Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τελετή βράβευσης στη Θεσσαλονίκη

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης βράβευσε η Eurobank στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι 161 αριστούχοι μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα, που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν χθες (Δευτέρα 11/12/2017) στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.  

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», είναι το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Καλωσορίζοντας τους αριστούχους ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας τόνισε ότι «η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών του οργανισμού που υπηρετούμε. Μια τράπεζα δεν είναι μόνον η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά είναι και η ευρύτερη κοινωνική παρουσία της. Τιμούμε αυτό το ρόλο με σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την παλιότερη και ίσως σημαντικότερη, τη «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». 

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Τζιαφάς εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης συνεχάρη τη Eurobank γιατί επί 15 συναπτά έτη επιβραβεύει την Παιδεία και στηρίζει την αριστεία. Μετέφερε τα συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίζονται και βοηθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ ευχαρίστησε τους αφανείς ήρωες, τους καθηγητές και τους γονείς.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Πατέρας Λεόντιος Καρίκας σημείωσε ότι η βράβευση αυτή τιμά όχι μόνο την Τράπεζα αλλά το εκλεκτό κομμάτι της κοινωνίας, δηλαδή τη νεολαία που ζει σε δύσκολες στιγμές. Τόνισε ότι η Παιδεία πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της κοινωνίας σε μια χώρα που έχει δώσει παιδεία και πολιτισμό, και προέτρεψε τους νέους να αλλάξουν τη ροή της κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Πατέρας Χρήστος Τσέλιος σημείωσε ότι η ουσία του προγράμματος της Eurobank είναι να προσφέρει κίνητρο στους νέους για βελτίωση, προοπτική, πρόοδο, γιατί μόνο έχοντας κίνητρο θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους και τα οράματά τους για το μέλλον.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Πατέρας Αθανάσιος Αγγελίδης συνεχάρη την Τράπεζα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που στέκεται δίπλα στους νέους που αγωνίζονται.

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι για σχεδόν δύο δεκαετίες η Eurobank βραβεύει με συνέπεια τους πρώτους μαθητές, αναγνωρίζοντας τους κόπους και την προσπάθεια που δίνουν καθημερινά τα παιδιά, οι οικογένειές τους και οι καθηγητές τους. Συνεχάρη και ευχαρίστησε την Τράπεζα που στέκεται πάντα δίπλα στους κοινωνικούς και οικονομικούς της εταίρους.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνεχάρη τη Eurobank που επιβραβεύει την αριστεία επί 15 χρόνια, σημειώνοντας ότι η αριστεία πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία, να γίνει ιδανικό και στόχος για τους νέους, κάτι για το οποίο χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας μας. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του Δήμου για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε μητρόπολη των Βαλκανίων, με υποτροφίες για σπουδαστές από βαλκανικές χώρες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,  ο κ. Φωκίων Καραβίας, προανήγγειλε επίσης την απόφαση της Τράπεζας για την υποστήριξη του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά – Center for Talented Youth (CTY Greece) στο Κολλέγιο Ανατόλια με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου  Johns Hopkins της Βαλτιμόρης. Πρόκειται όπως είπε για «μια σημαντική νέα πρωτοβουλία που εστιάζει στους μαθητές με αυξημένες ακαδημαϊκές δεξιότητες από Ελλάδα και Κύπρο. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά χωρίς οικονομική δυνατότητα, να  παρακολουθήσουν  προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για ταλαντούχα παιδιά,  που ανταποκρίνονται στις μαθησιακές τους ανάγκες. Χρειαζόμαστε όλα τα ταλέντα που μπορούμε να αναδείξουμε. Και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε αυτή την κατεύθυνση».
Παράλληλα, απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank επεσήμανε ότι:  «από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ώστε όταν θα τελειώνετε τη σχολή που επιλέξατε και αριστεύσατε για την εισαγωγή σας, να μπορείτε να σταδιοδρομήσετε, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας στην χώρα μας και να συμβάλετε στην ευημερία όλων μας». 

