Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση βράβευσης Αθήνας και περιοχών Βορ. Αττικής

Η EUROBANKEFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τους 166 αριστούχους απόφοιτους Λυκείων του κέντρου της Αθήνας και της Βόρειας Αττικής, με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βράβευσε χθες (23/10/2006) η τράπεζα EurobankEFG.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Χορηγικό Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που από το 2003 υλοποιεί η Eurobank και αποσκοπεί στην ηθική και υλική επιβράβευση, κάθε χρόνο, του αριστούχου μαθητή ή μαθήτριας καθενός από τα περίπου 1.300 Λύκεια της χώρας που πέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.  Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Το Πρόγραμμα που συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος έτους έχει βραβεύσει 4.510 μαθητές και μαθήτριες, αφορά περίπου 230.000 μαθητές Λυκείων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα με τους μαθητές και μαθήτριες βραβεύεται τιμητικά και το Λύκειο απ΄ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής ή μαθήτρια με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά νομό ή ανά εκπαιδευτική περιφέρεια, όσον αφορά τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Καλός, στο χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η ευνομούμενη Πολιτεία – εκείνη που σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαίας δημοκρατίας παιδαγωγεί, μέσα από τους θεσμούς της και τους νόμους, τους πολίτες – οφείλει να τιμά και να επιβραβεύει τους άριστους, εκείνους δηλαδή που αναδεικνύονται και ξεχωρίζουν με τις ικανότητες και την προσπάθειά τους. Τιμούμε ταυτόχρονα και την ευγενή πρωτοβουλία της Eurobank, η οποία από το 2003 βραβεύει μέσω ενός ειδικού προγράμματος χορηγιών, όλους τους αριστούχους αποφοίτους των σχολείων μας. Θεσμοί όπως αυτός, που έρχονται ως αρωγοί να ενισχύσουν και να συμπληρώσουν την προσπάθεια της Πολιτείας για την παιδεία θα έπρεπε να είναι άξιοι μιμήσεως από πολλούς.»

Ο Γενικός Διευθυντής της EurobankEFG, κ. Γεώργιος Μαρίνος, τόνισε ότι «το ενδιαφέρον της Eurobank για την Παιδεία δεν είναι μόνο θεωρητικό.  Είναι ουσιαστικό και συνεπάγεται συγκεκριμένο προσανατολισμό και φιλοσοφία σε όλες τις δραστηριότητές της.  Η επιτυχημένη πορεία του Τραπεζικού ομίλου είναι το αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης στρατηγικής που στηρίχθηκε στη συνεχή και συνεπή συλλογική προσπάθεια της οικογένειας των 19.000 και πλέον ανθρώπων του.  Ανθρώπων που διακρίνονται για το ζήλο και τη συνέπειά τους, για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των ικανοτήτων τους, για την επιδίωξη του καλύτερου αποτελέσματος.  Προσπαθούμε πάντα να παραμένουμε προσηλωμένοι στις αξίες αυτές και να τις μετουσιώνουμε σε καθημερινή πρακτική.  Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι άνθρωποι που στελεχώνουν την Eurobank διαθέτουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μέση ηλικία κάτω από τα 36 χρόνια.  Πάνω από 38% είναι κάτοχοι πτυχίου ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών, ενώ ένα 13% διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών ή διδακτορικό τίτλο.  Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχουμε εντάξει στον οργανισμό μας πάνω από 4.000 άτομα στην Ελλάδα, ενώ επεξεργασθήκαμε πάνω από 60.000 βιογραφικά σημειώματα.  Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία ειδικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον χρηματοοικονομικό τομέα, που ήδη βαδίζει στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του.  Το χορηγικό πρόγραμμα της Eurobank για την Παιδεία, που εξελίσσεται σε έναν ζωντανό και επιτυχημένο θεσμό, θέλουμε να αποτελέσει μια στέρεη, διαχρονική γέφυρα επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία ιδιαίτερα δε με τους νέους».

 

Φωτογραφικό Στιγμιότυπο

Ανάμεσα στους αριστούχους απόφοιτους Λυκείων του κέντρου της Αθήνας και της Βόρειας Αττικής διακρίνονται (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλός και ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank EFG κ. Γεώργιος Μαρίνος.