Διορισμός Νέου Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ. | Eurobank
Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Διορισμός Νέου Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., στη συνεδρίαση της 27/10/05, διόρισε τον καθηγητή κ. Παναγιώτη (Τάκη) Τριδήμα ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., στη συνεδρίαση της 27/10/05, διόρισε τον καθηγητή κ. Παναγιώτη (Τάκη) Τριδήμα ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Ο καθηγητής κ. Τριδήμας αντικατέστησε τον κ. Στάμο Φαφαλιό, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά από μακροχρόνια και ουσιαστική συνεισφορά, για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο τον ευχαριστεί.

Ο καθηγητής Τριδήμας, 43 ετών,  είναι Καθηγητής Τραπεζικού Δικαίου στην έδρα Sir John Lubbock και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Δικαίου στο Κέντρο Σπουδών Εμπορικού Δικαίου του  Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Επίσης, είναι Καθηγητής της Νομικής Σχολής Dickinson του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Πενσυλβάνια και επισκέπτης Καθηγητής του Κολλεγίου της Ευρώπης, στην  Bruges Βελγίου, και του  Πανεπιστήμιου του Στρασβούργου. Προηγουμένως, διετέλεσε Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Southampton, καθώς και Υφηγητής στο St John’s College, Cambridge. Ειδικεύεται στους τομείς του Ευρωπαϊκού Δικαίου, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του Τραπεζικού Δικαίου και της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Ο καθηγητής Τριδήμας είναι επιφανής πανεπιστημιακός συγγραφέας. Τα Αγγλικά Δικαστήρια καθώς και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπουν συχνά σε συγγράμματά του.
Ο καθηγητής Τριδήμας είναι δικηγόρος (barrister) του Middle Temple και , μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ασκεί δικηγορία στο Λονδίνο (Matrix chambers). Διέτελεσε ανώτερος νομικός σύμβουλος κατά την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003 και Πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία συστήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών προκειμένου να συνταχθεί το προσχέδιο της Συνθήκης Ένταξης του 2003, με την οποία 10 νέα μέλη εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο διορισμός του θα επικυρωθεί στην Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 31/10/05.