Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, έξω από το κτίριο της Υπηρεσίας Θεματοφυλακής

Με αφορμή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Θεματοφυλακής της EurobankEFG, ανακοινώνονται τα εξής:

Μετά από άδεια της Επιθεώρησης Εργασίας, η Υπηρεσία Θεματοφυλακής της Τράπεζας που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Σανταρόζα στην Αθήνα, λειτουργεί, τόσο κατά τα ισχύοντα στην αγορά όσο και διεθνώς, για περιορισμένο χρονικό διάστημα τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της αγοράς Παραγώγων, οι συνεδριάσεις των οποίων ολοκληρώνονται στις 17.00 μ.μ. κάθε εργάσιμη ημέρα. 

Η διαδικασία αυτή, που ακολουθείται από ετών, ήταν και είναι γνωστή εκτός άλλων και στην ΟΤΟΕ, κλιμάκιο της οποίας επιχείρησε σήμερα το απόγευμα να εισβάλλει στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας κατά τρόπο που ενδεχομένως θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα των εκεί εργαζομένων όσο και την ασφάλεια των αρχείων που διατηρεί η Υπηρεσία Θεματοφυλακής για λογαριασμό χιλιάδων πελατών της, επενδυτών εξωτερικού και εσωτερικού.

Στους χώρους της Τράπεζας εισήλθαν μέλη της ΟΤΟΕ με τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Τσουκαλά καθώς και εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας.  Με την υπεύθυνη στάση της Τράπεζας απεφεύχθησαν βιαιότητες και άλλες έκνομες ενέργειες.  Η Τράπεζα όμως είναι υποχρεωμένη να εκφράσει την πικρία της για τα γεγονότα αυτά και την ανησυχία της για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν.