Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg (enter•grow•go) της Eurobank, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings κ. Prem Watsa. Ο κ. Watsa, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μίλησε επίσης σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Eurobank, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της Τράπεζας από τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Συνοδευόμενος από τη Διοίκηση της Eurobank, ο κ. Watsa είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του egg και να συναντήσει στελέχη των νεοφυών επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος egg.

Προσερχόμενος ο κ. Watsa δήλωσε:

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης. Για να το αξιοποιήσει πλήρως, τα νέα ταλέντα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα και να τους δοθεί η τεχνογνωσία αλλά και η χρηματοδότηση που χρειάζονται για να ανθίσουν. Μία νέα γενιά επιχειρηματιών, τολμηρών και δημιουργικών, σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Μας χαροποιεί να βλέπουμε ότι εταιρίες στις οποίες έχουμε επενδύσει, όπως είναι η Eurobank, έχουν αναγάγει σε υψηλή προτεραιότητα το να βοηθούν νεοφυείς επιχειρηματικές προσπάθειες να επιτύχουν».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Watsa ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του egg στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του, για τις ενέργειες στήριξης της εξωστρέφειας των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και για τη βελτίωση τεχνογνωσίας τόσο του ίδιου του Προγράμματος όσο και των ομάδων/εταιριών του. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι ενέργειες για την υποστήριξη και ανάπτυξη συνεργειών στο οικοσύστημα καινοτομίας και για τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής των εταιριών του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε και στις προσπάθειες που αφορούν στην επανένταξη των ομάδων 2ης ευκαιρίας στο οικοσύστημα του egg (egg alumni) αλλά και τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά και ομάδες που δεν έχουν μετεξελιχθεί έως σήμερα σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα και βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Prem Watsa ενημερώθηκε ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του egg:

  • 200 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 98 επιχειρηματικές ομάδες.
  • Έγιναν 151 προσλήψεις νέου προσωπικού.
  • 60 εταιρίες απασχολούν συνολικά 211 άτομα προσωπικό.
  • Δημιουργήθηκαν 33 εταιρίες οι οποίες πραγματοποίησαν συνολικό τζίρο € 1,1 εκατ. το 2016.
  • 22 εταιρίες έχουν προσελκύσει επενδυτές και έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση €2,1 εκατ.
  • 10 εταιρίες έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση Eurobank €0,5 εκατ.
  • 6 εταιρίες έχουν καταθέσει πατέντα και 7 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία
  • 58 συνέργειες έχουν προωθηθεί μεταξύ των εταιριών 2ης ευκαιρίας (egg alumni).

ΚΑΤΕΒΑΖΩ το Δελτίο Τύπου