Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Σχεδιάστε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Personal Banking που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και τα σχέδια για τη ζωή σας όταν βγείτε στη σύνταξη. Επιλέξτε τον τρόπο αποταμίευσης που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας με τη βοήθεια του Personal Banker σας.

Ορίστε τους συνταξιοδοτικούς στόχους σας

Καταγράψτε τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας για την ποιότητα ζωής που θέλετε στα χρόνια της σύνταξής σας. Σχεδιάστε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που μπορεί να σας προσφέρει αυτά που χρειάζεστε.

Ο Personal Banker σας βοηθά να φτιάξετε το προσωπικό πλάνο σας. Σας ενημερώνει για τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

3 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι μια μορφή μακροπρόθεσμης επένδυσης. Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, σκεφτείτε προσεκτικά:

1. Τι ποσό θα χρειάζεστε όταν σταματήσετε να εργάζεστε;

Ως γενικό κανόνα, μπορείτε να υπολογίσετε ότι για τις καθημερινές ανάγκες σας θα χρειαστείτε περίπου το 70%-80% του σημερινού εισοδήματός σας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσετε περίπου τον ίδιο τρόπο ζωής χωρίς σημαντικές νέες δραστηριότητες.

2. Πότε θα ξεκινήσετε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να αποταμιεύετε χρήματα για τη σύνταξή σας τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα όταν φτάσει εκείνη η στιγμή. Έχετε μεγαλύτερη ευελιξία για να προσαρμόζετε το ποσό που αποταμιεύετε κάθε φορά ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες σας, χωρίς να επηρεάζετε τον τελικό στόχο σας.

3. Πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός;

Με το πέρασμα του χρόνου οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τείνουν να αυξάνονται. Εάν και ο ρυθμός αύξησης υπό κανονικές συνθήκες είναι σταθερός, πρέπει να συνυπολογίσετε την επίδραση του πληθωρισμού στο τελικό σας κεφάλαιο.

Ο Personal Banker σας βοηθά να αναπροσαρμόσετε τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό σας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η αναπροσαρμογή γίνεται πάντα υπό τους όρους και τους περιορισμούς της σχετικής νομοθεσίας αλλά και της συμβατικής σας υποχρέωσης με την υπηρεσία Personal Banking της Eurobank.

Σχεδιάστε το μέλλον σας

Για να διαμορφώσετε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει, μιλήστε με τον Personal Banker σας.