Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με τη βραβευμένη διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate βοηθάμε τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις να δικτυώνονται στην παγκόσμια αγορά και να αναζητούν συνέργειες για τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. Τους δίνουμε πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία και πηγές εξειδικευμένης πληροφόρησης για να αναπτύσσουν δυναμικά την εμπορική τους δραστηριότητα.

Ενημέρωση για νέες τάσεις και εξελίξεις

Από την Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου του Exportgate οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες διεθνούς εμπορίου με στοιχεία για πάνω από 180 χώρες.

Λαμβάνουν δυναμική πληροφόρηση για μακροοικονομικά θέματα και στατιστικά στοιχεία, τάσεις αγοράς και συμπεριφορά καταναλωτή ανά χώρα. Χρησιμοποιούν εργαλεία για τον όγκο και την αξία των εισαγωγών και εξαγωγών ανά προϊόν από και προς τη χώρα που τους ενδιαφέρει.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου, αρκεί να γίνετε μέλος στο Exportgate.

Δημιουργείτε το προφίλ της επιχείρησής σας κι αποκτάτε αμέσως πρόσβαση στη βιβλιοθήκη.

Διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Trade Club Alliance

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα εμπορίου. Το δίκτυο υποστηρίζεται από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς σε πάνω από 50 χώρες.

Το Exportgate εντάσσεται στο Trade Club Alliance μέσα από τη στρατηγική συνεργασία της Eurobank με την Banco Santander, κορυφαία τράπεζα λιανικής τραπεζικής και τραπεζικής επιχειρήσεων με έδρα την Ισπανία.

Για να γίνετε μέλος του Trade Club Alliance, δημιουργείτε το προφίλ της επιχείρησής σας στο Exportgate. Εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια, λαμβάνετε από εμάς πρόσκληση για να γίνετε μέλος του Trade Club Alliance.

Επαληθεύετε τον λογαριασμό σας και συμπληρώνετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρησή σας (πάνω από το 60% των πεδίων του προφίλ). Το προφίλ της εμφανίζεται στο Trade Club Alliance.

Δικτύωση σε όλο τον κόσμο

Οι επιχειρήσεις δικτυώνονται με πιθανούς συνεργάτες από όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης για να εντοπίζουν πιθανούς συνεργάτες για τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Τα μέλη του Exportgate έχουν πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατ. προσκλήσεις ενδιαφέροντος από πολλές χώρες παγκοσμίως. 

Η συνεργασία μας με επιχειρηματικούς φορείς

Η διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate είναι πρωτοβουλία της Eurobank σε συνεργασία με τους κύριους εξαγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Ελλάδας:

 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ)
 • Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ)
 • Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ)
 • Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Για την Κύπρο η πύλη Exportgate αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Συνέργειες με μεγάλα τεχνολογικά οικοσυστήματα

Δημιουργούμε συνέργειες με τα μεγαλύτερα τεχνολογικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα. Το Exportgate έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Hellenic Port Community System (HPCS), την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας Ελλάδας. Οι εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα HPCS.

Το ΗPCS αυτοματοποιεί, πιστοποιεί και διασυνδέει τις διαδικασίες της λιμενικής και εφοδιαστικής αλυσίδας. Με την αυτοματοποίηση των ροών εισαγωγής και εξαγωγής εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων:

 • Εξασφαλίζει τη γρήγορη, ασφαλή και ομαλή διακίνησή τους μέσω θαλάσσης, οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς. 
 • Επιταχύνει και διασφαλίζει τη διεκπεραίωση και τον συντονισμό των διαδικασιών και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Επιπλέον η πλατφόρμα HPCS διασυνδέει κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς της Λιμενικής Κοινότητας με όλους τους συναλλασσόμενους, όπως τελωνεία, ναυτιλιακούς πράκτορες, διαμεταφορείς, τελωνειακούς αντιπροσώπους, λιμάνια, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, εταιρείες logistics.

Μέσω της πλατφόρμας HPCS παρέχουν υπηρεσίες οι εταιρείες PCT SA (Piraeus Container Terminal SA), μέλος του Ομίλου της COSCO SHIPPING Ports Ltd., και PCDC SA (Piraeus Consolidation and Distribution Center SA). Στόχος τους είναι:

 • H ανάπτυξη ακόμη περισσότερων υπηρεσιών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας Ελλάδας για τη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου.
 • Η ενσωμάτωση περισσότερων συναλλασσόμενων στην πλατφόρμα.
 • H καθιέρωση της Ελλάδας ως κόμβου παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και υπηρεσιών logistics.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Με την πύλη Exportgate ενισχύουμε τη διεθνή δραστηριότητα των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων και τονώνουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα. Εκπληρώνουμε αυτήν τη στρατηγική επιλογή της Eurobank, γιατί:

 • «Είναι η κατάλληλη ώρα για να αναλάβουν οι τράπεζες μια σειρά από δυναμικές πρωτοβουλίες, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και της αδράνειας».
 • «Πιστεύουμε στις δυνάμεις, τη δημιουργικότητα και την ευφυΐα της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας».
 • «Το τραπεζικό σύστημα έχει ευθύνη και υποχρέωση να ενθαρρύνει ενεργά τη δημιουργία μεγαλύτερων και ισχυρότερων ελληνικών επιχειρήσεων».

Η συνεργασία μας με το Trade Club Alliance

Το Exportgate είναι από τα δημοφιλέστερα trade portals στον κόσμο.

Με τη συνεργασία διεθνών τραπεζικών ομίλων σε πάνω από 50 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία κ.ά.) το Trade Club Alliance αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται δυναμικά σε πολλές αγορές-στόχο.

Όλες οι τράπεζες που συμμετέχουν ακολουθούν διαδικασίες και ελέγχους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα του δικτύου.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Exportgate και να βρείτε πιθανούς αγοραστές για τα προϊόντα σας, ανά χώρα και κλάδο δραστηριότητας, συνδεθείτε στην πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate.

 

TRADE CLUB ALLIANCE MEMBERS