Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση Βράβευσης στο Νομό Μεσσηνίας/ Καλαμάτα

Η EUROBANKEFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Τράπεζα EurobankEFG πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Elite της Καλαμάτας. Η τελετή αυτή είναι η 7η στο σύνολο των 32 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, στους κατά τόπους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει ενεργά την κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα, που αποτελούν το πιο καταλυτικό  ζωντανό  μήνυμα προόδου της κοινωνίας μας. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωϊνά ή νυκτερινά.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της κάθε πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ανδανίας κ. Δημήτρης Χαρίτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Καλαμάτας κ. 

Κωνσταντίνος Στέφος και πολλοί εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, ο οποίος μετέφερε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Τράπεζα Eurobank για την πρωτοβουλία της και στους μαθητές για την επιτυχία τους, στους οποίους επίσης ευχήθηκε να συνεχίσουν το έργο τους.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Αδαμόπουλου ο οποίος συνεχάρη την Eurobank τονίζοντας ότι, το συγκεκριμένο πρόγραμμά αποδεικνύει πως οι τράπεζες μπορούν να έχουν και κοινωνική αποστολή. Παράλληλα, μετέφερε τα συγχαρητήριά στα παιδιά για την επιτυχία της και στους γονείς και δασκάλους για τη συμβολή τους σε αυτήν.

Τα βραβεία της Eurobank για το νομό Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής:

 1. Μαρία-Ελένη Αποστολοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Λόγγας
 2. Χριστίνα Δημητροπούλου από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
 3. Δημήτριος Ηλιόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο "Παναγιωτόπουλου"
 4. Αγγελική Κούκη από το Ενιαίο Λύκειο Δωρίου
 5. Ελισάβετ – Ιωάννα από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
 6. Αντωνία Λόντου από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
 7. Σπυρίδων Μαζαράκης από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
 8. Ευστάθιος Ξαγάς από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
 9. Ευριπίδης Παρασκευάς από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
 10. Πόπη Τσουγκού από το Μουσικό Λύκειο
 11. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο Μελιγαλά
 12. Ευδοκία Παρίσσου από το Ενιαίο Λύκειο Φιλιατρών
 13. Ξένια Σαρατσιώτη από το Ενιαίο Λύκειο Πύλου
 14. Πολυξένη Δημέα από το Ενιαίο Λύκειο Αρφαρών
 15. Αικατερίνη Ζωντού από το Ενιαίο Λύκειο Πεταλιδίου
 16. Μαγδαληνή Κορωνίου από το Ενιαίο Λύκειο Θουρίας
 17. Μαρία Λεκαδίτη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Μεσσήνης
 18. Μαρία Μαραμπέα από το Ενιαίο Λύκειο Καρδαμύλης
 19. Φωτεινή Σκουλίκα από το Ενιαίο Λύκειο Μεθώνης
 20. Βασίλειος Τσακόπουλος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Μεσσήνης
 21. Αριστείδης Βέργης από το Ενιαίο Λύκειο
 22. Σοφία Διονυσοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας
 23. Αναστασία Καλογεροπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Χώρας
 24. Χριστίνα Παπαδοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Διαβολιτσίου.