Χορηγίες στον ελληνικό αθλητισμό | Eurobank
Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Στηρίζουμε τους Έλληνες αθλητές στον αγώνα τους για την κατάκτηση της κορυφής. Τους προσφέρουμε ουσιαστική υποστήριξη με σταθερές και μακροχρόνιες χορηγίες. Στο πρόσωπό τους αναγνωρίζουμε παραδείγματα προς μίμηση και κοινές αξίες. Προάγουμε τον ελληνικό αθλητισμό στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank.

Στηρίζουμε τους  Έλληνες αθλητές

Στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητές μας στη σκληρή προετοιμασία τους για τους μεγάλους αγώνες. Η Eurobank είναι:

 • Επίσημος χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ από το 2001. Αυτή είναι η μακροβιότερη χορηγία στον ελληνικό αθλητισμό και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. 
 • Χρυσός χορηγός των ιστιοπλόων ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή από το 2017.

Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται με συνέπεια και ήθος. Ενισχύουμε την προσπάθειά τους να ξεπερνούν τον εαυτό τους. Μοιραζόμαστε τη χαρά και τη λύπη τους στην αθλητική τους πορεία.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Στηρίζουμε τους αθλητές ιστιοπλοΐας και ολυμπιονίκες του Ρίο 2016 Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470. 

Με τη δική μας στήριξη ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Επιπλέον, το 2015 ο Σπύρος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Η χορηγία στον Σπύρο Γιαννιώτη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στον Δρόμο για το Ρίο», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με τη χορηγία μας στο ελληνικό μπάσκετ, στηρίζουμε αδιάλειπτα από το 2001 όλες τις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ. Από τα 24 μετάλλια που έχουν κατακτήσει ξεχωρίζουν:

 • Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Νέων Ανδρών το 2017. 

 • Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2015.

 • Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών το 2006.

 • Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009.

 • Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2005.

 • Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Β' κατηγορία) το 2015.

Στηρίξαμε την κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου από το 2001 μέχρι το 2016. Η Σοφία ήταν η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος σε ελληνική ολυμπιακή αποστολή. Μας έκανε υπερήφανους με τις σπουδαίες επιτυχίες της σε παγκόσμιο επίπεδο. Δύο φορές αναδείχθηκε ολυμπιονίκης: χρυσή και χάλκινη.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Ο αθλητισμός αναδεικνύει σημαντικές αξίες μας, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Πιστεύουμε ότι:

 • «Οι αθλητές δείχνουν στην ελληνική νεολαία ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή, πειθαρχία και στόχους όλα είναι δυνατά».

 • «Πέρα από τα μετάλλια, αυτό που μετράει είναι οι ηθικές αξίες που μεταφέρουν οι αθλητές: Η επιμονή, η στοχοπροσήλωση, η προσπάθεια και κυρίως το ήθος. Είναι αξίες που η κοινωνία μας έχει πολλή ανάγκη σήμερα».

 • «Το μπάσκετ είναι η απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί. Αποτελεί τιμή και προνόμιο για την Eurobank να είναι ο σταθερός υποστηρικτής του».

Και συνεχίζουμε

Για  μια ακόμη χρονιά είμαστε μεγάλος χορηγός σε όλες Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ. Είμαστε δίπλα στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών που πέτυχε τη μεγάλη πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στην Κίνα. Ακολουθήστε την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο Facebook και παρακολουθήστε την πορεία όλων των εθνικών ομάδων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Σήμερα οι αθλητές ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πρεσβεύουν τις αξίες της Eurobank: ήθος, επιμονή, προσήλωση στον στόχο, ένα παράδειγμα για όλους.

Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τα νέα ταλέντα του αθλητισμού που αγωνίζονται με ήθος. Με την προσπάθειά τους αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.