Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με τις χορηγίες μας στον πολιτισμό αναδεικνύουμε πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Δημιουργούμε ευκαιρίες μουσικής παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας για παιδιά και μεγάλους. Υλοποιούμε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον πολιτισμό από την ίδρυση της Eurobank.

Προάγουμε τον πολιτισμό στην Ελλάδα

Ενισχύουμε τις προσπάθειες καλλιτεχνών να αναδείξουν μοναδικές μουσικές συνθέσεις που προάγουν το ήθος και την πνευματική καλλιέργεια. Πιστεύουμε ότι στη σημερινή συγκυρία οι ευκαιρίες για πνευματική καλλιέργεια πρέπει να ενθαρρύνονται ακόμη περισσότερο.

Στηρίζουμε την κλασική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά για τον Δον Κιχώτη σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους, που παρουσιάζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Δεκέμβριο του 2022. Τα κουστούμια δημιούργησε η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου.

Τον Ιανουάριο του 2023, με τη δική μας στήριξη, θα παρουσιαστεί η όπερα Τα Παραμύθια του Χόφμαν του Ζακ Όφενμπαχ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς θα παρουσιαστεί σε νέα παραγωγή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η όπερα Μαντάμα Μπατερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία του Ολιβιέ Πι και σκηνικά-κοστούμια του Πιερ-Αντρέ Βάιτς. Με τη συμμετοχή διεθνούς καστ, η παραγωγή θα ανοίξει το Φεστιβάλ Αθηνών 2023.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Μέσα από κλασικά και σύγχρονα έργα δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν και να εμπλουτίσουν τη μουσική παιδεία τους.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Υποστηρίξαμε ως αποκλειστικός χορηγός σημαντικές παραγωγές όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

 • Ντον Κάρλο του Τζουζέππε Βέρντι – Συμπαραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης και της Εθνικής Όπερας της Νορβηγίας. Παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο 2019 και τον Ιανουάριο 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 • Ναμπούκκο του Τζουζέππε Βέρντι – Σε σκηνοθεσία του Λέο Μουσκάτο, ανέβηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Ηρώδειο η γνωστή όπερα του Βέρντι, σε νέα παραγωγή και με την ερμηνεία του διάσημου Έλληνα βαρύτονου, Δημήτρη Πλατανιά. Άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών για την καλοκαιρινή περίοδο.
 • Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι – Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι σε σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου. Η όπερα ανέβηκε το 2017 για 4 παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 • Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι – Ο Ηλίας Βουδούρης και ο Μύρωνας Μιχαηλίδης διηύθυναν τη μεγαλοπρεπή όπερα όπως τη σκηνοθέτησε ο Ενρίκο Καστιλιόνε. Το έργο άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών το 2016 για 4 παραστάσεις στο Ηρώδειο.
 • Τερέζα Στράτας – Υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, για μία βραδιά παρουσιάστηκαν η ζωή και η καριέρα της θρυλικής Ελληνοκαναδής υψιφώνου. Η παράσταση ανέβηκε στο Θέατρο Ολύμπια, τον Μάιο του 2015.
 • Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο – Με την αποκλειστική χορηγία μας, η Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανέβασε το 2015 το έργο του Λεονκαβάλλο. Με τα σκηνικά σε μια βαλίτσα, ο θίασος ταξίδεψε σε 8 πόλεις της Ελλάδας και αφηγήθηκε με συνοδεία ενός πιάνου την τραγική ιστορία του παλιάτσου Κάνιο.
 • Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ – Yπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Την πρωτοποριακή παράσταση ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο τον Ιούνιο 2014.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στηρίξαμε με χορηγίες μας παραστάσεις που ανέβηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

 • Κάθε ευχή και ένα τραγούδι! –  Η παιδική και νεανική χορωδία ROSARTE έστειλε το δικό της γιορτινό μήνυμα σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό. Το 2016 οι 230 μικροί χορωδοί τραγούδησαν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που μας ταξίδεψαν σε γειτονιές της Ελλάδας και του κόσμου.
 • Μεσσίας, Χαίντελ – Η βραβευμένη ορχήστρα Καμεράτα ερμήνευσε το 2016 με όργανα εποχής αυτό το κορυφαίο χορωδιακό έργο εκκλησιαστικής μουσικής για τα Χριστούγεννα. Συμμετείχαν διακεκριμένοι μονωδοί και το φωνητικό σύνολο Musica Atenea.
 • Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα – Το 2014 επιχορηγήσαμε αποκλειστικά 5 παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον κύκλο εκδηλώσεων Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα. 

Κάθε παράσταση ήταν αφιερωμένη σε διαφορετική σύνθεση. Οι μουσικοί ερμήνευσαν Τα κατά Ιωάννην Πάθη του Γ. Σ. Μπαχ, τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη και άλλα έργα.

 • Maria Stuarda του Gaetano Donizetti – Η όπερα εγκαινίασε  την ιστορική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Σκάλα του Μιλάνου το 2011 . Οι παραστάσεις συνοδεύτηκαν από ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 5.000 μαθητές.

Παιδικές παραστάσεις

Από το 2013 έως το 2016 υποστηρίξαμε αποκλειστικά το πρόγραμμα Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε Κυριακή πρωί οι καλλιτέχνες ερμήνευαν δημοφιλή έργα με σκοπό να φέρουν παιδιά και νέους πιο κοντά στον κόσμο της μουσικής.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 αναλάβαμε τη χορηγία των παιδικών μουσικοθεατρικών παραστάσεων Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες του Ιουλίου Βερν. Αφιερώσαμε ειδική παράσταση σε 350 παιδιά 9 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Οι διαδραστικές προβολές και η μουσική χάρισαν μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία στους μικρούς θεατές.