Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση Βράβευσης στο Νομό Ηλείας/ Πύργο

Η EUROBANKEFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Τράπεζα EurobankEFG πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Ηλείας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Η τελετή αυτή είναι η 8η στο σύνολο των 32 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, στους κατά τόπους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει ενεργά την κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα, που αποτελούν το πιο καταλυτικό  ζωντανό  μήνυμα προόδου της κοινωνίας μας. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωϊνά ή νυκτερινά.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της κάθε πόλης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, η Αντιδήμαρχος Πύργου κα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Μαίρη Καράμπελα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύργου κ.κ. Κώστας Διαμαντόπουλος και Γαβρίλης Μπερτσάτος, η προϊσταμένη του 2ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κα Φωτεινή Παπαντωνοπούλου και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα Eurobank για την συμπαράσταση στο έργο των νέων και στη συνέχεια ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και στους γονείς να καμαρώνουν πάντα τα παιδιά τους.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή στον οποίο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, είναι γνωστή χρόνια και δεν αποτελεί έκπληξη η συνέπεια της Τράπεζας Eurobank στη στήριξη της νεολαίας και στην υποστίριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης.

Στη συνέχεια η προϊσταμένη του 2ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κα Φωτεινή Παπαντωνοπούλου στο χαιρετισμό που απηύθυνε  συνεχάρη την Τράπεζα Eurobank για τη πρωτοβουλία αυτή η οποία, όπως τόνισε, δεν βραβεύει απλά την προσπάθεια αλλά κυρίως την επιμονή και την υπομονή που έδειξαν τα παιδιά για να επιτύχουν το στόχο τους. Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές και τους γονείς για την επιτυχία τους.

Τα βραβεία της Eurobank για το νομό Ηλείας έλαβαν οι εξής:

1.      Νικολία Αδαμοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Ανδρίτσαινας

2.      Δήμητρα Γιαννικοπούλου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου

3.      Βασιλική Καραπαναγιώτη από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Πύργου

4.      Ιωάννης Κοκκινάκης από το Ενιαίο Λύκειο Ζαχάρως

5.      Γρηγόριος Λυμπερόπουλος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου

6.      Δημήτριος Στασινόπουλος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου

7.      Παυλίνα Συρογιάνη από το Ενιαίο Λύκειο Βουνάργου

8.      Γεώργιος Τζιούτζιας από το Ενιαίο Λύκειο Κρεστενών

9.      Μάρθα Κολόσακα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αμαλιάδας

10.  Νίκη Μπούμπαλη από το Ενιαίο Λύκειο Σιμόπουλου

11.  Νικόλαος Παναγιωτόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο Ανδραβίδας

12.  Σοφοκλής Τσιούρης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αμαλιάδας

13.  Μαρία Δανίκα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαμπείας

14.  Σοφία Ζώη από το Ενιαίο Λύκειο Νέας Φιγαλείας

15.  Ιωάννης Κνελλάκης από το Ενιαίο Λύκειο Πελοπίου

16.  Ιωάννης Μητρόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο Καρατούλα

17.  Αναστασία Πάπαρη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Καλλιθέας

18.  Βασιλική Τσαπάρα απότο Ενιαίο Λύκειο Λάλα

19.  Φωτεινή Τσαπαρδώνη από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου

20.  Εμμανουήλ Γράτσιας από το Ενιαίο Λύκειο Βάρδας

21.  Στυλιανός Μασούρας από το Ενιαίο Λύκειο Λεχαινών

22.  Αφροδίτη Νερολόγου από το Ενιαίο Λύκειο Γαστούνης.