Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση βράβευσης Πειραιά, Ανατολικής, Δυτικής & Νότιας Αττικής

Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


 

«Τη σημασία διαχρονικών αξιώνόπως η κατάκτηση της γνώσης και η αξιοκρατία. επιχειρεί να αναδείξει το Χορηγικό Πρόγραμμα της EurobankEFG, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που υλοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά.  Το Πρόγραμμα, έχει ως στόχο να αναδείξει την προσπάθεια, την ευγενή άμιλλα, την αναζήτηση της ποιότητας, τη διεκδίκηση επιτυχίας, ως τις αξίες εκείνες που συνιστούν την ασφαλέστερη άμυνα στην αδιέξοδη αμφισβήτηση, το μηδενισμό και την οπισθοδρόμηση.  Οι αξίες αυτές είναι επίσης και ο μοναδικός δρόμος προς την εξέλιξη και την πραγματική ελευθερία που κατακτάται μέσα από τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων της σκέψης και της δράσης.  Αλλά και η σημασία της ενθάρρυνσης και της επιβράβευσης που αναδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμα αυτό, καθώς και η ευρύτερη αναγνώριση και ο δημόσιος έπαινος των ικανών και των άξιων, είναι μέρος της ευθύνης που έχουμε ως κοινωνία απέναντι σε όλους τους νέους».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Νικόλαος Νανόπουλος, κατά την τελετή βράβευσης (Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006), 214 αριστούχων μαθητών λυκείων του Πειραιά, της Ανατολικής, Δυτικής & Νότιας Αττικής, που πέτυχαν τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο λύκειό τους.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που από το 2003 υλοποιεί η Eurobank αποσκοπεί στην ηθική και υλική επιβράβευση, κάθε χρόνο, του αριστούχου μαθητή ή μαθήτριας καθενός από τα περίπου 1.300 Λύκεια της χώρας που πέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.  Από το 2003 συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος έτους έχουν βραβευθεί 4.510 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε, κατά την τελετή απονομής των βραβείων, ότι «η λογική του υπουργείου Παιδείας συνάδει με το πρόγραμμα χορηγιών της Eurobank για την Παιδεία.  Η έννοια της αριστείας είχε παρεξηγηθεί, έχει όμως τη δική της αυταξία.  Είναι σημαντικό που αυτή αναγνωρίζεται και κυρίως προωθείται από έναν οικονομικό οργανισμό όπως η Eurobank». 

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο επίπεδο της εκπαίδευσης και παρατήρησε ότι «οι κοινωνικές αλλαγές σήμερα είναι μεγάλες.  Το Υπουργείο προσπαθεί με την πολιτική του να υπάρχουν καλά δημόσια σχολεία που να παρέχουν υψηλής ποιότητας δημόσια εκπαίδευση».

Καταλήγοντας η Υπουργός, απευθυνόμενη στους αριστούχους είπε ότι «όλοι εσείς δουλέψατε σκληρά και βάλατε στόχους τους οποίους πετύχατε.  Αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να τη θυμάστε πάντα, καθώς και όλα όσα αποκομίσατε από αυτή τη διαδικασία των εξετάσεων.  Γιατί αυτές οι εξετάσεις, όσο κι αν τις κατηγορούν κάποιοι, είναι αντικειμενικές και αποτελούν την πρώτη ουσιαστική άσκηση στη ζωή σας.  Αυτά όλα τα στοιχεία θα πρέπει να τα θυμάστε και να τα διατηρήσετε για να είστε πάντα οι καλύτεροι, όχι για να ξεχωρίσετε αλλά για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τους γύρω σας και την πατρίδα σας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος προέτρεψε τους νέους και νέες να συνεχίσουν την προσπάθεια, να γίνονται όλο και καλύτεροι καλλιεργώντας τις ικανότητες, τις φιλοδοξίες αλλά και τοήθος και τους συνέστησε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, του διαδικτύου και της έκρηξης τη πληροφόρησης στην οποία ζούμε, να επιδιώξουν να δαμάσουν την πληροφόρηση και να την μετατρέψουν σε γνώση.  Στη συνέχεια δε, με τη δύναμη του νου και της ψυχής, να μετατρέψουν τη γνώση σε σοφία, που θα τους καθοδηγεί στα επόμενα βήματά τους.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν περισσότερα από 1.000 άτομα παρέστησαν οι Υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλός, Οικονομίας & Οικονομικών κ. Π. Δούκας, Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης, Εθνικής Αμυνας κ. Β. Μιχαλολιάκος, οι Βουλευτές κ.κ. Αθ. Μπούρας, Π. Ευθυμίου και Χρ. Πρωτόπαπας, παράγοντες του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και στελέχη απ΄ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.