Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» κάθε χρόνο επιβραβεύουμε τους αριστούχους απόφοιτους που πρωτεύουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τους προσφέρουμε κίνητρα, ηθικά και υλικά, για περισσότερη μάθηση. Στον αγώνα τους για την κατάκτηση της γνώσης αναγνωρίζουμε την προοπτική της χώρας μας. Στα 17 χρόνια που μετρά αυτή η δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank έχουμε βραβεύσει 18.585 αριστούχους.

Στηρίζουμε τη νέα γενιά και την ελληνική Παιδεία

Κάθε χρόνο επιβραβεύουμε έναν αριστούχο απόφοιτο σε κάθε λύκειο της Ελλάδας: εκείνον που συγκεντρώνει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στο σχολείο του.

Κάθε αριστούχος λαμβάνει ως έπαθλο 800 ευρώ, που καταθέτουμε σε λογαριασμό στο όνομά του. Οι βραβεύσεις των αριστούχων πραγματοποιούνται σε ειδικές εκδηλώσεις ανά εκπαιδευτική περιφέρεια, από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο κάθε χρόνο.

Επιπλέον, βραβεύουμε τους «Πρώτους εκ των Πρώτων»: περίπου 60 αριστούχους, καθένας με τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στον νομό του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τελεί τη βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων». Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο τής Παλαιάς Βουλής. Μαζί με τις οικογένειες των αριστούχων στην εκδήλωση παρευρίσκονται εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Εκκλησίας, ακαδημαϊκοί και θεσμικοί φορείς και η Ανώτατη Διοίκηση της Eurobank.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αγκαλιάζει όλα τα λύκεια της Ελλάδας:

  • 1.362 Γενικά Λύκεια

  • 406 Επαγγελματικά Λύκεια

Πάνω από 17 εκατ. ευρώ σε χρηματικά έπαθλα έχουμε προσφέρει μέχρι τώρα συνολικά στους αριστούχους που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

18.585 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα. Τη σχολική χρονιά 2018-2019 βραβεύουμε 860 αριστούχους.

Σήμερα οι περισσότεροι από τους αριστούχους που έχουμε βραβεύσει διακρίνονται στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Με το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» επενδύουμε διαχρονικά στην ελληνική Παιδεία, που αποτελεί κεντρική αξία του Ομίλου Eurobank. Πιστεύουμε πως:

  • «Αν για όλες τις χώρες η Παιδεία είναι η λύση, για την Ελλάδα είναι ιστορική επιταγή».

  • «Πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

  • «Η Παιδεία και ειδικότερα το επίπεδο και η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να είναι διαχρονικά μείζων εθνικός στόχος και η πιο σημαντική εθνική μας επένδυση για το μέλλον».

Στηρίζουμε έμπρακτα την αριστεία και ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων για περισσότερη γνώση, μόρφωση και ευγενή άμιλλα. Στα σχολεία εντοπίζουμε σημαντικά φυτώρια αξιών, ιδεών και οραμάτων. Και μέσα από τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας χτίζουμε δεσμούς εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.

Και συνεχίζουμε

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συνεχίζεται για 18η χρονιά το 2020.

Δείτε το έντυπο για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των αριστούχων αποφοίτων που βραβεύσαμε για τη σχολική χρονιά 2018-2019 με το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».