Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ξανά στην κορυφή του κόσμου της Ιστιοπλοΐας οι Ελληνίδες Σοφία Μπεκατώρου & Αιμιλία Τσουλφά

Με τον τίτλο ISAF World Sailor Of The Year 2004, για δεύτερη φορά, τιμήθηκαν οι Χρυσές Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοίας σκαφών τύπου 470 Σοφία Μπεκατώρου & Αιμιλία Τσουλφά.
Με τον τίτλο ISAF World Sailor Of The Year 2004, για δεύτερη φορά, τιμήθηκαν οι Χρυσές Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοίας σκαφών τύπου 470 Σοφία Μπεκατώρου & Αιμιλία Τσουλφά.Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που το ίδιο γυναικείο πλήρωμα βραβεύεται για δεύτερη φορά, αφού τα χρυσά κορίτσια της Ελληνικής Ιστιοπλοίας είχαν τιμηθεί και το 2002.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κοπεγχάγη με την παρουσία 550 και πλέον εκπροσώπων ομοσπονδιών από πενήντα χώρες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) τους απένειμε τη μέγιστη αυτή διάκριση, η οποία δίνεται κάθε χρόνο στους καλύτερους παγκοσμίως ιστιοπλόους σε αναγνώριση των αξιοθαύμαστων επιτευγμάτων τους.
Συνυποψήφιες των Ελληνίδων αθλητριών για το φετινό τίτλο “ISAF World Sailor Of The Year 2004” ήταν αθλήτριες από την Μ. Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία.
Οι Ελληνίδες Χρυσές Ολυμπιονίκες τους τελευταίους 12 μήνες έχουν κυριαρχήσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σκαφών τύπου 470 στις οποίες έλαβαν μέρος. Μεταξύ αυτών είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003, το Eurolymp της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2004, το Princess Sofia Trophy τον Απρίλιο του 2004, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.
Ο Πρόεδρος της ISAF, κ. Paul Henderson, με αφορμή τη βράβευση των Ελληνίδων αθλητριών, δήλωσε: «Η Σοφία και η Αιμιλία, με τα επιτεύγματά τους τα τελευταία χρόνια, μας έχουν αποδείξει ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλους ιστιοπλόους, παγκόσμιας κλάσης».
Σε δηλώσεις τους κατά την τελετή απονομής οι δύο αθλήτριες ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που μας βοήθησαν και στήριξαν αδιάκοπα την προσπάθειά μας.  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το χορηγό μας την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias».