Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Συνέντευξη Τύπου / Αναδρομική Έκθεση Γ. Ιακωβίδη

Η αποκλειστική χορηγία, από τη Διεύθυνση Private Banking της Eurobank, της αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη, ανακοινώθηκε σήμερα (8/11/2005) από την Eurobank και την Εθνική Πινακοθήκη.
Η αποκλειστική χορηγία, από τη Διεύθυνση Private Banking της Eurobank, της αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη, ανακοινώθηκε σήμερα (8/11/2005) από την Eurobank και την Εθνική Πινακοθήκη.  Η Έκθεση θα εγκαινιασθεί στις 14 Νοεμβρίου 2005 από τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, στις αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2006.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. κ. Νικόλαος Καραμούζης δήλωσε ότι «η Eurobank υπηρετεί με συνέπεια εδώ και χρόνια το θεσμό της χορηγίας, διότι πιστεύει ότι κάθε επιτυχημένος επιχειρηματικός οργανισμός οφείλει να έχει μια σταθερά ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, συνεισφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία, μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες μας εστιάζονται σε τέσσερις ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, αγκαλιάστηκαν θερμά και αποτελούν ήδη θεσμούς στην κοινωνία μας.
Οι τομείς είναι:
Η Παιδεία, με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που ξεκίνησε το 2003. Έχουν ήδη βραβευτεί πάνω από 3.338  αριστούχοι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου σε όλη την Ελλάδα
O Αθλητισμός, με τις χορηγίες προς την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (9 εθνικές ομάδες), όπου φέτος είχαμε τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών που κατέκτησε το χρυσό στο Eurobasket, καθώς και της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών, που κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε το καλοκαίρι στην Αργεντινή, καθώς και τις χρυσές Ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοΐα, τη Σοφία Μπεκατώρου και την Αιμιλία Τσουλφά.  Η χορηγίες ξεκίνησαν το 2001.
Ο Πολιτισμός, με τις χορηγίες μας προς την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (αποκλειστικός χορηγός από το 1993), την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (αποκλειστικός χορηγός από το 1999), το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (χορηγός από το 1998), την Εθνική Πινακοθήκη και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
Το Περιβάλλον, με το Πρόγραμμα «Γνωρίζω, Συμμετέχω, Προστατεύω – Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας», το οποίο εγκαινιάσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεργασία  το WWF Ελλάς.  Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες ευρωπαϊκές, που έχει πιστοποιηθεί κατά το διεθνές Πρότυπο ISO 14001 σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης για το σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων της στην Αττική».
Ο κ. Ν. Καραμούζης αναφερόμενος στη συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη, τόνισε ότι «απώτερος στόχος είναι να φέρουμε πιο κοντά στην ελληνική τέχνη και δημιουργία τόσο τους πελάτες μας του Private Banking, όσο και το ευρύ κοινό.
Το Private Banking στη Eurobank δεν είναι απλά μια αποτελεσματική διαχείριση περιουσίας.  Προβάλλουμε με τις εκδηλώσεις μας ό,τι καλύτερο, δημιουργικό, προοδευτικό και διαχρονικό υπάρχει στη χώρα στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.  Τονίζουμε και εκτιμούμε τις μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας, τις διαχρονικές αξίες, την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια, την εχεμύθεια, το ήθος, τη συνέπεια. Φιλοδοξούμε να είμαστε δίπλα τους, οι έμπιστοι συνεργάτες τους, προσθέτοντας αξία στις σημαντικές τους αποφάσεις, αλλά και στην καθημερινότητα».
