Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Βιβλιοπωλεία

Πατάκης

1%
στις αγορές σας στα καταστήματα και online

Κερδίζετε και εξαργυρώνετε ευρώ €πιστροφή στα βιβλιοπωλεία Πατάκης.

Αγορές με €πιστροφή κάνετε και online από το vivliopoleiopataki.gr.

Προϊόντα των βιβλιοπωλείων Πατάκης

Στα βιβλιοπωλεία Πατάκης βρίσκετε μεγάλη ποικιλία σε βιβλία, έντυπα και γραφική ύλη, όπως:

  • Εκπαιδευτικά βιβλία και λεξικά
  • Παιδικά και εφηβικά βιβλία
  • Λογοτεχνία
  • Επιστημονικά βιβλία
  • Ημερολόγια και σημειωματάρια
  • Graphic novels και κόμικς
  • Περιοδικά
  • Είδη δώρου και παιχνίδια

Όραμα

«Οι Εκδόσεις Πατάκη έχουν ως κοινωνικό στόχο να προσφέρουν στον πολιτισμό μέσα από την έκδοση βιβλίων που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της παιδείας, θα βοηθήσουν τον Έλληνα πολίτη να γνωρίσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και θα του δώσουν εφόδια για την προσωπική ανάπτυξή του, η οποία με τη σειρά της θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Για τα βιβλιοπωλεία Πατάκης

Ο Στέφανος Πατάκης και η σύζυγός του Μελπομένη Πατάκη ίδρυσαν τις Εκδόσεις Πατάκη το 1974, εκδίδοντας αρχικά εκπαιδευτικά βιβλία. Σήμερα, 46 χρόνια μετά, οι Εκδόσεις Πατάκη κινούνται εκδοτικά σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων.

Οι κυριότεροι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι η εκπαίδευση, τα λεξικά, το παιδικό βιβλίο, η λογοτεχνία, οι θεωρητικές επιστήμες, οι πρακτικοί οδηγοί, τα ημερολόγια κ.ά.

Με ετήσια παραγωγή 400 τίτλων, σήμερα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη 7.000 τίτλοι βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού.

Η λεξικογραφία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Έπειτα από εργασία 19 ετών, το 2007 κυκλοφόρησε το Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας – Πρόσωπα, έργα, ρεύματα, όροι, ένα μνημειώδες έργο 2.500 σελίδων.

Εδώ και 20 χρόνια η ομάδα λεξικογραφίας ετοιμάζει την έκδοση ενός μεγάλου λεξικού νεοελληνικής γλώσσας που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Από το 2010 ο εκδοτικός οίκος έχει δυναμική παρουσία στον χώρο των ψηφιακών εκδόσεων (e-books) σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων.