Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Με την ομάδα εθελοντικής προσφοράς WeShare στηρίζουμε φιλανθρωπικούς σκοπούς και στεκόμαστε δίπλα σε κοινωνικές ομάδες που μας χρειάζονται περισσότερο. Από το 2015 με τις δράσεις μας μοιράζουμε χαμόγελα σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Όταν συντονιζόμαστε όλοι μαζί για έναν σκοπό, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Στηρίζουμε ασθενέστερες ομάδες της κοινωνίας

Η ομάδα WeShare ξεκίνησε τη δράση της με πρωτοβουλία υπαλλήλων της Eurobank το 2015. Σκοπός της ήταν να συντονιστούν μεμονωμένες προσπάθειες και να επιτευχθεί αποτέλεσμα με μεγαλύτερο αντίκτυπο για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η ομάδα δημιουργήθηκε σαν σκέψη από τα ιδρυτικά μέλη και σχετικά σύντομα έγινε γνωστή από στόμα σε στόμα. Σταδιακά, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις δράσεις της.

Η Διοίκηση της Eurobank υποστήριξε τη λειτουργία της και διέθεσε επιμέρους δυνατότητες του Οργανισμού, ώστε να προάγει το έργο της.

Σήμερα τα μέλη της ομάδας WeShare είναι πάνω από 2.000. Οι ενέργειες που αναλαμβάνει έχουν κυρίως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Γεννιούνται συνήθως από προσωπικές εμπειρίες και διαπιστώσεις των μελών της ομάδας, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι για μια υπόθεση, μια οικογένεια, ένα ίδρυμα ή μια ΜΚΟ που χρειάζεται βοήθεια.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Από το 2015 μέχρι σήμερα η ομάδα WeShare ενεργοποιήθηκε επανειλημμένα για να βοηθήσει σχολεία, ιδρύματα, ΜΚΟ και συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, Έτσι:

  • 68.500€ ήταν το ποσό που συγκεντρώθηκε για να συνεισφέρουμε στα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Ψηφιακοί προβολείς και laptop προσφέρθηκαν σε 7 σχολεία της Βόρειας Εύβοιας.
  • 3 τόνοι πλαστικά καπάκια συγκεντρώθηκαν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.
  • 1.400 παιδιά έλαβαν σχολικές τσάντες και εξοπλισμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με τα 33.446 σχολικά είδη και 3.190€ που προσφέρθηκαν σε σχολεία, ιδρύματα και άπορες οικογένεις.
  • 2.500 είδη πρώτης ανάγκης και 1.013,89€ διατέθηκαν σε άστεγους συνανθρώπους μας.
  • 12.136 είδη πρώτης ανάγκης και 1.003,17€ συγκεντρώθηκαν για την ανακούφιση προσφύγων.
  • Πάνω από 934 κιλά τρόφιμα προσφέρθηκαν σε σωματεία και φορείς για τη σίτιση συνανθρώπων μας.
  • 140 μερίδες φαγητό προσφέρθηκαν σε κοινωνική κουζίνα.
  • 4 οικιακές συσκευές διατέθηκαν για τις ανάγκες για τις ανάγκες πυρόπληκτου ειδικού δημοτικού σχολείου.
  • Είδη πρώτης ανάγκης για μητέρες και παιδιά δωρίστηκαν σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Η ομάδα WeShare σε μόνιμη βάση

  • Μαζεύει καπάκια: Ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Με την ελάχιστη αυτή συνεισφορά η ομάδα βοηθάει τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
  • Μοιράζεται τις δεξιότητές των μελών της: Προσφέρει την ενέργεια και τις γνώσεις των μελών της μέσα από την πρωτοβουλία iShare. 
    Οι εθελοντές της ομάδας WeShare, ανάλογα με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους, βοηθούν συνανθρώπους μας να αναπτύξουν τις δικές τους δεξιότητες σε τομείς, όπως χρήση Η/Υ, εκμάθηση ξένων γλωσσών κ.ά.
    Επιπλέον, οι εθελοντές της ομάδας συνεισφέρουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων που βοηθούν, παρέχοντας μαστορέματα, χρόνο για τη μελέτη παιδιών, βοήθεια στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων κ.ά.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Με την ομάδα εθελοντών WeShare, οι εργαζόμενοι της Eurobank στέκονται στο πλευρό συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν μια δυσκολία και χρειάζονται βοήθεια. Πιστεύουμε ότι:

  • «Με τη μικρή συμμετοχή καθενός από εμάς μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα αποτελέσματα».
  • «Μοιράζουμε χαμόγελα όταν μοιραζόμαστε με όσους έχουν ανάγκη».

Η ομάδα εθελοντών WeShare στηρίζει έμπρακτα κάθε μικρή κίνηση που μπορεί να κάνει την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη.