Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Το βιβλίο «Eurobank 1989-2008. Τα πρώτα 20 χρόνια: Ανάπτυξη με διεθνή χαρακτήρα» αποτελεί μια μελέτη που καταγράφει και αναλύει τις πρωτοβουλίες και τα γεγονότα ίδρυσης, ανάπτυξης και εδραίωσης της Eurobank στο τραπεζικό σύστημα.

Για τον συγγραφέα

Το έργο της συγγραφής ανατέθηκε στον κ. Χρήστο Βλ. Γκόρτσο, δικηγόρο και καθηγητή Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Χρήστος Βλ. Γκόρτσος έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο το ευρωπαϊκό τραπεζικό εποπτικό και κανονιστικό πλαίσιο και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών επί σειρά ετών.

Για το βιβλίο

Η εξιστόρηση καλύπτει τα γεγονότα ίδρυσης, ανάπτυξης και εδραίωσης της Eurobank στο ελληνικό και ευρύτερο περιφερειακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσα σε ένα σχετικά βραδύ χρονικό διάστημα από το 1989 έως το 2008.

Ταυτόχρονα, το βιβλίο μεταφέρει το θεσμικό, οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της εποχής και το ανταγωνιστικό της πλαίσιο, καθώς και τη λογική στην οποία στηρίχθηκαν σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Η μελέτη είναι βασισμένη στο αρχειακό υλικό της Eurobank, άρθρα από τον Τύπο, βιβλιογραφικές πηγές, καθώς και διεθνή, ενωσιακά και ελληνικά νομοθετικά και κανονιστικά κείμενα.

Το βιβλίο «Eurobank 1989-2008. Τα πρώτα 20 χρόνια: Ανάπτυξη με διεθνή χαρακτήρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.