Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας της Eurobank είναι πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο ISO 50001. Η επιστημονική μεθοδολογία που εφαρμόζουμε μειώνει σημαντικά την ενέργεια που καταναλώνουμε και κατ’ επέκταση τα αέρια του θερμοκηπίου που εκπέμπουμε. Για τη συνεπή μας προσπάθεια να εξοικονομούμε ενέργεια έχουμε κερδίσει σημαντικά βραβεία.

Διεθνής πιστοποίηση ISO 50001

Η Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα με πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 50001.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας είναι πιστοποιημένο από το 2015. Η διεθνής πιστοποίηση καλύπτει το σύνολο των εγκαταστάσεών μας στα καταστήματα και τα γραφεία της Eurobank.

Με αυτό το πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας μέσα στο 2015 καταφέραμε να εξοικονομήσουμε ανά εργαζόμενο:

  • Πάνω από 10% σε ηλεκτρική ενέργεια.

  • Πάνω από 15% σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Επιστημονική μεθοδολογία

Για να βελτιώνουμε συνεχώς την ενεργειακή απόδοση της Eurobank, ακολουθούμε επιστημονική μεθοδολογία:

  1. Παρακολουθούμε την ενέργεια που καταναλώνουμε. Καταγράφουμε και αναλύουμε αυτά τα στοιχεία.

  2. Υλοποιούμε τεχνικές παρεμβάσεις και εφαρμόζουμε διαχειριστικές λύσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις της ESCO (energy services company) με την οποία συνεργαζόμαστε.

Η επιστημονική μεθοδολογία που εφαρμόζει η ESCO ακολουθεί το μοντέλο Pay As You Save, στο πλαίσιο της πρότυπης Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης Διαμοιραζόμενου Οφέλους. Η εταιρεία ESCO μάς προτείνει μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις εγκαταστάσεις και τα κτίριά μας. Η αμοιβή για τις ενεργειακές υπηρεσίες της διαμορφώνεται ανάλογα με το επίπεδο ενέργειας που εξοικονομούμε.

Διακρίσεις για το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας

Σημαντικοί φορείς αναγνωρίζουν σταθερά την αποδοτικότητα του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας που εφαρμόζουμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κερδίσει:

  • Χρυσό Βραβείο ISO EN 50001 Certification στον διαγωνισμό Energy Mastering Awards 2015, για το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας που εφαρμόζουμεστο σύνολο των καταστημάτων και των γραφείων μας. Η Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα και από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα με αυτήν την πιστοποίηση.

  • Χρυσό Βραβείο Energy Efficiency (ειδική κατηγορία: Τράπεζες στην Ελλάδα) στον διαγωνισμό Energy Mastering Awards 2015, για τις στρατηγικές διαχείρισης ενέργειας που έχουμε υιοθετήσει και για τις επιτυχημένες πρακτικές διαχείρισης ενέργειας που εφαρμόζουμε.

  • Χρυσό Βραβείο Energy Conservation στον διαγωνισμό Energy Mastering Awards 2015, για το σχέδιό μας που μειώνει την ενεργειακή κατανάλωσή μας, εξοικονομεί κόστος λειτουργίας από την αναβάθμιση των μηχανολογικών και κτιριακών υποδομών μας και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα.

  • Χρυσό Βραβείο Energy Efficiency in Business στον διαγωνισμό Environmental Awards 2015, για τις τεχνικές παρεμβάσεις μας για πιο αποδοτική ενεργειακή διαχείριση.

  • Αργυρό Βραβείο Energy Mastering (κατηγορία Επενδύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας) στον διαγωνισμό Environmental Awards 2016, για τη βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και καταστημάτων της Eurobank. Κοινή υποψηφιότητα με την Eurobank Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ.