Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εγκαίνια νέου κτιρίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκαινιάσθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης (Παρασκευή 4/6/2005), από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias κ. Νικόλαο Νανόπουλο, παρουσία του Προέδρου της Τράπεζας κ. Ξενοφώντα Νικήτα και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Βύρωνα Μπαλλή, το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, ιδιοκτησίας της Eurobank στο οποίο λειτουργούν, κατάστημα και κεντρικές μονάδες της Τράπεζας.
Εγκαινιάσθηκε  στο Ηράκλειο Κρήτης (Παρασκευή 4/6/2005), από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias κ. Νικόλαο Νανόπουλο, παρουσία του Προέδρου της Τράπεζας κ. Ξενοφώντα Νικήτα και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Βύρωνα Μπαλλή, το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, ιδιοκτησίας της Eurobank στο οποίο λειτουργούν, κατάστημα και κεντρικές μονάδες της Τράπεζας. Το κτίριο, στη συμβολή των οδών Μαρτύρων 25ης Αυγούστου και Κορωναίου, κτίσθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Κυριακό, και για την ανακατασκευή διατέθηκαν σημαντικά ποσά στο πλαίσιο και της στρατηγικής της Eurobank για την ανάδειξη και προβολή στοιχείων της πολιτιστικής μας ιστορίας.
Κατά την τελετή των εγκαινίων, στην οποία παρεβρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, ο Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής, οι βουλευτές κ.κ. Εμμανουήλ Στρατάκης και Ευαγγελία Σχοιναράκη, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της Τράπεζας,  ο Δήμαρχος του Ηρακλείου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμβολή της Eurobank  πέραν του οικονομικού τομέα και σε άλλους τομείς όπως της ανάδειξης στοιχείων της εθνικής μας κληρονομιάς, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank αναφέρθηκε στη δράση της Τράπεζας, εκτός της οικονομίας, στον Πολιτισμό, την Παιδεία και τον Αθλητισμό.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η διοίκηση της Τράπεζας παρέθεσε γεύμα σε 60 περίπου επιχειρηματίες από την Κρήτη που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, των κατασκευών, της βιομηχανίας και του εμπορίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναλύθηκε η στρατηγική της Τράπεζας που τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και η οποία έχει ως σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank  κ. Νικ. Νανόπουλος τόνισε ότι η Κρήτη εμφανίζει έντονο ενδιαφέρον και πολύ σημαντικές δραστηριότητες ανάπτυξης και για αυτό άλλωστε η Τράπεζα διαθέτει ήδη 15 καταστήματα και ειδικές μονάδες επιχειρηματικής πίστης, private banking και Χρηματιστηριακών συναλλαγών, που εξυπηρετούν περισσότερους από 80.000 πελάτες και 2.000 επιχειρήσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η δημιουργία  3 νέων καταστημάτων.  Αναφερόμενος στο οικονομικό περιβάλλον ο κ. Νανόπουλος τόνισε: «Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία κρίνεται η ικανότητά μας να θεμελιώσουμε μια νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.  Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συντηρήσουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% ετησίως και στο μέλλον.  Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνει σταθερά υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, και άρα βαδίζει σταθερά προς την πραγματική σύγκλιση με τους εταίρους της, η διατήρηση αυτής της δυναμικής δεν είναι εύκολη υπόθεση στο σημερινό έντονα διεθνοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.  Η οικονομία μας, οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, η παραγωγή μας θα πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς σε όλο και πιο σύγχρονα και ανταγωνιστικά πρότυπα.   Απαιτείται πλέον ένα οικονομικό μοντέλο πιο εξωστρεφές, πιο παραγωγικό, σαφώς προσανατολισμένο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δομημένο στη βάση του περιορισμού του ρόλου του κράτους στην οικονομία.  Εξάλλου το έντονο δημοσιονομικό πρόβλημα που περιορίζει τους δημόσιους πόρους, οι γνωστές και αποδεδειγμένες αγκυλώσεις στη λειτουργία του κράτους, καθώς και η σύγχρονη αντίληψη για το ρόλο του δημόσιου τομέα στην οικονομία, επιβάλλουν μια διαφορετική νοοτροπία, όχι μόνο στο ίδιο το κράτος αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία ευρύτερα. Έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αναλάβει το ρόλο του πραγματικού αναπτυξιακού μοχλού της οικονομίας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό μας περιβάλλον, και ταυτόχρονα να αρθούν τα όποια αντικίνητρα δυσχεραίνουν την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δράσης.  Από την άλλη πλευρά πρέπει και η ιδιωτική πρωτοβουλία να αποδείξει ότι διαθέτει τις ικανότητες, ότι διακρίνεται από την σύγχρονη αυτή αντίληψη, ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αναζήτηση της συνεχούς βελτίωσης, της γνώσης, της ποιότητας.  Σήμερα λοιπόν, η πρόκληση για όλους μας είναι να κινηθούμε ταχύτατα προς ένα ανταγωνιστικό πρότυπο που θα εστιάζεται στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνογνωσίας, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθώς και στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης».
Εν τω μεταξύ η Eurobank σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», διοργάνωσε το Σάββατο (4/6/2005) εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας εθελοντές, εξ αυτών 60 εργαζόμενοι της Eurobank, προχώρησαν σε καθαρισμό και δενδροφύτευση σε περιοχή των Ενετικών Τειχών και διένειμαν ενημερωτικό υλικό για το περιβάλλον στην πλατεία Ελευθερίας.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διετέθη ποσό €10.000 στο Δήμο Ηρακλείου για την αγορά φοινίκων που θα φυτευθούν στο παραλιακό μέτωπο της πόλεως.
Στο κλιμάκιο της Τράπεζας που είχε μεταβεί στην Κρήτη για συναντήσεις με 140 στελέχη του δικτύου της Τράπεζας και επιχειρηματίες, μετείχαν επίσης οι κ.κ. Μιχ. Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Δικτύου,  Ευαγ. Κάββαλος, Γενικός Διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, Γεωρ. Μαρίνος, Γενικός Διευθυντής Corporate Banking, Ευθ. Μπουλούτας, Γενικός Διευθυντής Private Banking, Γεωρ. Ζήσης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Παν. Μαντάς, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Αλεξ. Σαρρηγεωργίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurolife ΑΕΑΖ και Νικ. Ανδριανόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής.