Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση Βράβευσης στους Νομούς Αρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας

Η EUROBANKEFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα EurobankEFG με βραβεύσεις των αριστούχων, απ΄ όλα τα Λύκεια της χώρας με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έγινε στην Αρτα, η δέκατη τελετή βράβευσης των αριστούχων από τους νομούς Αρτας, Πρέβεζας Λευκάδας.

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα, που αποτελούν το πιο καταλυτικό  ζωντανό  μήνυμα προόδου της κοινωνίας μας. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της κάθε πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αρτας κ. Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο πατήρ Νίκων Κουτσίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιου, η Αντινομάρχης Αρτας κα. Βασιλική Βαγγέλη, ο Αντινομάρχης Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κώστας, ο Αντινομάρχης Λευκάδας κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρτας κα Ευαγγελία Μπαρκονίκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων κ. Γρηγόριος Τρομπούκης, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κα. Μαρία Ράπτη καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Βουλευτής Αρτας κ. Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο οποίος συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία της τονίζοντας ότι η διανομή μέρους των κερδών της Τράπεζας σε χορηγικά προγράμματα δείχνει έναν οργανισμό με αξίες και κοινωνική ευαισθησία. Συνεχάρη επίσης τους αριστούχους για την επιτυχία τους, καθώς και τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους.

Από την πλευρά της, η Αντινομάρχης Αρτας κα Βασιλική Βαγγέλη συνεχάρη τους μαθητές αλλά και την Eurobank, το πρόγραμμα της οποίας δίνει ώθηση στους νέους να προχωρήσουν και τους μεταφέρει το μύνημα ότι η προσπάθεια πάντα αμοίβεται.

Στη σημαντική προσφορά της Eurobank αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Αντινομάρχης Λευκάδας κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος, και ευχήθηκε παρόμοια προγράμματα να συνεχιστούν και να βρουν και άλλους μιμητές.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντινομάρχης Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κώστας τόνισε ότι η Eurobank, στο πρόσωπο των βραβευθέντων μαθητών, επιβραβεύει όλα τα παιδιά του νομού και ενισχύει τους αγώνες τους για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ επίσης επιβραβεύει την αγωνία των γονιών και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα, η οποία αποδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία και αποτελεί υπόδειγμα για άλλους οργανισμούς.

Συγχαρητήρια για την κοινωνική ευαισθησία της Τράπεζας εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων κ. Γρηγόριος Τρομπούκης, λέγοντας ότι την φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία, μέσω των προγραμμάτων ενίσχυσης της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.

Ο πατήρ Νίκων Κουτσίδης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Eurobank, η οποία ενισχύει την μάθηση και στρέφει τους νέους προς την αναζήτηση της γνώσης και της επιστήμης.

Η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κα. Μαρία Ράπτη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Ν. Πετρόπουλο, συνεχάρη όλους τους μαθητές, καθώς και τις οικογένειές τους και τους καθηγητές, επισημαίνοντας ότι πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκεται ένα άτομο που θέτει στόχους, ο αυριανός πολίτης που θα αγωνιστεί με συνέπεια για αυτά που πιστεύει.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Παπαχρήστος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Νικηφόρος.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στα σχολεία απ’όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε νομού. Συγκεκριμένα, στο νομό Αρτας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αρτας, απ’ όπου αποφοίτησε ο Απόστολος Παππάς, στο νομό Πρέβεζας στο 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας απ’ όπου αποφοίτησε ο Μάριος Αρβανίτης και στο νομό Λευκάδας στο 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας, απ’ όπου αποφοίτησε ο Πέτρος Μορφέσης.

Κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας, ο Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτας κ. Μιχάλης Βασίλας συνεχάρη τη Eurobank για αυτή την πρωτοβουλία της, που αναδεικνύει σε πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία.

Η καθηγήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας κα Βικτωρία Κοσμά, εκπροσωπώντας τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Θωμά Τζούρο, ευχαρίστησε την Τράπεζα που επιβραβεύει τους άξιους νέους και ευχήθηκε μια τέτοια πρωτοβουλία να βρει και άλλους μιμητές.

Ο Υποδιευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας κ. Γιώργος Φέτσης ευχαρίστησε τη Eurobank για την ευκαιρία που δίνει στα σχολεία και σε όλα τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η διάκριση του σχολείου έχει αποδέκτες όλα τα δημόσια σχολεία και όλους τους καθηγητές.

Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής της Eurobankκ. Αντώνης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Τράπεζας EFGEurobankErgasias για τους νομούς Αρτας, Πρέβεζας. Λευκάδας έλαβαν οι εξής:

 1. Αντωνίου  Γιαννούλα  από το Ενιαίο Λύκειο Βουργαρελίου Αρτας

2.      Αρβανίτης Μάριος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πρέβεζας

3.      Γεωργανάς Ευάγγελος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας

4.      Γρετσίστας Αγγελος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας        

 1. Ζαπαντιώτη Θεοδώρα από το Ενιαίο Λύκειο Θεσπρωτικού Πρέβεζας
 2. Ζώτου Ευφροσύνη από το Ενιαίο Λύκειο Πάργας Πρέβεζας
 3. Καραθάνου Κων/να από το Ενιαίο Λύκειο Κομποτίου Αρτας
 4. Κτενά Ιωάννα από το Ενιαίο Λύκειο Καρυάς Λευκάδας
 5. Λαδιάς Πάρης από το Ενιαίο Λύκειο Λούρου Πρέβεζας
 6. Μαλτέζου Ευαγγελία από το Ενιαίο Λύκειο Παναγιάς Διασέλου Αρτας
 7. Μορφέσης Πέτρος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Λευκάδας
 8. Μπόκιας Ιωάννης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Φιλιππιάδας Πρέβεζας
 9. Μπούργου Ελένη από το Ενιαίο Λύκειο Ανω Καλεντίνης Αρτας
 10. Νταής Χρήστος από το Ενιαίο Λύκειο Ανέζας Αρτας
 11. Ντούσκας Θεόδωρος από το Ενιαίο Λύκειο Καναλακίου Πρέβεζας
 12. Παππάς Απόστολος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας         
 13. Πεντεσπίτη Ειρήνη από τις Ενιαίες Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Βασιλικής Λευκάδας
 14. Πισπιρίγκος Αλέξανδρος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λευκάδας
 15. Σαγανάς Χαράλαμπος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Πρέβεζας
 16. Στεργίου Μαριάνα  από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Φιλιππιάδας Πρέβεζας
 17. Στεριώτης Γρηγόριος από το Ενιαίο Λύκειο Νυδρίου Λευκάδας
 18. Στόγια Ασπασία από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκη Καττή, τηλ. 210 6896176, 210 6839839.