Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

EFG Day Ρόδος

«Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν προϋποθέσεις για ανάπτυξη μιας δυναμικής και σύγχρονης ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, με αιχμή το τρίπτυχο Τουρισμός, Αναψυχή & Πολιτισμός όπου υπάρχουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.  Ο ευρύτερος τουριστικός τομέας στη χώρα μας είναι υπεύθυνος για το περίπου 18% του ΑΕΠ ενώ ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και οξύτερος.  Από μέρους των επιχειρηματιών απαιτείται σοβαρός και προσεκτικός στρατηγικός σχεδιασμός, προσαρμογή στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς, ποιότητα, συνέπεια, σωστή οργάνωση και ανταγωνιστικό κόστος.  Από μέρους του κράτους αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητο να αναβαθμισθεί η προτεραιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο ευρύτερος τομέας των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη των υποδομών, στη βελτίωση του χωροταξικού σχεδιασμού και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.   Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ευελιξία και το κόστος στην αγορά εργασίας με ζητούμενο ο τουρισμός να αποτελέσει μια βιωματική εμπειρία που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».  Αυτά υπεγράμμισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της EurobankEFG κ. Νικόλαος Νανόπουλος, σε ομιλία του, κατά τη διάρκεια δείπνου στη  Ρόδο (Τετάρτη, 3 Μαΐου 2006) στο οποίο παρακάθησαν οι Αρχές των Δωδεκανήσων και πολλοί επιχειρηματίες.  Ο κ. Ν. Νανόπουλος είπε ότι οι Τράπεζες αναλαμβάνουν ένα δημιουργικό ρόλο-καταλύτη στην αναπτυξιακή διαδικασία, προσθέτοντας ότι η Eurobankέχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρωτοποριακό πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών, που καλύπτει κάθε είδους ανάγκη των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών του ευρύτερου τουριστικού τομέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobankκαταλήγοντας τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο στοίχημα της διατήρησης μιας ισχυρής αναπτυξιακής δυναμικής που θα διασφαλίσει ένα μέλλον με ευημερία και προοπτική.  Μέσα σε ένα οξύτατο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, η χώρα μας πρέπει να εκσυγχρονίσει τις δομές της, να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες και να απαντήσει στις νέες προκλήσεις.  Κινητήρια δύναμη σε μια τέτοια αναπτυξιακή προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να προσδώσει στην οικονομία την απαιτούμενη ευελιξία, καινοτομία και ανταγωνιστικό προφίλ.  Με τη σειρά της, η ιδιωτική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να εστιάζεται στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας τη σύγχρονη τεχνογνωσία και υιοθετώντας αποτελεσματικές μορφές διοίκησης και διαχείρισης».

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο περιοδείας της Διοίκησης της EurobankEFG στα Δωδεκάνησα ο Αναπληρωτής Διευθύνων της Τράπεζας κ. Βύρων Μπαλλής, συναντήθηκε στη Ρόδο με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων όπου κατά τη διάρκεια εκτεταμένης συζήτησης αντάλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν το επιχειρηματικό περιβάλλον.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα προώθησης προγραμμάτων και δράσεων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπου η EurobankEFG δραστηριοποιείται επιτυχώς και αναλαμβάνει, πέραν της αξιολόγησης και την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων.  Προς το σκοπό αυτό, δημιούργησε ολοκληρωμένα προγράμματα, τόσο για την εξυπηρέτηση πιθανών δανειακών αναγκών όσο και για την προεξόφληση επιχορηγήσεων του Δημοσίου.  Το οικονομικό δυναμικό των Δωδεκανήσων ενημερώθηκε ταυτόχρονα για τις πρωτοβουλίες της EurobankEFG σε ότι αφορά την ασφάλιση επιτοκίου, ακόμα και για δάνεια που έχουν συναφθεί από άλλους πιστωτικούς οργανισμούς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξητικής πορείας των επιτοκίων.  Ο κ. Β. Μπαλλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ειδικά προγράμματα που προωθεί η Eurobankγια τις μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Η EurobankEFG δραστηριοποιείται στη Ρόδο με τρία καταστήματα και σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ακόμα, ενώ παράλληλα λειτουργεί μονάδα Επιχειρηματικής Πίστης, που εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, και κατάστημα της Χρηματιστηριακής της εταιρείας.  Κατάστημα της Eurobank λειτουργεί επίσης στην Κω και σύντομα θα λειτουργήσει και στην Κάλυμνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Ρόδο οι κ.κ. Ν. Νανόπουλος και Β. Μπαλλής, συνοδευόμενοι από ανώτατα στελέχη της Τράπεζας, συναντήθηκαν με τον Νομάρχη Δωδεκανήσων κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, καθώς και με Προέδρους επαγγελματικών τάξεων, ενώ επισκέφθηκαν και τον Μητροπολίτη Δωδεκάνησου κ.κ. Κύριλλο.-