Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Σημαντικές Διακρίσεις για τη Eurobank

Μια σειρά σημαντικών διεθνών διακρίσεων απέσπασε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias. Ειδικότερα η Eurobank ανακηρύχθηκε για τρίτη φορά ως «Καλύτερη Τράπεζα για την Ελλάδα το 2005» από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance.
Μια σειρά σημαντικών διεθνών διακρίσεων απέσπασε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias. Ειδικότερα η Eurobank ανακηρύχθηκε για τρίτη φορά ως «Καλύτερη Τράπεζα για την Ελλάδα το 2005»  από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance. Επίσης, κατέκτησε την πρώτη θέση για τις υπηρεσίες Θεματοφυλακής που παρέχει σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές, από το έγκυρο περιοδικό Global Custodian.  
Η διάκριση της «Καλύτερης Τράπεζας» απονεμήθηκε στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού που έχει καθεριώσει το Global Finance για την ανάδειξη των καλύτερων τραπεζών σε όλο τον κόσμο.
Η επιλογή για κάθε χώρα γίνεται με βάση κριτήρια που αφορούν τόσο τις επιδόσεις της κατά την προηγούμενη χρονιά ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλα δεδομένα όπως η φήμη της και η ποιότητα του management. Σύμφωνα με τον εκδότη του περιοδικού J. D. Giarraputo «η διάκριση αυτή συνιστά αναγνώριση των επιδόσεων της κάθε τράπεζας.  Ανεξάρτητα δε από τις διαφοροποιήσεις των συνθηκών σε κάθε αγορά, εκείνο που διακρίνει την τράπεζα που κερδίζει τον τίτλο είναι η προσήλωσή της στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της». 
Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.  Εκπροσωπώντας την Eurobank, το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Global Markets της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας.
Επισημαίνεται ότι η Eurobank ανακηρύχθηκε επίσης από το Global Finance ως η «Καλύτερη Διαδικτυακή Τράπεζα για καταναλωτές» (Best Consumer Internet Bank) καθώς και η «Καλύτερη Διαδικτυακή Τράπεζα για Επιχειρήσεις» (Best Corporate Internet Bank) στην ελληνική αγορά.  Στην αξιολόγηση ελήφθη υπόψη, η στρατηγική της Τράπεζας στην προσφορά ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η προσέλκυση νέων πελατών, το εύρος και η ποιότητα των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.
Παράλληλα για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Τράπεζα απέσπασε τη διάκριση «Domestic Top Rated» για τις υπηρεσίες θεματοφυλακής από το έγκυρο περιοδικό Global Custodian, ενώ κατέκτησε επίσης την ανώτατη διάκριση «Commended» για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Οπως αναφέρει το περιοδικό στην ετήσια αξιολόγησή του, μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνονται, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, η εμπειρία των στελεχών και οι ευέλικτες και εύχρηστες υποδομές και σε τεχνολογική βάση καθώς και η εξυπηρέτηση των πελατών της Διεύθυνσης Θεματοφυλακής (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι μεγαλύτερες τράπεζες εξωτερικού).