Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για τη Παιδεία - Νομοί Χανίων και Ρεθύμνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005, η τελετή βράβευσης από την Eurobank των αριστούχων μαθητών των νομών Χανίων και Ρεθύμνου.
Η EUROBANK «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005, η τελετή βράβευσης από την Eurobank των αριστούχων μαθητών των νομών Χανίων και Ρεθύμνου. Η τελετή, που φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά, είναι η 16η στο σύνολο των 30 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα στους κατά τόπους νομούς όλης της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιερώθηκε από τη Eurobank το 2003, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, τόσο στην Παιδεία όσο και στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.
Κύριος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η υποστήριξη και η επιβράβευση των μαθητών, στο δικό τους «αγώνα» για την κατάκτηση της γνώσης. Η Eurobank θέλοντας να συνεισφέρει στην κατάκτηση των υψηλών στόχων της νέας γενιάς ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά και νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων κ. Ιωσήφ Μιχελογιάννης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων κ. Αντώνιος Σχετάκης και κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νικόλαος Βεστάκης, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.
Σε χαιρετισμό του ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank να εξελιχθεί σε θεσμό που να στηρίζει την παιδεία και συνεχάρη τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς τους.
Τα θερμά συγχαρητήρια στην Eurobank εξέφρασε ο Νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος  Κατσανεβάκης, τονίζοντας ότι η για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος είναι κοινωνική προσφορά μεγάλης διάρκειας, που πλέον έχει θέσει τις βάσεις και για τη συμβολή της Πολιτείας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης επεσήμανε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί τη δικαίωση της μακράς προσπάθειας των μαθητών και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στη νέα τους ζωή.Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νικόλαος Βεστάκης, ο οποίος συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία της που δίνει ένα ακόμα κίνητρο στους μαθητές, ενώ αποτελεί παράδειγμα και για άλλους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια στη γνώση.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Νίκος Φραγκιαδάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Κρήτης της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, η Eurobank επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου έλαβαν οι εξής:
1. Αρχοντάκη ¶ννα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
2. Δουλιανάκης Ηλίας από το Ενιαίο Λύκειο Βάμου Χανίων3. Ζουρίδης Ανδρέας από το Ενιαίο Λύκειο Παλαιόχωρας Χανίων4. Θεοδωράκης Εμμανουήλ από το Ενιαίο Λύκειο «Θεοδωρόπουλου» Χανίων5. Κόκκου Ελένη από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων6. Κουμαδωράκης Αρτέμιος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων7. Κουριδάκη Αντωνία από το Ενιαίο Λύκειο Βουκολιών Χανίων8. Μπουλάκα Ιφιγένεια από το Ενιαίο Λύκειο Αλικιανού Χανίων9. Νιγιάννη Γεωργία από το Ενιαίο Λύκειο Σούδας Χανίων10. Παπαγρηγοράκη Ευαγγελία-Βέρα από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων11. Παπουτσιδάκη Αντιγόνη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου12. Πίτερη Λαμπρινή από το Ενιαίο Λύκειο Περάματος 13. Ραϊσάκης Βασίλειος-Μάριος από το Ενιαίο Λύκειο Κισάμου Χανίων14. Σημαντηράκη Στυλιανή από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων15. Τσάκλας Στέφανος από το Ενιαίο Λύκειο Κολυμβαρίου Χανίων16. Φανουργάκη Αναστασία από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου17. Φουντουλάκης Μάρκος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων18. Ψυχαράκης Ευστράτιος από το Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Π. Αν. Κρήτης, Ρέθυμνο
19. Ψωμάς Αλέξανδρος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου