Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση Βράβευσης στη Σύρο

Η EUROBANKEFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα EurobankEFGμε βραβεύσεις των αριστούχων, απ΄ όλα τα Λύκεια της χώρας με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έγινε στη Σύρο, η πέμπτη τελετή βράβευσης.

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει ενεργά την κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα, που αποτελούν το πιο καταλυτικό  ζωντανό  μήνυμα προόδου της κοινωνίας μας. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωϊνά ή νυκτερινά.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της κάθε πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Χωματάς, ο Επίσκοπος των Καθολικών Σύρου, Θήρας και Κρήτης Σεβασμιότατος Φραγκίσκος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου, ο Έπαρχος Κέας κ. Στέφανος Λέπουρας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων κ. Ηλίας Γαβιώτης, ο Δήμαρχος Ποσειδωνίας κ. Δημήτριος Ρούσσος, ο Αντιδήμαρχος Ερμούπολης κ. Δημήτριος Γρυπάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης κ. Αντώνης Μαρκουλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ερμούπολης κα Αννα Βαφιά και οι κ.κ. Διονύσης Λεονταρίτης, Σπυρίδων Μηλιώτης, Εμμανουήλ Παύλου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Παρέστη επίσης η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Βασιλική Τέα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων κ. Μιχάλης Φακορέλλης, η Προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Νομού Κυκλάδων κα Σοφία Παντελίδου, ενώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων κ. Νικόλαο Σαπίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Ιωάννης Τζαγκουρνής, ο β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Λεονάρδος Ρούσσος, ο Διοικητής Ναυτικής Βάσης Σύρου κ. Διονύσης Γιατράς, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.       

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Χωματάς, ο οποίος συνεχάρη τη Eurobankπου για 4η συνεχή χρονιά υλοποιεί ένα πρόγραμμα χορηγιών στον πιο ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας, την Παιδεία και τους νέους, ένα πρόγραμμα εξαιρετικά σημαντικό γιατί στηρίζει τους νέους ηθικά και οικονομικά στο ξεκίνημά της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ερμούπολης κ. Δημήτριος Γρυπάρης σημείωσε ότι η βράβευση από τη Eurobank αποτελεί επιβράβευση όχι μόνο για τους πρωταθλητές στη σχολική γνώση αλλά και για τις οικογένειές τους και συνεχάρη την τράπεζα για τη σημαντική της πρωτοβουλία.

Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος Φραγκίσκος, Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης, συνεχάρη τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν στις θυσίες των γονιών τους και αρίστευσαν, τους γονείς που στέκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών τους, τους καθηγητές γιατί η βράβευση αυτή αποδεικνύει την ποιότητα των μαθημάτων, και την τράπεζα Eurobank για την ευαισθησία που δείχνει απέναντι στην Παιδεία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου, τονίζοντας ότι τα αριστεία είναι η επιβράβευση των καρπών των προσπαθειών των μαθητών και ευχαρίστησε τη Eurobank για το θεσμό αυτό, που αποδεικνύει ότι ένας οικονομικός οργανισμός μπορεί να έχει κοινωνική ευαισθησία.

Ο κ. Νικόλαος Σαπίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνεχάρη την τράπεζα που δίνει έμφαση σε τομείς όπως το Περιβάλλον, η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός με τα χορηγικά της προγράμματα και ευχήθηκε καλή πρόοδο στους αριστεύσαντες μαθητές.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Βασιλική Τέα εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αγκαλιάζει το πρόγραμμα της τράπεζας Eurobank, ένα πρόγραμμα εξαιρετικά σημαντικό για την Παιδεία, και ευχήθηκε στους βραβευθέντες μαθητές καλή και δημιουργική πορεία στη ζωή τους.

 

Χαιρετισμό απέστειλαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας και οι Έπαρχοι Μήλου κα Παναγιώτα Καλογεράκη και Πάρου κα Γρηγορία Πρωτολάτη, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους στους μαθητές και τις οικογένειες τους, καθώς και στην Eurobank.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο Ενιαίο Λύκειο Μήλου, το σχολείο απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων, Ιάκωβος Αρμένης. Εκ μέρους της Διευθύντριας του σχολείου κας Αριστούλας Καρκαμπούνα, η καθηγήτρια κα Αικατερίνη Βήχου ευχαρίστησε τη Eurobankπου συνεχίζει με το θεσμό αυτό την προσφορά της στην εκπαιδευτική κοινότητα. Σημείωσε ότι το οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Μήλου αισθάνονται ιδιαίτεροι περήφανοι γιατί βλέπουν τους κόπους τους να αποδίδουν.

Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής της Eurobankκ. Φώτης Μπακογιάννης, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Τράπεζας EFGEurobankErgasias για το νομό Κυκλάδων έλαβαν οι εξής:

1.      Αρμένης Ιάκωβος από το Ενιαίο Λύκειο Μήλου

2.      Βαφίας Ευάγγελος από το Ενιαίο Λύκειο Νάξου

3.      Βιτζηλαίου Ευτυχία από το Ενιαίο Λύκειο Νάουσας Πάρου

4.      Βούλγαρη Αλεξάνδρα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Γαυρίου Ανδρου

5.      Γλυνού Ασημίνα από το Ενιαίο Λύκειο Ανδρου

6.      Γουρδούκης Χρήστος από το Ενιαίο Λύκειο Πάρου

7.      Ζαράνη Αννα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Σύρου

8.      Ζουγανέλη Αννα από το Ενιαίο Λύκειο Μυκόνου

9.      Καρπούζης Ιωάννης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Σύρου

10.  Καψιμάλη Μαρία-Αννα από το Ενιαίο Λύκειο Θήρας

11.  Κολυδά Ειρήνη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ανάφης

12.  Νομικού Ουρανία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αμοργού

13.  Παπαδοπούλου Γεωργία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Φολεγάνδρου

14.  Σιώτος Ιωάννης από το Ενιαίο Λύκειο Τήνου

15.  Σπανού Ισαβέλλα από το Ενιαίο Λύκειο Τραγαίας Νάξου

16.  Τσίπη Ειρήνη-Μαρία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σίφνου

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκη Καττή, τηλ. 210 6896176, 210 6839839.