Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
DIAS Credit Transfer (Εντολές πληρωμής) και DIAS Direct Debit (Άμεσες χρεώσεις)

DIAS Credit Transfer (Εντολές πληρωμής) και DIAS Direct Debit (Άμεσες χρεώσεις)

Μείωση
λειτουργικού κόστους
Αυτοματοποίηση
διαδικασιών
Online
παρακολούθηση
Οι υπηρεσίες διατραπεζικής είσπραξης οφειλών DIAS Credit Transfer (Εντολές πληρωμής) και DIAS Direct Debit (Άμεσες χρεώσεις) σας δίνουν τη δυνατότητα αυτοματοποίησης της διαδικασίας είσπραξης των απαιτήσεών σας.

Πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες

Οι αγοραστές/συνεργάτες σας εξοφλούν τις οφειλές τους (π.χ. πληρωμή τιμολογίων) προς την επιχείρησή σας με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής/ανάθεσης που τους αποδίδετε. Η εξόφληση των οφειλών τους γίνεται μέσω της τράπεζας συνεργασίας τους, εφόσον αυτή συμμετέχει στο Διατραπεζικό Σύστημα. 

Οι εισπράξεις σας συγκεντρώνονται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Eurobank, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε εύκολα και αποτελεσματικά. 

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται

Οι υπηρεσίες εισπράξεων DIAS Direct Debit και Credit Transfer απευθύνονται σε:

 • Επιχειρήσεις που πραγματοποιούν σημαντικό αριθμό εισπράξεων και επιθυμούν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους. Έτσι εξοικονομούν πόρους, χρόνο και κόστος. Για παράδειγμα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ασφάλισης, κοινής ωφέλειας, έμποροι κ.λπ.
 • Αγοραστές, αντιπρόσωποι ή συνεργάτες των επιχειρήσεων αυτών (B2B).
 • Καταναλωτές (B2C).

Πώς σας διευκολύνουν

Εφόσον οι πελάτες σας έχουν προχωρήσει σε εντολή πληρωμής ή ορίσει πάγια εντολή πληρωμής σε τράπεζα που συμμετέχει στο σύστημα ΔΙΑΣ, αυτοματοποιείτε:

 • Την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών των τιμολογίων ή ειδοποιητηρίων είσπραξης που εκδίδετε προς τους αγοραστές/συνεργάτες της επιχείρησής σας.
 • Οποιασδήποτε είσπραξη βεβαιωμένης οφειλής.

Ενημερώνεστε συγκεντρωτικά ως δικαιούχος οργανισμός μέσω ενημερωτικού αρχείου σχετικά με την εκτέλεση της πληρωμής. Στην υπηρεσία DIAS Credit Transfer υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο για όλες τις συναλλαγές από όποια τράπεζα κι αν έχουν πραγματοποιηθεί. Προϋπόθεση είναι να έχετε ενταχθεί στις υπηρεσίες DIAS Credit Transfer ή/και DIAS Direct Debit.

Επιπρόσθετα, σας παρέχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής της επιχείρησής σας στο Διατραπεζικό Σύστημα, με ταυτόχρονη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρακολούθησης και έγκρισης συναλλαγών e-Payments.

Ενδεικτικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Payments, ανάλογα με την υπηρεσία στην οποία συμμετέχετε, αντλείτε στοιχεία σχετικά με:

 • Αναθέσεις ή ανακλήσεις πάγιων εντολών από τους οφειλέτες της επιχείρησής σας.
 • Αποστολή ή εκτέλεση εντολών χρέωσης λογαριασμών για τιμολόγια που εκδώσατε ως προμηθεύτρια ή πάροχος εταιρεία.
 • Ενημέρωση για τις εντολές πληρωμής που έχουν πραγματοποιηθεί από πελάτες προς την επιχείρησή σας.
 • Παλαιότερα στοιχεία για τιμολόγια και συναλλαγές.

Πώς ωφελείστε

 • Μειώνετε το λειτουργικό κόστος της επιχείρησής σας με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας είσπραξης απαιτήσεων.
 • Καταργείτε τη χρήση και διαχείριση επιταγών.
 • Έχετε την ευελιξία να διατηρήσετε την εμπορική σας πολιτική, π.χ. την περίοδο άτοκης πίστωσης που έχετε συμφωνήσει με τους αγοραστές ή συνεργάτες σας.
 • Βελτιώνετε τη λειτουργικότητα της επιχείρησής σας. Οι εισπράξεις σας συμφωνούν αυτόματα με τις απαιτήσεις σας.
 • Παρακολουθείτε online 24 ώρες το 24ωρο τις ημερήσιες και τις παλαιότερες συναλλαγές σας.
 • Έχετε δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του ERP της επιχείρησής σας με σύνδεση στην online πλατφόρμα. Εξασφαλίζετε τη συνεργασία ανάμεσα στα συστήματα.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα εξειδικευμένα στελέχη της Συναλλακτικής Τραπεζικής της Eurobank που σας εξυπηρετούν.

Εναλλακτικά, στείλτε μας email στο:
PaymentsCashManagement@eurobank.gr.