Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Universal Bank επεκτείνεται δυναμικά στην αγορά της Ουκρανίας

Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στον τραπεζικό τομέα της Ουκρανίας εμφανίζει η Universal Bank η οποία θα διαθέτει δίκτυο άνω των 100 καταστημάτων και Επιχειρηματικών Κέντρων σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2008. Η Τράπεζα προσφέρει πλήρες φάσμα προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Η Universal Bank είναι σήμερα παρούσα στην Ουκρανία με 53 καταστήματα, δύο Επιχειρηματικά Κέντρα που εξυπηρετούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια Επιχειρηματική Μονάδα μεγάλων επιχειρήσεων, έχοντας προσθέσει 22 νέα σημεία εξυπηρέτησης στο δίκτυο της από την αρχή του χρόνου. Η Τράπεζα σχεδιάζει να ανοίξει 35 νέα καταστήματα, μόνο στο Κίεβο, μέχρι το τέλος του χρόνου.
«Από τις αρχές του 2007, η Τράπεζα έχει σημειώσει αύξηση ενεργητικού κατά 251%, και οι χορηγήσεις έχουν αυξηθεί πάνω από τρεις φορές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Μίλτος Παπανικολάου, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κίεβο.
«Μέχρι τα τέλη του 2008, η Universal Bank θα έχει παρουσία σε όλη την Ουκρανία, μέσα από το δίκτυο των 100 και πλέον καταστημάτων και Επιχειρηματικών Κέντρων της», είπε ο κ. Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Τα καινοτόμα προϊόντα μας, το εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό μας, η πελατοκεντρική φιλοσοφία, η φήμη και οι αξίες, καθώς και το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο και η διεθνής εμπειρία της μητρικής μας εταιρίας, της Eurobank EFG, θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τη μέγιστη ασφάλεια και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας».
Η Universal Bank είναι μέλος του Ομίλου Eurobank EFG, ενός διεθνούς τραπεζικού ομίλου που απασχολεί πάνω από 21.000 ανθρώπους και προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, τόσο μέσα από ένα δίκτυο 1500 καταστημάτων και σημείων πώλησης, όσο και μέσα από εναλλακτικά δίκτυα διάθεσης. Η Eurobank EFG είναι μέλος του Ομίλου EFG Bank European Financial Group, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, μετά  την UBS και την Credit Suisse.
«Ο Όμιλος Eurobank EFG, με έδρα την Ελλάδα, έχει ήδη επενδύσει συνολικά €1,6 δισ. στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Το όραμα του είναι να είναι η Τράπεζα πρώτης προτίμησης για τους πελάτες του, λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μετόχους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία», είπε ο κ. Όθων Κολλυριώτης, Γενικός Διευθυντής,  Επικεφαλής του Retail International Division του Ομίλου Eurobank EFG και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Universal Bank.
Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Universal Bank κ. Sergey Stratonov ανέφερε ότι «ο Όμιλος Eurobank EFG εισήλθε στην αγορά της Ουκρανίας στις αρχές του 2007, με την εξαγορά της OJSC “Bank Universalniy”, μιας τοπικής τράπεζας με έδρα το Λβιβ που έχαιρε εξαιρετικής φήμης στα δεκατρία χρόνια της λειτουργίας της. Η μετάβαση εξελίχθηκε ομαλά και αποτελεσματικά. Ο καθένας από μας εστιάστηκε στον κοινό στόχο: τη δημιουργία μιας νέας και σύγχρονης τράπεζας. Τα αποτελέσματα της σκληρής και αποδοτικής δουλειάς μας είναι ήδη ορατά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι μέτοχοί μας θα συμβάλουν στο να γίνει η Τράπεζα αυτή μια από τις δυναμικότερες τράπεζες της χώρας».
«Η Universal Bank παρέχει υπηρεσίες σε ιδιώτες πελάτες, επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρίες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη και ελκυστική τράπεζα, η οποία δίνει αξία τους υπαλλήλους της, προσφέρει ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας προϊόντων, και είναι εστιασμένη στην εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών της. Η Universal σκοπεύει να είναι μια τράπεζα που υποστηρίζει και συμβουλεύει τους πελάτες της ώστε να λάβουν τις σωστές χρηματοοικονομικές αποφάσεις. Το διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων μας, θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά, τους πελάτες μας σε όλη τη χώρα και η ανάπτυξή μας θα συνεχισθεί στο βαθμό που θα παρουσιάζονται ευκαιρίες. Είμαι βέβαιος ότι η Τράπεζά μας θα γίνει η Τράπεζα πρώτης προτίμησης για όλους τους Ουκρανούς», κατέληξε ο κ. Μίλτος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Bank.
Η Universal Bank είναι μέλος του Ομίλου Eurobank EFG, ενός διεθνούς τραπεζικού οργανισμού με σύνολο ενεργητικού άνω των €63,3 δισ., που απασχολεί πάνω από 21.000 άτομα και προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τόσο μέσα από ένα δίκτυο  1500 καταστημάτων και σημείων πώλησης, όσο και μέσα από εναλλακτικά δίκτυα διάθεσης. Η Eurobank EFG, είναι μέλος του ομίλου EFG Bank European Financial Group, ενός τραπεζικού ομίλου συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, με έδρα την Γενεύη.
Στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης (Νέα Ευρώπη), ο Όμιλος Eurobank EFG συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία, δηλαδή στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Από το 2006, ο Όμιλος  Eurobank EFG επέκτεινε την παρουσία του και στις τραπεζικές αγορές της Πολωνίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου.
Η Eurobank EFG έχει λάβει υψηλότατες αξιολογήσεις από τους πιο έγκριτους διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης (Standard & Poor’s, Fitch and Moody’s) όχι μόνο για την οικονομική ευρωστία της, αλλά και για την πελατοκεντρική της προσέγγιση, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, τα καινοτόμα προϊόντα της, τις σημαντικές επενδύσεις στις σύγχρονες τεχνολογίες και την επαγγελματική και δυναμική της διοίκηση και στελέχωση.