Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Γεύμα στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια του Ελληνο-Ρουμανικού Φόρουμ

Στο πλαίσιο του Ελληνο-Ρουμανικού Φόρουμ για τις Επενδυτικές και Εμπορικές Προοπτικές, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, η EFG Eurobank Ergasias παρέθεσε επίσημο γεύμα στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλαίσιο του Ελληνο-Ρουμανικού Φόρουμ για τις Επενδυτικές και Εμπορικές Προοπτικές, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, η EFG Eurobank Ergasias παρέθεσε επίσημο γεύμα στο Μέγαρο Μουσικής.
Επίσημος ομιλητής ήταν ο κ. Οβίντιου Τιμπέριου Μουσετέσκου, υπουργός και πρόεδρος της Αρχής Ιδιωτικοποιήσεων και Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρουμανίας. Σύντομη εισήγηση έκανε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής και την εκδήλωση προλόγισε ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias κ. Νικόλαος Νανόπουλος. Στην εισήγησή του ο κ. Βερελής αναφέρθηκε στις προοπτικές ένταξης της Ρουμανίας στην ΕΕ τονίζοντας τη σημασία που έχει για το μέλλον της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα, η προσέγγιση των χωρών αυτών και η προσαρμογή τους στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Όπως είπε η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει θετικές προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για τις χώρες της Βαλκανικής και οφέλη για όλους. Στην ομιλία του ο κ. Μουσετέσκου αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κατάσταση στη Ρουμανία και περιέγραψε τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τονίζοντας ότι σημειώνεται πρόοδος σε όλους τους τομείς. Επίσης, προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εξετάσουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα στην ρουμανική αγορά και κάλεσε σε ευρύτερη και στενότερη συνεργασία των δύο χωρών. Προλογίζοντας την εκδήλωση ο κ. Νανόπουλος επισήμανε πως οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία ξεπερνούν τα 550 εκ. δολάρια, κατατάσσοντας έτσι τη Ρουμανία -με μεγάλη διαφορά- στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών υποδοχής ελληνικών αμέσων επενδύσεων στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην εικόνα αυτή έχει συμβάλει, σε ένα βαθμό, και ο Όμιλος EFG Eurobank Ergasias, με την απόκτηση, το 1999, του 19,25% του μετοχικού κεφαλαίου της Banc Post, αλλά και μέσω της επιτυχημένης και πολύπλευρης δραστηριοποίησης της Global Finance η οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές επενδύσεις στη Ρουμανία σε συνεργασία με εξέχοντες έλληνες επιχειρηματίες. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της ρουμανικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και έλληνες επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα στη Ρουμανία.