Σημειώνεται, ότι η πρώτη συνεργασία της Διεύθυνσης Private Banking της Eurobank με την Εθνική Πινακοθήκη, έγινε πέρυσι και αφορούσε το έργο του Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, έκθεση έργων του οποίου με τίτλο «Μυθολογίες του Καθημερινού» επισκέφθηκαν περισσότεροι από 54.000 φιλότεχνοι.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank κ. Ευθύμιος Μπουλούτας αναφέρθηκε στην αγορά του Private Banking στην Ελλάδα, η οποία, κατ΄ εκτίμηση της Τράπεζας, αφορά περίπου 30.000 οικογένειες με χρηματικά ποσά διαθέσιμα προς επένδυση άνω των €400.000.  Τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες Private Banking στην Ελλάδα, ανέρχονται σε περίπου €15 δισ. ποσό που έχει σχεδόν τριπλασιασθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.  Όπως είπε ο κ. Ε. Μπουλούτας «κατά την διάρκεια του 2005 ο ρυθμός ανάπτυξης των κεφαλαίων είναι της τάξεως του 20% και οφείλεται τόσο στην ενεργοποίηση πολλών ελληνικών τραπεζών στο συγκεκριμένο χώρο όσο και στην διαπίστωση της ανάγκης διαχείρισης των κεφαλαίων εκ μέρους της πελατείας. Τέλος η διαπίστωση οτι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσφέρονται πλέον και στην Ελλάδα έχει οδηγήσει αρκετούς πελάτες να αναζητήσουν αυτές τις υπηρεσίες.  Στη Eurobank το Private Banking αποτελεί ένα βασικό άξονα στρατηγικής από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.  Τα κεφάλαια υπό διαχείριση είναι της τάξης των €5,4 δισ. σημειώνοντας αύξηση 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Με βάση τα διαθέσιμα σε εμάς στοιχεία η Eurobank φαίνεται να κατέχει ένα μερίδιο αγοράς άνω του 30% στη συγκεκριμένη αγορά.  Η ουσιαστική φιλοσοφία στο Private Banking είναι ότι ο κάθε πελάτης είναι διαφορετικός και η προσπάθεια επίτευξης του βέλτιστου οικονομικού αποτελέσματος γίνεται πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του, τις επιδιώξεις του και πάντα το προφίλ ρίσκου που είναι διατεθειμένος να αναλάβει».
Η Eurobank έχει υλοποιήσει πρωτοποριακά επενδυτικά προϊόντα όπως το αμοιβαίο κεφάλαιο EUROBANK PRIVATE SECTOR 50, το αμοιβαίο κεφάλαιο ΕUROBANK ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ, δομημένα προϊόντα με υποκείμενους δείκτες διεθνών χρηματιστηρίων όπως και τα προϊόντα Strategic Allocators τα οποία αποτελούν μία προσπάθεια διαχείρισης χαρτοφυλακίου μετοχών και ομολόγων σε παγκόσμια κλίμακα.  Στα προϊόντα με υποκείμενες αξίες ελληνικές μετοχές οι αποδόσεις έχουν ξεπεράσει το 18%, στα δομημένα προϊόντα οι αποδόσεις έχουν κινηθεί μεταξύ 2%-10% και στο τυπικό προϊόν Strategic Allocator μεσαίου κινδύνου σε Ευρώ οι αποδόσεις έχουν κινηθεί στα επίπεδα του 9% ετησιοποιημένο για τα 2,5 περίπου χρόνια λειτουργίας του προϊόντος.
Εκτός από αυτά η Eurobank Χρηματιστηριακή εταιρεία είναι σε ζωντανή διασύνδεση με 25 Χρηματιστήρια του κόσμου παρέχοντας υπηρεσίες αγοραπωλησιών μετοχών 16 ώρες το 24 ώρο. Οι πρόσφατες εξαγορές της Capital Securities στην Ρουμανία και της EFG Istanbul Securities στη Τουρκία δίνουν στους πελάτες μας πρόσβαση και στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Μέσω της Διεύθυνσης διαχείρισης διαθεσίμων αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται για τις ομολογιακές και συναλλαγματικές αγορές του κόσμου, οπου ουσιαστικά έχουμε πρόσβαση σε παγκόσμια κίμακα.
Ως διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων η Eurobank διαχειρίζεται πάνω από €10 δισ. ήτοι το 33% της Ελληνικής αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων.
«Σταθερή επιδίωξη του Private Banking της Eurobank, είπε ο κ. Θ. Μπουλούτας, είναι να κατακτήσει τη θέση του «Έμπιστου Οικονομικού Συνεργάτη» στη συνείδηση των πελατών της και να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα, και αντίστοιχες με αυτές που προσφέρουν οι επώνυμοι οίκοι του εξωτερικού.  Οι προσπάθειες προς το στόχο αυτό αναγνωρίστηκαν το 2005, καθώς η Eurobank κατέλαβε την πρώτη θέση ως η καλύτερη τράπεζα στον τομέα Private Banking στην Ελλάδα, στην ετήσια έρευνα που διενεργεί το διεθνούς φήμης περιοδικό του χρηματοοικονομικού χώρου Euromoney».
Η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, αναφέρθηκε στο ζωγράφο Γεώργιο Ιακωβίδη και το έργο του, ενώ η Επιμελήτρια της Έκθεσης κα Όλγα Μεντζαφού στα τεχνικά στοιχεία που αφορούν το έργο του ζωγράφου.
(τα κείμενα των ομιλιών της κας Μ. Λαμπράκη-Πλάκα και της κας Ό. Μεντζαφού επισυνάπτονται μαζί με φωτογραφικό υλικό της Εκθέσεως)-