Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τελετή βράβευσης "Οι Πρώτοι εκ των Πρώτων"

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κύριου Κάρολου Παπούλια έγινε (Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006) στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιέρωσε από το 2003 η EurobankEFG.

Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό.  Για τη σχολική περίοδο 2004-2005 βραβεύθηκαν, σε 31 τελετές απονομής, συνολικά 1.112 απόφοιτοι.

Η συνέχιση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική κοινωνική προσφορά του Ομίλου της EurobankEFGστην Παιδεία, παράλληλα με άλλους σημαντικούς τομείς, όπως είναι ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και το Περιβάλλον.

Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Μαριέττα Γιαννάκου, σε χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των αποφοίτων που τους στήριξαν στην προσπάθειά τους, υπεγράμμισε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Eurobank για την επιβράβευση της προσπάθειας της νεολαίας και τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει όχι μόνο να συνεχισθεί αλλά και να αποκτήσει μιμητές.  Η Υπουργός επεσήμανε τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα από μια συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της Παιδείας και διέγραψε το πλαίσιο των νέων εξελίξεων στο χώρο της εκπαίδευσης που πρέπει να στοχεύουν στην πολυγλωσσία, στην επιστροφή «εγκεφάλων» στο χώρο τους, στην αριστεία και στην δια βίου μάθηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EurobankEFG, κ. Νίκος Νανόπουλος, τόνισε ότι «μια Παιδεία που προικίζει τους νέους μας με γνώση, αλλά γνώση εμπλουτισμένη με διαχρονικές αξίες και ηθικό περιεχόμενο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε σαν έθνος και σαν κοινωνία να σταθούμε αντάξιοι απέναντι στο παρελθόν μας, και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ένα μέλλον με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας, της πρωτοπορίας και του δυναμισμού, όχι μόνο με στενά υλικές, αλλά και με ηθικές προτεραιότητες.  Σε μια τέτοια προσπάθεια ο τραπεζικός όμιλος της Eurobank, νοιώθει χρέος να δηλώνει δημιουργικά παρών. Με τον τρόπο αυτό αισθανόμαστε ότι έχουμε, και θα συνεχίσουμε να έχουμε, μια θετική και ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά, και επιστρέφουμε στην κοινωνία, με τρόπο εποικοδομητικό και δημιουργικό, ένα μέρος του οικονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνουμε, μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα».   Ο κ. Ν. Νανόπουλος επεσήμανε ότι «κύριος στόχος της δικής μας πρωτοβουλίας είναι να αναδείξουμε, μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που πιστεύουμε πως πρέπει να εμπνέουν και να συνοδεύουν τους νέους μας στην προσωπική και επαγγελματική τους διαδρομή, που ξεκινά ήδη από τα μαθητικά θρανία.  Τέτοιες αξίες είναι η συνεχής προσπάθεια, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η δημιουργικότητα, η αναζήτηση της ποιότητας, η επιδίωξη της γνώσης, η άδολη διεκδίκηση της επιτυχίας, καθώς επίσης και η μοναδική ελευθερία που κατακτάται μέσα από τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων της σκέψης και της δράσης μας.  Ιδιαίτερη σημασία έχει για την εποχή μας να αναγνωρίζονται οι ικανοί και οι άξιοι, και η επιβράβευσή τους να αποτελεί μήνυμα και κίνητρο για τους υπολοίπους». 

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η ήδη φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, Ελευθερία Βασίλα, απόφοιτος του 20ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών (με βαθμό απολυτηρίου 19,86), ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για τις γνώσεις που προσφέρει στη σπουδάζουσα νεολαία, τις οικογένειες για τη στήριξη που δίνουν στον αγώνα μάθησης των παιδιών τους και τη Eurobank για την ουσιαστική συμβολή της στην επιβράβευση ως στοιχείο, μεταξύ άλλων, προαγωγής της άμυλας.

Στους 60 βραβευθέντες «πρώτους εκ των πρώτων», επεδόθησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια, συνεπικουρόμενο από την Αντιπρόεδρο της EurobankEFGκα Μαριάννα Λάτση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Νίκο Νανόπουλο, αναμνηστικές πλακέτες.

Στην τελετή, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλός, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Ράλλης, βουλευτές, πρυτάνεις και εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα Ελένη Σπανοπούλου.