Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

«Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» με τις Χρυσές Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά - Ναύπλιο

Οι Χρυσές Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά συνεχίζουν το πρόγραμμα «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» με επισκέψεις και παρουσιάσεις σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους σε όλη τη χώρα, το οποίο ξεκίνησε το 2005. Μέχρι τώρα τα Χρυσά Κορίτσια της Ιστιοπλοΐας επισκέφτηκαν, με μεγάλη επιτυχία, 13 ιστιοπλοϊκούς ομίλους σε αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας και ήρθανε σε επαφή με περισσότερα από 1.500 παιδιά.

Τη φετινή χρονιά επισκέφτηκαν ήδη τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου στον Κάραβο, ενώ στις 14 Απριλίου 2007 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Ιστιοπλοΐκό Όμιλο Ναυπλίου.

 

Το πρόγραμμα «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» αποτελεί μια πρωτοβουλία του ομίλου EurobankEFG από κοινού με τις δύο Χρυσές Ολυμπιονίκες και περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε Ναυτικούς Ομίλους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σκοπός τους είναι η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στη νέα γενιά και η μετάδοση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ενετικό κτίριο, Βουλευτικόν, στο Ναύπλιο συμμετείχαν περισσότερα από 50 παιδιά ηλικίας 7-15 ετών, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Αιμιλία Τσουλφά για τα μυστικά του αθλήματος, να μυηθούν στην ιστιοπλοΐα, αλλά και να πάρουν μια μικρή γεύση από αρματωμένα σκάφη τύπου «Optimist».  Για όλους τους μικρούς επίδοξους ιστιοπλόους, η εκδήλωση του προγράμματος «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το άθλημα από τους πλέον χαρακτηριστικούς εθνικούς μας πρεσβευτές σε παγκόσμιο επίπεδο.