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας  ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Ακριτίδης συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της που στηρίζει την Παιδεία και αναδεικνύει την αριστεία. Αναφέρθηκε στην αριστεία ως μέρος του κλασικού πολιτισμού, με αναφορές στον Σωκράτη και τον Όμηρο, τονίζοντας ότι η αριστεία ορίζει τον άνθρωπο και συμπαρασύρει μιμητικά τους υπόλοιπους για πρόοδο, ενώ εμπεριέχει αξίες όπως το πνεύμα και το ήθος. Η αριστεία είναι ανθρώπινη ανάγκη, αγάπη για το τέλειο και δίνει κίνητρο για συνεχή βελτίωση και καλύτερη ζωή.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας & Θράκης κα Ντίνα Παπαποστόλου, η οποία συντόνισε την εκδήλωση και επί σειρά ετών έχει βραβεύσει εκ μέρους της Τράπεζας όλους τους αριστούχους της Βορείου Ελλάδος, κάλεσε στο βήμα την Νεφέλη Κοντραφούρη δευτεροετή φοιτήτρια στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και  πρώτη αριστούχο του νομού Δωδεκανήσου για το 2015. Η Νεφέλη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε ως μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου σε ένα  νησί όπως η Λέρος, από όπου κατάγεται, ευχαρίστησε τη Eurobank καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «με αυτό το πρόγραμμα, πέρα από το οικονομικό μέρος που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά πολλές οικογένειες, ειδικά στα ακριτικά νησιά π.χ. που οι μετακινήσεις είναι πολύ ακριβές- τους δίνει μια αίσθηση αναγνώρισης. Ότι όλα αυτά που έκαναν δεν ήταν κάτι ασήμαντο, αλλά κάτι το οποίο θαυμάστηκε από κόσμο και επικροτήθηκε και επιβραβεύτηκε και έτσι εμπνέει άτομα να προσπαθούν για το καλύτερο. Τέλος, απευθυνόμενη στους αριστούχους σημείωσε: «Είναι σπουδαίο το ότι επιτύχατε τους στόχους σας. Αλλά μην τους κρατήσετε σταθερούς. Ορίστε τους σε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Να προσπαθείτε πάντα να φτάνετε αυτό που θεωρείτε για σας ακατόρθωτο, αυτό προσπαθώ κι εγώ να κάνω, μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι. Κυνηγήστε τα όνειρα σας όσες δυσκολίες και ας φανούν στον δρόμο. Αυτό είναι το κλειδί της ευτυχίας σας».

Στην εκδήλωση, πέραν των αριστούχων βραβεύθηκαν και τα 11 αντίστοιχα Λύκεια απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων (άνω των 18.000 μορίων) πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία.  

Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, ο Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Group Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων Λιανικής κ. Αναστάσιος Πανούσης, ο Γενικός Διευθυντής Marketing, Εταιρικής Επικοινωνίας & Σχέσεων Πελατών Ομίλου κ. Μιχάλης Βλασταράκης και ο Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Καταστημάτων κ. Δημήτρη Κυπαρίσσης.

Τις τιμητικές πλακέτες που απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 έλαβαν:

