Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Στόχος το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Κάθε τους συμμετοχή φέρνει την πρωτιά. Ξεχωρίζουν και διακρίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η κοινή τους πορεία ξεκινά το 1997 και συνεχίζουν, μέχρι σήμερα, να κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους, φέροντας επάξια των τίτλο των Πρωταθλητριών.
Κάθε τους συμμετοχή φέρνει την πρωτιά. Ξεχωρίζουν και διακρίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η κοινή τους πορεία ξεκινά το 1997 και συνεχίζουν, μέχρι σήμερα, να κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους, φέροντας επάξια των τίτλο των Πρωταθλητριών.
Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο για την Ιστιοπλοΐα με σκάφη τύπου 470. Στη συνέντευξη τύπου, που οργάνωσε σήμερα η EFG Eurobank Ergasias, χορηγός της προσπάθειάς τους, μίλησαν οι κκ. Γιώργος Ανδρεάδης, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Γιώργος Αλβέρτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Cards και, βεβαίως, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες. «Με την οικονομική και ηθική στήριξη που μας παρέχει η χορηγός EFG Eurobank Ergasias αλλά και με την αναμενόμενη στήριξη από το κράτος, στοχεύουμε στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004», υπογράμμισαν οι πρωταθλήτριες. Ο κ. Γ. Αλβέρτης, που εκπροσώπησε την Τράπεζα, σημείωσε ότι η EFG Eurobank Ergasias επέλεξε να στηρίξει την προσπάθεια αθλητών του στίβου, της ιστιοπλοΐας και όλων των εθνικών ομάδων μπάσκετ γιατί πιστεύει ότι οι νέοι αυτοί άνθρωποι μπορούν να μας οδηγήσουν σε λαμπρές νίκες στην προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων. Τη συνέντευξη τύπου προλόγισε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Γ. Ανδρεάδης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των πρωταθλητριών και ευχαρίστησε την χορηγό Τράπεζα. Γεννημένη το 1977, φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, η Σοφία Μπεκατώρου ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών και Καλλιθέας. Η Αιμιλία Τσουλφά γεννήθηκε το 1973, είναι πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ και ανήκει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Σε όλα τα πρωταθλήματα που συμμετείχαν από το 2000 έως σήμερα, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά, κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο. Οι πρόσφατες «χρυσές» επιτυχίες τους περιλαμβάνουν την Εβδομάδα Eurolymp στην γαλλική πόλη Hyeres τον Απρίλιο 2002 και το SPA-Regatta στο Medemblik της Ολλανδίας το Μάιο. Η προσπάθειά τους συνεχίζεται τώρα και για τους επόμενους μήνες του 2002 με τη συμμετοχή τους σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως:
  • Παγκόσμιοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες ISAF στη Μασσαλία από 29/6 έως 11/7
  • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 στο Ταλίν της Εσθονίας από 25/7 έως 3/8
  • Διοργάνωση Saronic Gulf στην Αθήνα από 16/8 έως 25/8
  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 στο Κάλιαρι της Ιταλίας από 2/9 έως 11/9.Ευχή όλων είναι τα δύο κορίτσια να διακριθούν και στις επόμενες δύσκολες δοκιμασίες και να ανέβουν για πολλές φορές ακόμα στο βάθρο ως πρωταθλήτριες.
  •