Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με τις χορηγίες μας στον πολιτισμό αναδεικνύουμε πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Δημιουργούμε ευκαιρίες μουσικής παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας για παιδιά και μεγάλους. Υλοποιούμε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον πολιτισμό από την ίδρυση της Eurobank.

Προάγουμε τον πολιτισμό στην Ελλάδα

Ενισχύουμε τις προσπάθειες καλλιτεχνών να αναδείξουν μοναδικές μουσικές συνθέσεις που προάγουν το ήθος και την πνευματική καλλιέργεια. Πιστεύουμε ότι στη σημερινή συγκυρία οι ευκαιρίες για πνευματική καλλιέργεια πρέπει να ενθαρρύνονται ακόμη περισσότερο.

Τον Ιούνιο του 2024 θα είμαστε χορηγός σε μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών, την Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, και αναβίωση σκηνοθεσίας της Κατερίνας Πετσατώδη. Η παραγωγή θα ανοίξει το Φεστιβάλ Αθηνών 2024 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Επιπλέον, υποστηρίξαμε ως χορηγός την Κάρμεν που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο Κέντρο Πολιτισμό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα επιστρέψει τον Ιούνιο με λίγες ακόμα παραστάσεις. Πρόκειται για μια παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε χορογραφία του σπουδαίου Σουηδού χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στη Μαδρίτη από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Μέσα από κλασικά και σύγχρονα έργα δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν και να εμπλουτίσουν τη μουσική παιδεία τους.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Υποστηρίξαμε ως αποκλειστικός χορηγός σημαντικές παραγωγές όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

 • Δον Κιχώτης – Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε την κλασική χορογραφία του Μάριους Πετιπά σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Δεκέμβριο του 2022. Τα κουστούμια δημιούργησε η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου.
 • Τα Παραμύθια του Χόφμαν του Ζακ Όφενμπαχ – Μία από τις δημοφιλέστερες γαλλικές όπερες παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Ιανουάριο του 2023, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Ευρωπαίου σκηνοθέτη της όπερας και του θεάτρου Κρύστοφ Βαρλικόφσκι. Στην παραγωγή συμμετείχε η Όπερα Λα Μονναί των Βρυξελλών.
 • Ντον Κάρλο του Τζουζέππε Βέρντι – Συμπαραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης και της Εθνικής Όπερας της Νορβηγίας. Παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο 2019 και τον Ιανουάριο 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 • Ναμπούκκο του Τζουζέππε Βέρντι – Σε σκηνοθεσία του Λέο Μουσκάτο, ανέβηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Ηρώδειο η γνωστή όπερα του Βέρντι, σε νέα παραγωγή και με την ερμηνεία του διάσημου Έλληνα βαρύτονου, Δημήτρη Πλατανιά. Άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών για την καλοκαιρινή περίοδο.
 • Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι – Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι σε σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου. Η όπερα ανέβηκε το 2017 για 4 παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 • Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι – Ο Ηλίας Βουδούρης και ο Μύρωνας Μιχαηλίδης διηύθυναν τη μεγαλοπρεπή όπερα όπως τη σκηνοθέτησε ο Ενρίκο Καστιλιόνε. Το έργο άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών το 2016 για 4 παραστάσεις στο Ηρώδειο.
 • Τερέζα Στράτας – Υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, για μία βραδιά παρουσιάστηκαν η ζωή και η καριέρα της θρυλικής Ελληνοκαναδής υψιφώνου. Η παράσταση ανέβηκε στο Θέατρο Ολύμπια, τον Μάιο του 2015.
 • Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο – Με την αποκλειστική χορηγία μας, η Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανέβασε το 2015 το έργο του Λεονκαβάλλο. Με τα σκηνικά σε μια βαλίτσα, ο θίασος ταξίδεψε σε 8 πόλεις της Ελλάδας και αφηγήθηκε με συνοδεία ενός πιάνου την τραγική ιστορία του παλιάτσου Κάνιο.
 • Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ – Yπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Την πρωτοποριακή παράσταση ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο τον Ιούνιο 2014.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στηρίξαμε με χορηγίες μας παραστάσεις που ανέβηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

 • Οι Ανεμοστρόβιλοι του Πεπρωμένου – Ένα καινούργιο, ευφυές και πολυδιάστατο θεατρικό έργο του Χριστόφορου Χριστοφή με ιστορική σημασία, που θέτει τα δικά του ερωτήματα πάνω στη ζωή και τον θάνατο, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 • Κάθε ευχή και ένα τραγούδι! – Η παιδική και νεανική χορωδία ROSARTE έστειλε το δικό της γιορτινό μήνυμα σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό. Το 2016 οι 230 μικροί χορωδοί τραγούδησαν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που μας ταξίδεψαν σε γειτονιές της Ελλάδας και του κόσμου.
 • Μεσσίας, Χαίντελ – Η βραβευμένη ορχήστρα Καμεράτα ερμήνευσε το 2016 με όργανα εποχής αυτό το κορυφαίο χορωδιακό έργο εκκλησιαστικής μουσικής για τα Χριστούγεννα. Συμμετείχαν διακεκριμένοι μονωδοί και το φωνητικό σύνολο Musica Atenea.
 • Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα – Το 2014 επιχορηγήσαμε αποκλειστικά 5 παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον κύκλο εκδηλώσεων Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα. 

Κάθε παράσταση ήταν αφιερωμένη σε διαφορετική σύνθεση. Οι μουσικοί ερμήνευσαν Τα κατά Ιωάννην Πάθη του Γ. Σ. Μπαχ, τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη και άλλα έργα.

 • Maria Stuarda του Gaetano Donizetti – Η όπερα εγκαινίασε την ιστορική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Σκάλα του Μιλάνου το 2011 . Οι παραστάσεις συνοδεύτηκαν από ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 5.000 μαθητές.

Παιδικές παραστάσεις

Από το 2013 έως το 2016 υποστηρίξαμε αποκλειστικά το πρόγραμμα Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε Κυριακή πρωί οι καλλιτέχνες ερμήνευαν δημοφιλή έργα με σκοπό να φέρουν παιδιά και νέους πιο κοντά στον κόσμο της μουσικής.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 αναλάβαμε τη χορηγία των παιδικών μουσικοθεατρικών παραστάσεων Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες του Ιουλίου Βερν. Αφιερώσαμε ειδική παράσταση σε 350 παιδιά 9 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Οι διαδραστικές προβολές και η μουσική χάρισαν μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία στους μικρούς θεατές.

Μουσείο Μπενάκη

Το 2023 ξεκίνησε η νέα πολυετής συνεργασία μας με έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη. Είναι μεγάλη χαρά να συνεισφέρουμε στο έργο του Μουσείου που προάγει τις τέχνες και τον ελληνικό πολιτισμό, ως μόνιμος χορηγός του εκθεσιακού προγράμματος.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ήμασταν χορηγός στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024. Η έκθεση ανέδειξε με σύγχρονα μέσα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της αρχαιότητας, τη μάχη της Χαιρώνειας, που έφερε στο προσκήνιο τον Μέγα Αλέξανδρο και συνέβαλε στη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου.