Χορηγίες στον πολιτισμό | Eurobank
Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με τις χορηγίες μας στον πολιτισμό αναδεικνύουμε πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας. Συνεργαζόμαστε σταθερά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Δημιουργούμε ευκαιρίες μουσικής παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας για παιδιά και μεγάλους. Υλοποιούμε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον πολιτισμό από την ίδρυση του Ομίλου Eurobank.

Προάγουμε τον πολιτισμό στην Ελλάδα

Ενισχύουμε τις προσπάθειες καλλιτεχνών να αναδείξουν μοναδικές μουσικές συνθέσεις που προάγουν το ήθος και την πνευματική καλλιέργεια. Πιστεύουμε ότι στη σημερινή συγκυρία οι ευκαιρίες για πνευματική καλλιέργεια πρέπει να ενθαρρύνονται ακόμη περισσότερο.

Τον Ιούνιο του 2018 στηρίξαμε με αποκλειστική χορηγία την παράσταση Ναμπούκκο του Τζουζέππε Βέρντι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σε σκηνοθεσία του Λέο Μουσκάτο, το έργο ανέβηκε για 5 παραστάσεις στο Ηρώδειο και άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Συνεργαζόμαστε σταθερά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μέσα από κλασικά και σύγχρονα έργα δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν και να εμπλουτίσουν τη μουσική παιδεία τους.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Υποστηρίξαμε ως αποκλειστικός χορηγός σημαντικές παραγωγές όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

  • Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι – Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι σε σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου. Η όπερα ανέβηκε για 4 παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  • Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι – Ο Ηλίας Βουδούρης και ο Μύρωνας Μιχαηλίδης διηύθυναν την μεγαλοπρεπή όπερα όπως τη σκηνοθέτησε ο Ενρίκο Καστιλιόνε. Το έργο άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών το 2016 για 4 παραστάσεις στο Ηρώδειο.
  • Τερέζα Στράτας – Υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, για μία βραδιά παρουσιάστηκαν η ζωή και η καριέρα της θρυλικής Ελληνοκαναδής υψιφώνου. Η παράσταση ανέβηκε στο Θέατρο Ολύμπια, τον Μάιο του 2015.
  • Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο – Με την αποκλειστική χορηγία μας, η Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανέβασε το 2015 το έργο του Λεονκαβάλλο. Με τα σκηνικά σε μια βαλίτσα, ο θίασος ταξίδεψε σε 8 πόλεις της Ελλάδας και αφηγήθηκε με συνοδεία ενός πιάνο την τραγική ιστορία του παλιάτσου Κάνιο.
  • Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ – Yπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Την πρωτοποριακή παράσταση ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο τον Ιούνιο 2014.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στηρίξαμε με χορηγίες μας παραστάσεις που ανέβηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

  • Κάθε ευχή και ένα τραγούδι! –  Η παιδική και νεανική χορωδία ROSARTE έστειλε το δικό της γιορτινό μήνυμα σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό. Το 2016 οι 230 μικροί χορωδοί τραγούδησαν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που μας ταξίδεψαν σε γειτονιές της Ελλάδας και του κόσμου.
  • Μεσσίας, Χαίντελ – Η βραβευμένη ορχήστρα Καμεράτα ερμήνευσε το 2016 με όργανα εποχής αυτό το κορυφαίο χορωδιακό έργο εκκλησιαστικής μουσικής για τα Χριστούγεννα. Συμμετείχαν διακεκριμένοι μονωδοί και το φωνητικό σύνολο Musica Atenea.
  • Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα – Το 2014 επιχορηγήσαμε αποκλειστικά 5 παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον κύκλο εκδηλώσεων Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα. 

Κάθε παράσταση ήταν αφιερωμένη σε διαφορετική σύνθεση. Οι μουσικοί ερμήνευσαν Τα κατά Ιωάννην Πάθη του Γ. Σ. Μπαχ, τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη και άλλα έργα.

  • Maria Stuarda του Gaetano Donizetti – Η όπερα εγκαινίασε  την ιστορική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Σκάλα του Μιλάνου το 2011 . Οι παραστάσεις συνοδεύτηκαν από ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 5.000 μαθητές.

Παιδικές παραστάσεις

Από το 2013 έως το 2016 υποστηρίξαμε αποκλειστικά το πρόγραμμα Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε Κυριακή πρωί οι καλλιτέχνες ερμήνευαν δημοφιλή έργα με σκοπό να φέρουν παιδιά και νέους πιο κοντά στον κόσμο της μουσικής.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 αναλάβαμε τη χορηγία των παιδικών μουσικοθεατρικών παραστάσεων Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες του Ιουλίου Βερν. Αφιερώσαμε ειδική παράσταση σε 350 παιδιά 9 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Οι διαδραστικές προβολές και η μουσική χάρισαν μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία στους μικρούς θεατές.