Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ζούμε σε εποχές με αρκετές προκλήσεις, έκτακτες καταστάσεις, αλλά και κάθε λογής απρόοπτα. Το σημαντικότερο καταφύγιο στη ζωή είναι το σπίτι: ο προσωπικός σας χώρος, ο κόσμος σας, τα μικρά και μεγάλα αντικείμενα που έχουν αξία για εσάς. Γι’ αυτό, για να νιώθετε προστατευμένοι, χωρίς καμία έγνοια, χρειάζεστε ασφάλεια, έτσι ώστε το σπίτι σας να γίνει το sweet home που έχετε ονειρευτεί. Από μόλις 35€ τον χρόνο, μπορείτε να αποκτήσετε ασφάλεια Sweet Home Content και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ό,τι και αν συμβεί στον προσωπικό σας χώρο.

Κάνουμε ασφάλεια σπιτιού οι Έλληνες;

Όχι, ιδιαίτερα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μόνο το 16% είναι των Ελλήνων έχουν ασφάλεια σπιτιού και περιεχομένου, αν και έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης (70%).

Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ασφάλισης έρχονται σε αντίθεση με την ένταση με την οποία εκδηλώνονται φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, τόσο λόγω της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια – η οποία, σύμφωνα με μελέτες, θα γίνει εντονότερη στο μέλλον – αλλά και επειδή η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα – βρίσκεται στην 6η θέση στις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο.

Γιατί δεν ασφαλίζουμε το σπίτι μας και το περιεχόμενό του;

Το σπίτι είναι μια σημαντική επένδυση, συναισθηματικά και οικονομικά. Ωστόσο, πολλοί διστάζουν, αμελούν ή απλώς δεν επιθυμούν να ασφαλίσουν την κατοικία τους. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί σε εκείνους και δεν σκέφτονται τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι κινδυνεύουν λιγότερο από πλημμύρες ή διαρρήξεις επειδή μένουν στους πάνω ορόφους μιας πολυκατοικίας.

Επίσης, είναι και αυτοί που λένε ότι δεν έχουν αντικείμενα αξίας στο σπίτι τους ώστε να χάσουν κάτι πολύτιμο. Αντικείμενα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η τηλεόραση ή το ψυγείο σας. Είναι και τα ρούχα σας και όλη η οικοσκευή σας, από έπιπλα μέχρι πετσέτες.

Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά η αιτία είναι πως απλώς δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με την ασφάλεια σπιτιού ή περιεχομένου και τις καλύψεις τους, ή είναι καχύποπτοι. Ας καταρρίψουμε τους μύθους, λοιπόν.

Είναι ακριβή η ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού;

Βασικά είναι πολύ πιο οικονομική απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αρκετά πιο οικονομική από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Με ελάχιστα χρήματα, από 35€ τον χρόνο, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο αν συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Τι καλύπτει μια ασφάλεια περιεχομένου;

Ζημιές από απρόοπτα περιστατικά

Καλύπτεστε για ζημιές στο περιεχόμενο του σπιτιού σας από φυσικές καταστροφές, όπως φωτιά, πλημμύρα, χιόνι, και κεραυνούς, από έκρηξη, από κλοπή ή ληστεία.

Επίσης, υπάρχουν κι άλλες καλύψεις για επιπλέον ζημιές στα αντικείμενά σας, που μπορεί να προκληθούν από κινδύνους όπως διαρροή νερού ή πτώση δέντρων και κλαδιών.

Αποζημίωση μέχρι και για ζημιές από διακοπή ρεύματος

Κι όμως, η ασφάλεια σας καλύπτει κι από πολλούς άλλους κινδύνους που μπορεί να μην έχετε καν φανταστεί.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι μπορείτε να αποζημιωθείτε για ζημιές από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές σας, όπως ο υπολογιστής ή η τηλεόραση, ή για τρόφιμα μέσα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας που αλλοιώθηκαν μετά από βλάβη ή διακοπή ρεύματος;

Ή ακόμη ότι αποζημιώνεστε μέχρι και για τη μεταφορά αντικειμένων στην προσωρινή κατοικία σας εάν το σπίτι σας δεν μπορεί να κατοικηθεί λόγω ζημιάς;

Πόσο εύκολο είναι να αποζημιωθείτε;

Εάν το σπίτι σας είναι ασφαλισμένο και για το περιεχόμενό του, πολύ απλά δηλώνετε τη ζημιά και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, αποζημιώνεστε σε λίγες μέρες. Έτσι γλιτώνετε επιπλέον έξοδα στις δύσκολες στιγμές.

Και το σημαντικότερο; Αποζημιώνεστε για αντικατάσταση κάθε αντικειμένου ως καινούργιου!

Μην αφήνετε στην τύχη ό,τι αγαπάτε

Κάθε τι που έχετε στο σπίτι σας έχει για εσάς τη δική του αξία, στις περισσότερες περιπτώσεις ανεκτίμητη.

Με μια ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού Sweet Home Content της Eurolife FFH ΑΕΓΑ, που προσφέρεται με τη διαμεσολάβηση της Eurobank, ξενοιάζετε από ό,τι σας αγχώνει σχετικά με την ασφάλεια όλων εκείνων που αγαπάτε στη μόνιμη κατοικία ή το εξοχικό σας. Είτε είστε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής, καλύπτετε περιεχόμενο έως 50.000€ με μια πολύ απλή διαδικασία ασφάλισης, ακόμη και online.

   

Δείτε το βίντεο

Ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού