Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με την πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Μπροστά για την Οικογένεια δημιουργούμε ένα διευρυμένο και δυναμικό οικοσύστημα δράσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένες ΜΚΟ και συμβάλλουμε έμπρακτα στην υποστήριξη των νέων ανθρώπων σε όλα τα στάδια δημιουργίας της δικής τους οικογένειας, από την απόφαση να αποκτήσουν παιδιά μέχρι τα πρώτα βήματα του παιδιού τους.

   
Για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

Για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

Είμαστε δίπλα στη ΜΚΟ Be-Live που ασχολείται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με βάση ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Στηρίζουμε τις δράσεις της για τη διαδικασία απόκτησης παιδιών από ζευγάρια στην ανατολική ακριτική χώρα που αντιμετωπίζουν ζητήματα υπογονιμότητας και την εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, με την υποστήριξη της Eurobank, η Be-Live:

  • Καλύπτει τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης για ζευγάρια που ζουν στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα – φαρμακευτική αγωγή, παρακολούθηση, νοσοκομειακά έξοδα, αιματολογικές εξετάσεις, υπέρηχους εμβρύου κ.ά.
  • Σχεδιάζει διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού για το δημογραφικό ζήτημα της Ελλάδας και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας
Για τις πρώτες ανάγκες του παιδιού

Για τις πρώτες ανάγκες του παιδιού

Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υποστηρίζουμε τους γονείς με νεογέννητα παιδιά ηλικίας 0-12 μηνών που ζουν:

  • Στην περιφερειακή ενότητα Έβρου (και τη Σαμοθράκη). 
  • Σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου και των Δωδεκανήσων με κάτω από 7.000 κατοίκους – Αγαθονήσι, Άη Στράτης, Αρκοί, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Νίσυρος, Οινούσες, Σαρία, Σύμη, Τήλος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρρά, Ψέριμος.

Στηρίζουμε με αποκλειστική χορηγία την προσφορά βρεφικών πακέτων για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους για 1 χρόνο:

  • Βρεφική ένδυση και αξεσουάρ, πάνες και καθαριστικά ρούχων, είδη υγιεινής.
  • Βρεφικές τροφές, σκεύη τροφών και αποστείρωσης κ.ά.
Για τις πρώτες ανάγκες του παιδιού
Για τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού

Για τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού

Ενισχύουμε το έργο της «Αποστολής» με χρηματοδοτήσεις για την ίδρυση και τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά.

Συγκεκριμένα, καλύπτουμε όλα τα έξοδα για τη δημιουργία και τη λειτουργία ΚΔΑΠ στον Δήμο Αθηναίων, στο παλιό σπίτι της Λέλας Καραγιάννη. Το ΚΔΑΠ θα δίνει την ευκαιρία σε τουλάχιστον 40 παιδιά Δημοτικού να συμμετέχουν σε μετασχολικά προγράμματα με καινοτόμες δραστηριότητες για τον εμπλουτισμό των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους.

Επιπλέον, στηρίζουμε το ΚΔΑΠ «Δημήτρειο» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, με κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων του. Το ΚΔΑΠ προσφέρει ψυχαγωγία και φροντίδα σε 60 παιδιά Δημοτικού που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα ή κοινωνικά προβλήματα.

Για τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού
Για την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας

Για την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας

Είμαστε δίπλα στη ΜΚΟ Μαζί για το Παιδί για τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης που προφέρει η συμβουλευτική Γραμμή 11525 σε γονείς-κηδεμόνες και εφήβους σε όλη την Ελλάδα.

Με τη χορηγία μας, στηρίζουμε έμπρακτα τη λειτουργία της Γραμμής και ενισχύουμε το έργο της να προσφέρει καθοδήγηση για προβλήματα και διλλήματα σε σχέση με την οικογένεια.

Επιπλέον, με την αποκλειστική στήριξη της Eurobank, η Γραμμή πραγματοποιεί ψυχο-συμβουλευτικά σεμινάρια (διαδικτυακά και με φυσική παρουσία) για μέλλοντες και νέους γονείς, σε ακριτικές περιοχές και νησιά της χώρας.

Για την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας
Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις δράσεις του Μπροστά για την Οικογένεια, τηλεφωνήστε στο:

  • 2112112201

H Eurobank δεν ευθύνεται για τις ενέργειες και τις αποφάσεις των συνεργαζόμενων ΜΚΟ. Οποιαδήποτε διαφωνία ή δυσαρέσκεια θα πρέπει να επιλύεται απευθείας με τη ΜΚΟ.

Περισσότερες πληροφορίες