Στο Νομό Θεσσαλονίκης το 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Φωτεινή Ειρήνη Στυανίδου και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη Μαριάννα Τζιβανοπούλου, στο Νομό Χαλκιδικής το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών για την Ιωάννα- Μαρία Παπαβασιλείου, στο Νομό Σερρών το 5ο Γενικό Λύκειο Σερρών για την Ευαγγελία Μπαβέλη, στο Νομό Δράμας το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας για την Πηνελόπη Μακρίδου, στο Νομό Έβρου το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης για τον Ανδρέα – Κοσμά Κακολύρη, στο Νομό Καβάλας το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας για τη Μαρίνα Τσακίρη, στο Νομό Ξάνθης το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης για τη Μαρία-Χρυσούλα Παπαντοπούλου και στο Νομό Ροδόπης το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής για τη Μαρίνα Κουσικιάν. 
Βραβεύθηκαν επίσης δύο σχολεία από τη νησιωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα από το νομό Λέσβου το Γενικό Λύκειο Ιππείου για τον Θρασύβουλο – Μάριο Μανδαμαδιώτη και από το νομό Σάμου το ΕΠΑΛ Σάμου Μαυρογένειο για τον Ιωάννη Ταχτέρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Τζιαφάς, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Πατέρας Λεόντιος Καρίκας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Πατέρας Χρήστος Τσέλιος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Πατέρας Αθανάσιος Αγγελίδης, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Αθλητισμού Γεώργιος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για θέματα Παιδείας Χρήστος Μήττας, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Ακριτίδης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Μαρία Κοντολέτα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών Νικόλαος Δημούδης, ο Αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νικόλαος Βαρσακέλης, σύσσωμη η Διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και οι συγγενείς των βραβευθέντων. 

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης βραβεύθηκαν 148 αριστούχοι απόφοιτοι από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης καθώς και 13 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, καθώς και των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου, έλαβαν οι εξής:

1. Ζωγραφία Αγοραστού από το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών
2. Ζωή Αγρίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πανοράματος
3. Αριστείδης Αθανασιάδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης
4. Στέφανος Αμοιρίδης από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης
5. Ευστράτιος Αντωνογλούδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών
6. Ελευθερία Αποστολίδου από το 1o ΕΠΑΛ Συκεών
7. Σάββας Βάρναλης-Κοντόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης
8. Ελευθερία Βεζδρεβάνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
9. Νικόλαος Βιρβιλής από το 32ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
10. Ιωάννης Γαβαλάς από το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
11. Δημήτρης Γαβριηλίδης από το 1o ΕΠΑΛ Ελευθέριου Κορδελιού
12. Παναγιώτης Γαβριηλίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων
13. Ελευθέριος Γεωργαλάς από το ΕΠΑΛ Nέων Μουδανιών
14. Ελένη Γεωργιάδου από το 23ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
15. Ξενοφών Γιάγκου από το 24ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
16. Μαρία Γιαμούκογλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Μενεμένης
17. Ιφιγένεια Γιαννακούδη από το Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης
18. Κωνσταντίνα Γκιόση από το 1o ΕΠΑΛ Κουφαλίων
19. Γεώργιος Μάριος Γκολέμης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Σερρών Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο
20. Νικόλαος Γκουλέκας από το Μουσικό Σχολείο Δράμας
21. Μαρία Λαζαρία Γρίβα από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου 
22. Σταμάτης Δάρατζης από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας
23. Νεφέλη Δάτση από το 1ο Γενικό Λύκειο Συκεών
24. Δημήτριος Δελίδης από το 1o ΕΠΑΛ Επανομής
25. Γεωργία Δερμεντζοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας
26. Θεόδωρος Δήμκας από το 1ο Γενικό Λύκειο Θερμαϊκού
27. Ευθυμία Δήμου από το 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας
28. Εμμανουήλ Δήμου από το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας
29. Γαρυφαλλιά Δουλάκη από το Γενικό Λύκειο Ιερισσού
30. Ελπιδοφόρα Εμμανουηλίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου
31. Κωνσταντίνος Ερμείδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Χορτιάτη
32. Ηλίας Ευθυμίου από το 1o ΕΠΑΛ Σίνδου
33. Φωτεινή Ζαφείρη από το 1ο Γενικό Λύκειο Θέρμης
34. Σταυρούλα Ζαφειρίου από το 10ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
35. Μαρία Ζήσαρου από το 2ο Γενικό Λύκειο Συκεών
36. Μελάνα Θεοδοσίου από το 20ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
37. Δημήτριος Θεοχάρης από το Γενικό Λύκειο Λαγκαδά
38. Καλλιόπη Ιορδανίδου από το 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης
39. Ελένη Ιωαννίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης
40. Ελένη Ιωαννίδου από το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης