Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Το Ιστορικό Αρχείο της Eurobank Ergasias AE ζωντανεύει σημαντικές στιγμές από την πορεία του Ομίλου Eurobank μέσα στον χρόνο. Μέσα από τα τεκμήρια και τα αρχεία του, παρακολουθούμε τη διαδρομή της Eurobank και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συγχωνεύτηκαν με αυτήν. Μαθαίνουμε την ιστορία της χώρας μας, την εξέλιξη της ελληνικής τραπεζικής, τη διαμόρφωση της οικονομίας και τις αξίες της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερη αξία έχει η πλούσια κληρονομιά του Αρχείου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που χρονολογείται από το 1912.

Αρχεία και συλλογές

Στο Ιστορικό Αρχείο Eurobank καταγράφονται τεκμήρια που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα. Τα αρχεία και οι συλλογές του φιλοξενούν μουσειακά αντικείμενα, κειμήλια, χειρόγραφα και άλλα τεκμήρια της τραπεζικής ιστορίας μας, έντυπα, ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή οπτικά:

Το Ιστορικό Αρχείο Eurobank περιλαμβάνει επίσης τεκμήρια που σχετίζονται με την ιστορική διαδρομή του Ομίλου και προέρχονται από προσωπικά αρχεία τρίτων:

Διεθνή αρχειονομικά πρότυπα

Για να επιμεληθούμε και να αναδείξουμε τον πλούτο του Ιστορικού Αρχείου Eurobank, η επιστημονική ομάδα μας εφαρμόζει διεθνή αρχειονομικά πρότυπα:

  • Εκκαθαρίζουμε υλικό σε συνεργασία με τις μονάδες της Τράπεζας που διαχειρίζονται τα ενεργά υπηρεσιακά αρχεία της.

  • Αξιολογούμε και επιλέγουμε το αρχειακό υλικό.

  • Καταγράφουμε, επισημαίνουμε και περιγράφουμε τα τεκμήρια.

  • Ταξινομούμε τα αρχεία και συντάσσουμε ευρετήρια.

Προηγμένα συστήματα φύλαξης

Με σύγχρονη μεθοδολογία, αυστηρή οργάνωση και τεχνογνωσία αναδεικνύουμε το υλικό του Ιστορικού Αρχείου Eurobank:

  • Ψηφιοποιούμε όλα τα τεκμήρια και τα διαχειριζόμαστε ηλεκτρονικά μέσα από ένα ενιαίο σύστημα πληροφοριών.

  • Φυλάσσουμε το αρχειακό υλικό με ασφάλεια σε αρχειοστάσια με προηγμένα συστήματα ασφάλειας και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Πρόσβαση

Ανοιχτή στο κοινό είναι η Έκθεση «115 χρόνια Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»:

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-17:30
Μέγαρο Πεσμαζόγλου 2-6, Αθήνα

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έκθεση μπορείτε να δείτε από κοντά σημαντικά τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου Eurobank που χρονολογούνται από το 1900 μέχρι σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Eurobank μπορούν επιπλέον να ανατρέξουν στο περιεχόμενο του Ιστορικού Αρχείου Eurobank στο πλαίσιο της εργασίας τους.

Συνεχίζουμε να επισημαίνουμε, καταγράφουμε, ταξινομούμε και ψηφιοποιούμε το αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου Eurobank. Επιδιώκουμε στο άμεσο μέλλον όλο και μεγαλύτερο μέρος του να είναι προσβάσιμο στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Επικοινωνία

Ιστορικό Αρχείο Eurobank
Φιλελλήνων 10 (2ος όροφος), 10557 Αθήνα
Τηλ: 2103721835
Φαξ: 2103721840
historicalarchives@eurobank.gr