Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για τη Παιδεία - Νομός Αττικής

Ολοκληρώθηκαν χθες (19 Δεκεμβρίου 2005), με τη βράβευση 262 αποφοίτων Λυκείων της Αττικής, οι κατά Νομούς εκδηλώσεις του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε από την Eurobank. 

Κύριος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η υποστήριξη και η επιβράβευση των μαθητών, στο δικό τους «αγώνα» για την κατάκτηση της γνώσης. Η Eurobank θέλοντας να συνεισφέρει στην κατάκτηση των υψηλών στόχων της νέας γενιάς ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου.  Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των €1.000, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.

Η υπουργός Παιδείας, κα Μαριέττα Γιαννάκου, σε χαιρετισμό της υπεγράμμισε ότι «εκδηλώσεις με ιδιαίτερα αξιακό και ηθικό περιεχόμενο, όπως το πρόγραμμα χορηγιών για την Παιδεία που από τριετίας υλοποιεί η Eurobank, συμβάλλουν πέραν της επιβράβευσης, στην ανάδειξη της αριστείας η οποία πρέπει και δημόσια να επιδεικνύεται».  Η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο σήμερα, τρία είναι τα σημαντικά ζητήματα, στα οποία και το Υπουργείο Παιδείας δίνει ιδιαίτερη σημασία: η δια βίου μάθηση, η πολυγλωσσία και η αριστεία ως προσπάθεια για την επιστροφή του πνευματικού δυναμικού στον τόπο του».  Η κα Γιαννάκου συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία της και την παρότρυνε να συνεχίσει το σχετικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συνεχάρη τους βραβευθέντες για τις επιτυχίες τους, τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν σε αυτό και τους γονείς που στήριξαν τις προσπάθειες των παιδιών τους, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η νέα γενιά σίγουρα θα κάνει περισσότερα από εμάς.  Το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobankκ. Νικόλαος Νανόπουλος τόνισε πως «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εξελίσσεται σε έναν ζωντανό επιτυχημένο θεσμό που αγγίζει τους νέους μας, κερδίζει την ανταπόκρισή τους και σημειολογικά αναδεικνύει τη σημασία πολύτιμων και αναγκαίων διαχρονικών αξιών – όπως η κατάκτηση της γνώσης και η αξιοκρατία- που πρώτοι οι νέοι μας πρέπει να πιστέψουν, να ενστερνιστούν και να κάνουν τρόπο ζωής.

Παράλληλα, αναδεικνύονται αξίες όπως η συνεχής προσπάθεια και συνέπεια, η υγιής άμιλλα, η διεκδίκηση της επιτυχίας, η συνεχής αναβάθμιση των ικανοτήτων, η αναζήτηση της ποιότητας και του πολιτισμού και η ελευθερία που κατακτάται μέσα από τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων της σκέψης και της δράσης μας. Αξίες που, αν και συχνά δοκιμάζονται και αμφισβητούνται, αποτελούν την μόνη στερεή βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία μπορεί να στηρίξει το όραμα και την προσπάθειά της για πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο, ηθική και υλική. Αξίες που έχουν, τόσο πρακτική σημασία -διότι αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο διεκδίκησης της διάκρισης και της επιτυχίας σε μια ανταγωνιστική κοινωνία-, όσο και ουσιαστική και ανθρωπιστική σημασία διότι εξευγενίζουν το πνεύμα και τα ήθη ολοκληρώνοντας τον άνθρωπο».  Ο κ. Ν. Νανόπουλος τόνισε ότι «η Eurobank ως ένας ζωντανός, σύγχρονος και πρωτοπόρος οικονομικός οργανισμός έχει χρέος να παίζει έναν δημιουργικό ρόλο και να συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας μέσα στην οποία δραστηριοποιείται.  Με την ίδια προσέγγιση για την Παιδεία, ο τραπεζικός όμιλος της Eurobankέχει αντίστοιχα αναπτύξει μια έντονη χορηγική δραστηριότητα, και στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, τομείς δηλαδή που αντιπροσωπεύουν μεγάλες αξίες και όπου εκδηλώνονται οι πιο ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις μιας κοινωνίας».  Καταλήγοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank υπεγράμμισε ότι «ιδιαίτερα στον χώρο της Παιδείας, προσπαθούμε να κάνουμε πρώτοι εμείς πράξη αυτά που πρεσβεύουμε. Στηριζόμαστε στους ανθρώπους μας και λειτουργούμε με βάση ένα αξιοκρατικό αλλά και ανθρωποκεντρικό πρότυπο που εμπνέει την καθημερινή τους δουλειά και εγγυάται τις επαγγελματικές προοπτικές τους.  Έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους με ταλέντο, μόρφωση και ανάγκη για δημιουργία. Επενδύουμε συνεχώς στην περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους, και προσφέρουμε ευκαιρίες σε όλους όσους θέλουν να προοδεύσουν».

Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν περί τα 1.500 άτομα συντόνισε η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα.