Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία - Νομός Ηλείας

Η Eurobank πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2005 την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Ηλείας, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Η Eurobank πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2005 την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Ηλείας, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.  Η τελετή αυτή είναι η 8η στο σύνολο των 30 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα, στους κατά τόπους νομούς στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
 
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιερώθηκε από τη Eurobank το 2003, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, τόσο στην Παιδεία όσο και στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.

Κύριος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η υποστήριξη και η επιβράβευση των μαθητών, στο δικό τους «αγώνα» για την κατάκτηση της γνώσης.  Στόχος της Eurobank είναι να συμβάλλει κατά τρόπο δημιουργικό στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται και κυρίως να ενισχύσει τη νέα γενιά στην προσπάθεια κατάκτησης των υψηλών στόχων της.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου.  Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Μητροπολίτη Γερμανού ο Αιδεσιμότατος κ. Βασίλειος, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Καφίρας Χαράλαμπος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λάττας Ανδρέας, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής Γαβριήλ, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Μιχαλακόπουλος Ιωάννης και Αγγελοπούλου Ανδριάννα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύργου κ. κ. Κάννης Ευστάθιος, Κατέβας Ανδρέας, Κόκκαλης Νικόλαος, Κυριαζής Επαμυνώνδας και Μπερτσάτος Γαβριήλ καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού.  Παρέστη επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλέιας, κ. Ντόας Νικόλαος εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής. Σε χαιρετισμό του, που ανεγνώσθη, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κοντογιάννης Γεώργιος συνεχάρη την Τράπεζα για την έμπρακτη ένδειξη αναγνώρισης και δικαίωσης της σκληρής προσπάθειας των μαθητών.
Εκ μέρους του Μητροπολίτη Γερμανού ο Αιδεσιμότατος κ. Βασίλειος εξέφρασε τις θερμές ευχές του προς τους μαθητές και συνεχάρη την Eurobank για την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Ηλείας κ. Μιχαλακόπουλος Ιωάννης, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank που για Τρίτη συνεχή χρονιά στηρίζει την προσπάθεια των μαθητών μέσω του χορηγικού προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ .Ντόας Νικόλαος, έδωσε έμφαση τόσο στο χορηγικό πρόγραμμα της Eurobank όσο και στην προσπάθεια γονέων και εκπαιδευτικών που συνεισφέρουν δυναμικά στην επιτυχία των αριστευσάντων μαθητών.  
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ασπρούδας Ανδρέας, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων της Eurobank στην Πελοπόννησο, τόνισε ότι «η Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, το οποίο συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά, έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη των καλύτερων μαθητών και την επιβράβευση της προσπάθειας των νέων που παλεύουν για τα οράματά τους με όπλο τη μόρφωση.
Τέλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής Γαβριήλ τόνισε ότι η Τράπεζα είναι ο μόνος οργανισμός που έχει δείξει συνέπεια και διάθεση να προβάλλει τις αξιέπαινες προσπάθειες των μαθητών.  
Τα βραβεία της Eurobank για το νομό Ηλείας έλαβαν οι εξής:
1. Αβράμη Παναγιώτα από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου2. Γερμενή Ευδοκία από το Ενιαίο Λύκειο Βαρθαλομιού3. Γιαννακόπουλος Ιωάννης από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Πύργου
4. Γώτη Ευγενία από το Ενιαίο Λύκειο Ανδραβίδας5. Δρούγου Αύρα από το Ενιαίο Λύκειο Λεχαινών6. Θεοδωρόπουλος Φώτιος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου7. Καράμπελας Σωτήριος από το Ενιαίο Λύκειο Πελοπίου8. Καρατζιάς Βασίλειος από το Ενιαίο Λύκειο Ζαχάρως9. Καραφλός Νικόλαος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αμαλιάδας10. Κιζύλη Θεοδώρα από το Ενιαίο Λύκειο Κρεστενών11. Κοτσανάς Γεώργιος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου12. Κυμιώνη Βασιλική από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Πύργου13. Μπίδερης-Δάβος Ορέστης από το Ενιαίο Λύκειο Λάλα14. Πανοπούλου Αναστασία από το Ενιαίο Λύκειο Βασιλακίου
15. Παπαδοπούλου Ξανθή-Ελευθερία από το Ενιαίο Λύκειο Γαστούνης
16. Σπυρόπουλος Ιωάννης από το Ενιαίο Λύκειο Βάρδας17. Τρυφωνόπουλος Τρύφωνας από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νεοχωρίου
18. Τσούτα Γεωργία από το Ενιαίο Λύκειο Νέας Φιγαλείας
19. Ψευδός Μύρωνας από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αμαλιάδας