Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για τη Παιδεία - Νομοί Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές (Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005), η τελετή βράβευσης από τη Eurobank των 52 αριστούχων μαθητών των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Σερρών.

Η EUROBANK «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές (Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005), η τελετή βράβευσης από τη Eurobank των 52 αριστούχων μαθητών των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Σερρών.

Η τελετή, η οποία φιλοξενήθηκε στην Δημοτικό Ωδείο Δράμας είναι η 15η στο σύνολο των 30 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα, στους νομούς όλης της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
 
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιερώθηκε από τη Eurobank το 2003, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, τόσο στην Παιδεία όσο και στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά και νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, η βουλευτής Δράμας κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ο Αντινομάρχης Δράμας κ. Χρήστος Βασιλειάδης, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Συμεών Τσακιρίδης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Δράμας κ. Βασίλης Τόλιος, ο Διοικητής της Τροχαίας Δράμας κ. Γεώργιος Αραμπατζής, ο Διεθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αστυάναξ Κύρτσης και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.
Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής Δράμας κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία συνεχάρη τα παιδιά και τις οικογενειές τους καθώς και την τράπεζα για την υποστήριξή της σε όλους τους τομείς και ειδικά στην Παιδεία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημάρχου Δράμας, κ. Θωμάς Μαργαρίτης, που μεταξύ άλλων τόνισε τη συμβολή των γονιών στην επιτυχία των παιδιών και συνεχάρη τους νέους για την προσπάθεια και την αρίστευσή τους.
Ακολούθησε χαιρετισμός του εκπροσώπου του Νομάρχη Δράμας, Αντινομάρχη κ. Χρήστου Βασιλειάδη ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της, τα παιδιά για την επιτυχία τους στα Πανεπιστήμια και ευχήθηκε του χρόνου να βραβεύονται ακόμη περισσότεροι νέοι.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Αστυάναξ Κύρτσης τόνισε ότι με τη βράβευση αυτή η Eurobank τιμά, στο πρόσωπο των αριστούχων μαθητών μας, όλα τα παιδιά που μοχθούν για το μέλλον τους, για την πρόοδο της πατρίδας και για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας.
Τέλος, στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank, κ. Ιωάννης Χρυσοστόμου, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας,  για τρίτη συνεχή χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που υλοποιείται με σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Σερρών έλαβαν οι εξής:
1. Νικόλαο Οικονομίδη από το Ενιαίο Λύκειο Νευροκοπίου
2. Σοφία Αμπεριάδου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας 3. Κωνσταντίνα Θασίτου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας4. Χρήστο Μακρή από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας5. Αλεξάνδρα Μασάδη από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας6. Μάριο Παπαδόπουλο από το Ενιαίο Λύκειο Προσοτσάνης7. Μαρία Σπάσου από το Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου8. Στέφανο Στεφανίδη από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Δράμας9. Κωνσταντίνο Τζανέτη από το Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου10. Σοφία Χορόζη από το Ενιαίο Λύκειο Δοξάτου11. Ιωάννη Γεωργόπουλο από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας 12. Κωνσταντίνο Δογραματζή από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας13. Ελισάβετ Ευαγγελίδου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας14. Ιωάννα Ματζάνη από το Ενιαίο Λύκειο Ελευθερούπολης15. Δημήτριο Μπακάλη από το Ενιαίο Λύκειο Κρηνιδών
16Ελευθέριο Τονονίδη από το Ενιαίο Λύκειο Ποδοχωρίου17. Σταύρο Βογιατζή από το Ενιαίο Λύκειο Λιμένα 18. Δημήτριο Γιαλαμπούκη από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας19. Στυλιανή Κοτσερίδου από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας20. Σωτηρία Λουκούμη από το Ενιαίο Λύκειο Λιμεναρίων21. Κυριακή Παπαδοπούλου από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας22. Σταυρούλα Σοκολάκη από το Ενιαίο Λύκειο Χρυσούπολης23. Αγγελική Τσιλιώτη από το Ενιαίο Λύκειο Περάμου24. Όλγα Καρκάνη από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Ξάνθης 25. Σταματία Κουράκου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης26. Στέφανο Μουμτσάκη από το Ενιαίο Λύκειο Αβδήρων27. Βασίλειο Οκαλίδη από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης28. Μαρία Παπαδοπούλου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης29. Γεώργιο Λουκανίκα από τις Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης30. Ελισάβετ Παυλίδου από το Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης31. Αικατερίνη Ρόϊδου από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης32. Φώτιο Ζαχομήτρο από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Σερρών33. Φώτιο Θεοδωσίου-Χαρτσιούδη από το Ενιαίο Λύκειο Σκουτάρεως34. Αρετή Καντιούρα από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Σερρών35. Ανδρονίκη Μανατάκη από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Σερρών36. Σωτήριο Μπαλτήρα από το Ενιαίο Λϋκειο Νιγρίτας37. Ειρήνη Μιλωνά από το Ενιαίο Λύκειο Νέου Σκοπού38. Ελένη-Σωτηρία Παλλά από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Σερρών39. Κυριακή Χατζηαθανασίου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Σερρών40. Νικόλαο Αργυριάδη από το Ενιαίο Αριστοτέλειο Λύκειο 41. Στέλλα Αρετάκη από το Ενιαίο Λύκειο Ηράκλειας42. Βάια Βακούλη από το Ενιαίο Λύκειο Πεντάπολης43. Μαρία Γιαρίμη από το Ενιαίο Λύκειο Μαυροθάλασσας44. Χρήστο Θρασκιά από το Ενιαίο Λύκειο Ροδολίβου45. Σοφία Κεχαγιά από το Ενιαίο Λύκειο Στρυμονικού46. Αρχοντούλα Μουστάκα από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Σερρών47. Αθανασία Μπαφέρα από το Ενιαίο Λύκειο Αλιστράτης48. Γεώργιο Σπανίδη από το Ενιαίο Λύκειο Σιδηροκάστρου49. Χρήστο Τζελέπη από το Ενιαίο Λύκειο Νέας Ζίχνης50. Γεώργιο Τολίκα από το Ενιαίο Λύκειο Κάτω Παροϊων51. Ζαχαρούλα Φλωρίδου από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Σερρών
52. Μαλαματή Χατζοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Βυρωνείας