Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τελετή παράδοσης θερμοκοιτίδων και λοιπού νοσοκομειακού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έγινε σήμερα η τελετή παράδοσης θερμοκοιτίδων και λοιπού νοσοκομειακού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Όλος ο εξοπλισμός, αξίας €150.000, αγοράσθηκε με ευθύνη του Σωματείου «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» ενώ το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε μέσα από συναλλαγές της κάρτας Euroline της Eurobank.

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει η κάρτα Euroline με το Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» από τις 29 Δεκεμβρίου 2000 και με την οποία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί για τους σκοπούς του Σωματείου το ποσό των €608.552.

Με το ποσό αυτό έχει αγορασθεί εξοπλισμός και για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς και μηχανήματα για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Κρατικά Νοσοκομεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Το Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1991 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές.

Κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά και νεογνά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.-