Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για τη Παιδεία - Κεντρική & Δυτική Αττική

Η EUROBANK «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2005, η τελετή βράβευσης από την Eurobank των 113 αριστούχων μαθητών της Κεντρικής και Δυτικής Αττικής. Η τελετή είναι η 30η που διοργανώνει η Τράπεζα στους κατά τόπους νομούς όλης της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Η εκδήλωση της Αθήνας είναι η πρώτη από τις δύο λόγω του μεγάλου αριθμού Λυκείων και άρα βραβευομένων μαθητών που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα,. Η δεύτερη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2005 και αφορά στα Λύκεια του κέντρου της Αθήνας, υπολοίπου Αττικής και Πειραιά.

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιερώθηκε από τη Eurobank το 2003, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, τόσο στην Παιδεία όσο και στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.

Κύριος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η υποστήριξη και η επιβράβευση των μαθητών, στο δικό τους «αγώνα» για την κατάκτηση της γνώσης. Η Eurobank θέλοντας να συνεισφέρει στην κατάκτηση των υψηλών στόχων της νέας γενιάς ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου.  Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Φοίβος Καρζής, τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος συνεχάρη την Eurobank για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της χορηγίας στην Παιδεία, όπως και τη γενικότερη χορηγική δράση της στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον. «Τέτοιες πρωτοβουλίες, σημείωσε ο υφυπουργός, αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία των εταιρειών και λειτουργούν προς όφελος ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου». Συνεχάρη επίσης, τους αριστούχους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και τα σχολεία, τους καθηγητές και τους γονείς τους, τονίζοντας ότι η διάκριση αυτή προάγει τη δημιουργική άμιλλα και την αξιοκρατία, αξίες που αποτελούν την υποδομή σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα για την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Ο κ. Ταλιαδούρος σημείωσε ότι, στο πλαίσιο της σύγχρονης μεταλλασσόμενης κοινωνίας, αλλάζει και το σύστημα εκπαίδευσης της χώρας μας, με επενδύσεις σε δομές και νέες τεχνολογίες, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου μόρφωσης. Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι η επιβράβευση από το υπουργείο Παιδείας των μαθητών Γυμνασίου με την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Η κοινωνία της γνώσης είναι η νέα τάση και η πολιτική του υπουργείου Παιδείας αποβλέπει στη δια βίου μάθηση. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η επιβράβευση της ποιότητας, η αξιοκρατία είναι εφόδια για την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία, την εμπέδωση της δημοκρατίας, την πολιτιστική αυτονομία», ολοκλήρωσε ο κ. Ταλιαδούρος.

Ο Γενικός Διευθυντής του EurobankEFG κ. Μιχάλης Βλασταράκης αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της Eurobank για την, μέσω χορηγιών στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, κοινωνική παρουσία του ομίλου. Τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου, με την καθιέρωση ενός ολοκληρωμένου θεσμού, του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”». Και πρόσθεσε, «σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας, σημείωσε ο κ. Βλασταράκης, επισημαίνοντας ότι η πρώτη και μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά της Eurobank είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η πετυχημένη πορεία της Τράπεζάς μας τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε 4.000 θέσεις εργασίας. Προσλάβαμε νέα παιδιά με ταλέντο, μόρφωση, δυναμισμό και τα εντάξαμε στον Όμιλό μας, προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητα καριέρας σε ένα δυναμικό περιβάλλον, έντονα αξιοκρατικό», κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank.