Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Β. Τραπεζάνογλου

O κ. Βασίλειος Τραπεζάνογλου, στέλεχος γνωστό και καταξιωμένο για την προσφορά του στους τομείς της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής τραπεζικής και της λιανικής τραπεζικής, έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2005 Σύμβουλος Διοίκησης της EFG Eurobank Ergasias με αρμοδιότητα τη στρατηγική για την πληροφορική και την ηλεκτρονική τραπεζική.
O κ. Βασίλειος Τραπεζάνογλου, στέλεχος γνωστό και καταξιωμένο για την προσφορά του στους τομείς της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής τραπεζικής και της λιανικής τραπεζικής, έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2005 Σύμβουλος Διοίκησης της EFG Eurobank Ergasias με αρμοδιότητα τη στρατηγική για την πληροφορική και την ηλεκτρονική τραπεζική. Συνεργαζόμενος στενά με τη Γενική Δ/νση Εργασιών, Πληροφορικής και Οργάνωσης της Τράπεζας, έχει στόχο να συμβάλει στην επιχειρηματική ανάπτυξη των εταιρειών του Ομίλου στους χώρους αυτούς και στην ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των επιχειρηματικών μονάδων της Τράπεζας.
Ο κ. Τραπεζάνογλου έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής (1998-1999), Γενικός Διευθυντής (1999–2004) και Σύμβουλος Διοίκησης (Ιαν.-Απρ. 2005) της Τράπεζας Πειραιώς, αρμόδιος για την Ηλεκτρονική Τραπεζική, την Πληροφορική, την Οργάνωση, τη Λιανική Τραπεζική, τα εναλλακτικά δίκτυα και την επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στους κλάδους της Πληροφορικής και  υπηρεσιών (πρόεδρος εταιριών Exodus, Πειραιώς Direct Services, ABC, Project OnLine κ.ά.).
Διετέλεσε ακόμη Διευθυντής Πληροφορικών Συστημάτων της Τράπεζας Χίου (1992-1998), ενώ εργάσθηκε ως Διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής στην εταιρεία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (1981-1991) και ως προϊστάμενος του κέντρου πληροφορικής στο Ελληνικά Διϋλιστήρια Ασπροπύργου (1975–1981). Παράλληλα έχει συνεργαστεί ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων πληροφορικής στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και έχει επιδείξει σημαντική επιστημονική δραστηριότητα.  Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ) και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Jury) που απονέμει τα ευρωπαϊκά βραβεία πληροφορικής (IST-Prize). Ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ την περίοδο 6/2000-4/2004.
Είναι πτυχιούχος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Grenoble Γαλλίας (Maitrise MIAG). Διαθέτει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα του «Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως γνωστόν, χθες, το Δ.Σ. της LogicDIS εξέλεξε στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας τον κ. Βασίλειο Τραπεζάνογλου, ο οποίος θα επιφορτιστεί με το έργο της διεύρυνσης της παρουσίας της εταιρίας στον ανταγωνιστικό χώρο της πληροφορικής και τη βελτίωση της κερδοφορίας της.