Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Γ. Μιχελής και Α.Χασιώτης αναλαμβάνουν καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου

Με νέα αξιόλογα στελέχη, εμπλουτίζεται το στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο της στρατηγικής, για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Με νέα αξιόλογα στελέχη, εμπλουτίζεται το στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο της στρατηγικής, για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για τους κ. Γιώργο Μιχελή και Αντώνη Χασιώτη, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Banc Post Ρουμανίας και στην Post Bank Βουλγαρίας αντίστοιχα.

Η παρουσία των δύο νέων στελεχών σε ανώτατες θέσεις ευθύνης στις δύο θυγατρικές τράπεζες της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία,  θα συμβάλλει αφενός στην προσπάθεια εδραίωσης του πρωταγωνιστικού ρόλου των δύο τραπεζών και αφετέρου στην αποτελεσματική προώθηση των στόχων του Ομίλου της Eurobank στην περιοχή.

Ο κ. Γιώργος Μιχελής, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας (1989-1990 και 1996- 2004) και από τον Ιούλιο του 2000 διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα (1990 – 1994). Επίσης έχει εργασθεί στο παρελθόν ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και ως Διοικητικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Είναι κάτοχος πτυχίων, Bachelor of Arts, Economics, του University of Massachusetts στη Βοστόνη,  Master of Arts, Economics, του Boston College στο Chestnut Hill και πτυχίου Doctor of Philosophy, Economics, του Northeastern University στη Βοστόνη.

Ο κ. Αντώνης Χασιώτης, από το 2002 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου παρέμεινε στη θέση του Προέδρου και μετά την πώλησή της στη γαλλική Τράπεζα Société Généralé. Το 2001 εργάσθηκε ως Υποδιοικητής και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας. Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα Country Manager της Τράπεζας Barclays στην Ελλάδα. Από το 1982 και επί 17 έτη εργάσθηκε ως ανώτατο στέλεχος σε επιτελικές θέσεις στη Citibank σε διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Σαουδική Αραβία, Κόστα Ρίκα, Ελλάδα). Επίσης, έχει εργασθεί ως βασικό διοικητικό στέλεχος στην «Mellon Bank» στο Πίτσμπουργκ των Η.Π.Α. και στο Λονδίνο.

Είναι κάτοχος πτυχίων Master of International Management σε Finance από το American Graduate School of International Management της Αριζόνα και Bachelor of Arts στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των Η.Π.Α. Φοίτησε επίσης στο City University Business School στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.