Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Για να αναδείξουμε τον πλούτο της ιστορικής διαδρομής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διοργανώνουμε εκδηλώσεις και ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση που καταγράφει τα 115 χρόνια της παρουσίας του οργανισμού.

Ξενάγηση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης

Στις 10 Νοεμβρίου του 2015, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σχολείων στον χώρο της έκθεσης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Μέγαρο της οδού Πεσμαζόγλου.

Ξεναγήσαμε 150 μαθητές και μαθήτριες στην έκθεση και τους ενημερώσαμε για την ιδέα της αποταμίευσης. Τους προσφέραμε κουμπαράδες και ενημερωτικά φυλλάδια.

Εγκαίνια Έκθεσης «115 χρόνια Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Στις 27 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: «115 χρόνια Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Τα εγκαίνια σηματοδοτούν τη συμπλήρωση 115 χρόνων από την πρώτη θέσπιση ταχυδρομικού ταμιευτηρίου σε ελληνικό έδαφος στην αυτόνομη τότε Κρήτη. Έλαβαν χώρα στο ισόγειο του Μεγάρου Πεσμαζόγλου.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’. Επαίνεσε την πρωτοβουλία διάσωσης και ανάδειξης του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας Eurobank. Υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά του Ιστορικού Αρχείου στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολυάριθμοι εκπρόσωποι της πολιτείας και συλλογικών φορέων. Το παρών έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας από τα επιστημονικά πεδία της ιστορίας, της οικονομικής ιστορίας και της αρχειονομίας. Στα εγκαίνια έλαβαν μέρος και εργαζόμενοι της Eurobank.