουν τη φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον.

Forestry Partners

2 παγκόσμιοι περιβαλλοντικοί οργανισμοί συντονίζουν την αποκατάσταση των δασών:

Συγκεκριμένα, ερευνούν τα ποσοστά μείωσης της κλιματικής αλλαγής από τη φύτευση συγκεκριμένου αριθμού δέντρων σε συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι αποφασίζουν πού και πόσα δέντρα θα φυτευτούν.

Η δέσμευση της Eurobank

Στην Eurobank αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να προάγουμε τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Αυτή τη δέσμευση κάνουμε πράξη στις καθημερινές εργασίες μας, τις τραπεζικές πρακτικές μας και την εταιρική κουλτούρα μας.

Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2020 είμαστε η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει στο Priceless Planet Coalition. Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος (μόνο στα Αγγλικά).

Δείτε αναλυτικά πώς οι δράσεις μας για το περιβάλλον συμβάλλουν στην πράσινη οικονομία και βιωσιμότητα.